UNICEF ja kansanterveysministeriö käynnistävät innovatiivisen alustan suojellakseen haavoittuvia lapsia väkivallalta Thaimaassa

BANGKOK, 10. maaliskuuta 2022 – Regional Health 8th Office, kansanterveysministeriö ja UNICEF allekirjoittivat sopimuksen Primeron, innovatiivisen tapaushallinnan verkkoalustan käynnistämisestä Udon Thanin maakunnan sairaalassa. Primeron avulla sosiaalityöntekijät voivat reagoida paremmin väkivalta-, hyväksikäyttö- ja laiminlyöntitapauksiin tarjoamalla oikea-aikaista ja laadukasta tukea haavoittuville lapsille ja perheille.

Tällä hetkellä yli 40 maassa ja alueella käytössä oleva Primero-verkkoalusta on digitaalinen julkinen hyödyke, jonka tarkoituksena on helpottaa sosiaalityöntekijöiden tapausten hallintaa. Alusta tarjoaa käyttäjäystävällisiä digitaalisia lomakkeita ja selkeitä työnkulkuja, jotka auttavat sosiaalityöntekijöitä tapausten hallinnassa ja dokumentoinnissa tunnistamisesta ja rekisteröinnistä arviointiin, tapausten suunnitteluun, lähetteisiin ja siirtoihin sekä tapausten sulkemiseen.

Tapaushallintaan kuuluu työskentely lasten ja perheiden kanssa hoidon ja suojelun tarpeessa olevien haavoittuvien lasten palveluiden ja tuen suunnittelussa, käsittelyssä ja seurannassa. Tämä edellyttää monimutkaisten ja usein erillisten palveluiden ja tuen selailua sairaalassa ja sen ulkopuolella.

Primero tukee Udon Thanin maakuntasairaalan sosiaalityöntekijöitä heidän tapaushallintaroolissaan siirtämällä dokumentointiprosessit verkkoon ja linkittämällä ne sairaalan potilaiden ja palveluiden tietojärjestelmään. Näin varmistetaan, että tapaushallinnan prosessit ovat tehokkaampia kuin hitaammassa, paperipohjaisessa järjestelmässä ja pystyvät vastaamaan paremmin lasten tarpeisiin, jolloin lapsia voidaan suojella ja perheitä paremmin tukea.

Sosiaalityöntekijät voivat auttaa perheitä havaitsemaan väkivallan varhaiset merkit ja ehkäisemään vakavia tapauksia, kun he saavat oikea-aikaista tietoa rikkomuksista ja riskitekijöistä. Esimerkiksi Thaimaan innovatiivisen Child Shield -järjestelmän väkivallan ja pahoinpitelyn uhanalaisiksi määritellyt tiedot siirretään Primeroon, joka suosittelee One-Stop Crisis Centerin ennaltaehkäiseviä toimia sairaaloissa ja seuraa tuloksia lisäriskien ehkäisemiseksi.

 "Liian monet lapset ovat vaarassa pudota halkeamien läpi, kun heidät ohjataan palveluntarjoajalta toiselle, koska sosiaalityöntekijöitä ja tehokkaita ja käyttäjäystävällisiä työkaluja ei ole olemassa oikea-aikaista ja laadukasta tukea", sanoi Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja. .

"Siksi UNICEF tukee kansanterveysministeriön innovatiivisen Primero-alustan lanseerausta Udon Thanin maakunnassa suunnitelmalla laajentua koko Thaimaassa tulevaisuudessa – käyttää teknologiaa hyvään voimana haavoittuvien lasten kriittisen tuen koordinoinnissa. Yhdenkään lapsen ei pitäisi elää pelossa tai jäädä jälkeen", hän sanoi.

”Kansanterveysministeriön tavoitteena on parantaa lastensuojelujärjestelmää, jotta se suojaa paremmin väkivaltaa, seksuaalista hyväksikäyttöä ja hyväksikäyttöä vastaan. Primero-alusta auttaa integroimaan ministeriön sisällä sekä ministeriön ja muiden virastojen välillä saatavilla olevia palveluita”, sanoo Terveysalueen 8. viraston johtaja tohtori Paramet Kingko.

”Primero auttaa parantamaan Thaimaan lastensuojelujärjestelmää. Tapausten hallintaa helpottava alusta ei vain tue suojelun tarpeessa olevien lasten lähetteitä ja siirtoja, vaan auttaa myös seuraamaan, tunnistamaan ja arvioimaan riskejä. Tätä alustaa voidaan helposti soveltaa helpottamaan uutta normaalia ja työskentelytapoja COVID-19:n aikana ja sen jälkeen", sanoi tohtori Chanvit Tharathep, entinen alueellisen terveysviraston 8. viraston ylitarkastaja, joka aloitti yhteistyön ministeriön ja UNICEFin välillä.

Lapsiin kohdistuva väkivalta on laajalle levinnyt Thaimaassa, ja 58 prosenttia alle 14-vuotiaista lapsista joutuu fyysiseen ja psyykkiseen rangaistukseen kotona kansallisen tilastotoimiston ja UNICEFin vuoden 2019 Multiple Indicator Cluster Survey (MICS 6) -tutkimuksen mukaan. Monet tapaukset jäävät ilmoittamatta, ja tilanne on vain pahentunut COVID-19-pandemian aikana, kun lapset ovat jääneet kotiin ja eristettynä tuesta.

Väkivallalla on tuhoisia ja elinikäisiä vaikutuksia lasten hyvinvointiin, oppimiseen ja kehitykseen. Fyysisten vammojen lisäksi se vaikuttaa heidän aivojen kehitykseen, heikentää heidän oppimis- ja sosiaalistumiskykyään sekä lisää riskiä saada mielenterveyshäiriöitä, masennusta, ahdistusta, itsensä vahingoittamista, riskikäyttäytymistä ja itsemurhaa.

Thaimaassa on vain neljä sosiaalityöntekijää 100,000 XNUMX ihmistä kohden, joten ylityöllisten ja aliresurssien sosiaalityöntekijöiden tukeminen heidän tapaushallintatehtävissään on akuutimpaa kuin koskaan. Kansanterveysministeriö ja UNICEF aikovat laajentaa Primeron käyttöönoton myös muihin maan sairaaloihin, jotta jokainen väkivaltaa, pahoinpitelyä ja laiminlyöntiä kokenut lapsi voi saada kattavat palvelut tehokkaan, lapsikeskeisen tapauksenhallintaprosessin kautta.

Thaimaa on ryhtynyt muihin keskeisiin toimiin lasten suojelemiseksi paremmin, mukaan lukien yhden luukun kriisikeskusten perustaminen jokaiseen piirisairaalaan tarjoamaan hoitoa ja tukea väkivaltaa ja hyväksikäyttöä kokeville lapsille. UNICEF työskentelee parhaillaan helpottaakseen tapaushallintaprosesseja, jotka yhdistävät nämä keskukset muihin sosiaalipalveluihin, mukaan lukien 24h-puhelinnumero 1300 ja maakunnalliset lasten ja perheiden turvakodit.

Primeron suunniteltu lanseeraus muihin sairaaloihin auttaa yhä useampia lapsia kaikkialla Thaimaassa saamaan tehokkaat ja kattavat sosiaalipalvelut sekä hoidon ja suojelun.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/