Mielipide: Mikä on irtautumisstrategia, koska Pattayan musiikkifestivaaleja siirrettiin ja Songkran on vaarassa kolmatta vuotta peräkkäin? Milloin todella "elämme" Covid19:n kanssa Thaimaassa?

Tuntuuko se kenellekään siellä Groundhog-päivästä?

Sen pitäisi. Pattayan viranomaiset ovat jälleen kerran lykänneet/peruuttaneet suuria tapahtumia Covid-19-huolien vuoksi. Taas lisää tapahtumia, mukaan lukien vuoden suurin, Songkran, thaimaalainen uusivuosi/vesifestivaali, on vaarassa tiukkojen sääntöjen takia.

Ollakseni rehellinen, Pattayan musiikkifestivaalin lykkääminen oli ilmeisesti päätös, joka perustui Thaimaan hallituksen kansallisiin "neuvoihin" nykyisen Covid19-varoituksen "tasolla 4". Tämä muun muassa hillitsee maakuntien välistä matkustamista, mikä on suurin syy tapahtuman lykkäämiseen, koska viranomaiset olivat huolissaan maaseutuprovinsseilta tai -alueilta matkustavien ja covidin kotiin tuomisesta.

Chonburi on muuten Thaimaan korkeimmin rokotettu maakunta ja tehosteohjelma etenee Chonburin kansanterveysosaston mukaan mukavasti.

Pattaya yksittäin matkailun "sinisenä" vyöhykkeenä on pormestarin Sonthaya Khunpluemin mukaan reilusti yli 90 prosenttia kaksoisrokotettu, ja tehosteohjelmaa on toteutettu säännöllisesti.

Huolimatta Covid-19-tapausten suuresta määrästä Chonburi-kuolemat ja vakavat tapaukset (keuhkokuume ja hengityskoneessa) ovat edelleen erittäin vähäisiä. Tämä johtuu todennäköisesti alueen korkeasta rokotusasteesta. Silti rajoituksia säilyy, tapahtumia siirretään tai perutaan, ja yöelämä ja baariteollisuus, joka on valtava osa Pattayan paikallista taloutta, halusivatpa ihmiset siitä tai eivät, tukahdutetaan edelleen säännöillä ja rajoituksilla, kuten ei tanssia, ei laulua asiakkailta. , ei poolia, aikaiset sulkemisajat, vaaditut antigeenitestit ja muut säännöt.

Myönnettäköön, kuten olemme aiemmin käsitelleet, suuressa osassa Thaimaata rokotusaste on edelleen melko alhainen, etenkin maaseudulla. Näillä alueilla ei myöskään ole lähelläkään Chonburin tai Phuketin tai Bangkokin sairaalaa tai lääketieteellistä kapasiteettia. Joten ymmärrän varmasti virkamiesten olevan liian varovaisia ​​tapausten lisääntyessä. Ymmärsin.

Tästä huolimatta mikä on irtautumisstrategia? Nykyinen loputon baarien ja yöelämän sulkeminen (laillisesti suljettu huhtikuusta 2021 lähtien, mutta sallittiin muuttaa tällä välin ravintoloksi), suuret tapahtumat joko peruttiin, siirrettiin tai niille on annettu niin monia sääntöjä ja rajoituksia, että ne ovat lähes hyödyttömiä, jatkuvat esteet ulkomaalaiset turistit vierailemaan (vaikka onneksi viidennen päivän testit poistettiin tällä viikolla), ulkonaamiomandaatit jopa yksin ihmisille ja muut säännöt ja rajoitukset vaativat offrampin.

Jos tämä offramp on tapausten tai rokotustason kynnys koko Thaimaassa, erityisesti maaseutualueilla, ilmoitamme ja tähdätään siihen ja lähdetään siihen. Monet suuret matkailumarkkinat ovat nyt pudonneet suurimman osan rajoituksistaan ​​(tai kaikki joissakin tapauksissa, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa), ja vaikka en sano, että Thaimaan pitäisi heti tehdä samoin, niillä pitäisi olla offramp täällä ja asetettu suunnitelma.

Olen kirjoittanut muissa pääkirjoituksissa, kuinka meillä on tällä hetkellä kaksi Thaimaata, ja se tulee olemaan tärkeä asia eteenpäin. Tarkoitan sitä, että matkailun raskaat alueet, kuten Pattaya, Bangkok ja Phuket, ovat tottuneet suuriin Covid-19-tapausten määrään. Monilla paikallisilla, erityisesti matkailualalla, oli jo koronavirus. Näillä alueilla rokotusaste on uskomattoman korkea. Tämän seurauksena näillä alueilla toimivat matkailujärjestöt ja yritysjohtajat vaativat lähes päivittäin rajoitusten lieventämistä.

Toisaalta sinulla on maaseutualueita tai provinsseja, joissa on tähän mennessä ollut vain vähän tai ei ollenkaan Covid-19-tapauksia, kuten Buriram, Khon Kaen ja Korat. He ovat olleet kiireisiä alkoholin kieltämiseen ravintoloissa, koulujen sulkemiseen henkilökohtaisesti, pienten kylien sulkemiseen, kokoontumismäärän määräämiseen ja muihin toimenpiteisiin, jotka olisivat olleet kotona vuonna 2020, puhumattakaan vuodesta 2022.

Taas ymmärrän sen. Ymmärrän sen.. näillä alueilla ei ole koskaan joutunut käsittelemään korkeita Covid-tapauksia, ja kuten mainittiin, niiden sairaalakapasiteetti ei ole lähelläkään matkailualueita. Sama rokotusmäärien kanssa.

Covid-19-tilanteenhallinnan keskuksen eli CCSA:n on kuitenkin edelleen vaadittava rauhallisuutta, keskityttävä rokotuksiin ja tehosterokotuksiin ja pyrittävä kokonaissuunnitelmaan, joka syntyy nykyisistä rajoituksista ja valtuuksista. Jälleen, ei heti… ja heidän on selvitettävä nykyinen Omicronin nousu.

Mutta täytyy olla suunnitelma, joka ei johda kahteen hyvin erilaiseen Thaimaahan.

Tässä vain toivotaan, että sen keksiminen kestää vasta vuonna 2023.

Adam Judd, TPN-median osaomistaja

Helmikuu 25th, 2022

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/