Soi Dog Foundation juhlii mobiilisterilointiohjelman kasvua Maailman Spay Dayna

Tänään, Maailman Spay Dayna (22. helmikuuta), Soi Dog Foundation ilmoitti jännittävästä laajennuksesta laajamittaiseen sterilointi- ja sterilointiohjelmaan, joka tunnetaan nimellä CNVR (Catch, Neuter, Vaccinate, Return). Yli 670,000 2003 koiraa ja kissaa on steriloitu/kastroitu ja rokotettu säätiön perustamisen jälkeen vuonna XNUMX, joten ohjelma on jo nyt lajissaan maailman suurin.

Sen on kuitenkin määrä kasvaa entisestään 10 provinssista, jotka sen mobiiliklinikat ovat jo kattaneet, yhteensä 16:een seuraavan viiden vuoden aikana. Säätiö on myös allekirjoittanut sopimuksen Thaimaan kotieläinkehitysministeriön (DLD) kanssa, jonka mukaan ne tukevat ohjelmaa kaikissa saavutetuissa maakunnissa.

DLD:n apulaisjohtaja Chaiwat Yothakol allekirjoitti sopimuksen vuosina 2022–2026 yhteistyössä Samut Prakanin, Samut Sakhonin, Nakhon Pathomin, Nonthaburin, Pathum Thanin, Surat Thanin, Phang Ngan, Nakhon Si Thammaratin, Shabi Phatthalan ja Krongkhalan karjatoimistojen kanssa. , Trang, Satun, Pattani, Yala ja Narathiwat.

CNVR on Soi Dogin toiminnan eturintamassa, ja se on todistetusti eettisin ja tehokkain tapa hallita katukiira- ja -kissapopulaatioita.

"CNVR on ollut erittäin tehokas alueilla, joilla Soi Dog on perustanut liikkuvia sterilointiklinikoita", sanoi Soi Dogin Thaimaan CNVR-johtaja tohtori Tuntikorn Rungpattana. "Se minimoi kulkueläinten määrän sekä tautien, kuten raivotaudin, leviämisen, ja tämä auttaa positiivisesti vaikuttamaan ihmisten asenteisiin eläimiä kohtaan, jotta he voivat elää onnellisina yhteisössä."

CNVR:n tehokkuus näkyy eniten Phuketissa, jossa Soi Dogin CNVR-ohjelma on jatkuvasti vähentänyt kulkukoirien määrää yli 90 % vuodesta 2003 lähtien. Saaren väestön hallinnan ja ylläpitoprojektin ansiosta Soi Dog on pystynyt viedä ohjelman muihin paikkoihin. Tällä hetkellä Bangkokissa ja sen ympäristössä sekä useissa eteläisissä maakunnissa toimii kymmenen mobiiliklinikan tiimiä, joista viimeisin käynnistettiin tässä kuussa Phatthalungissa.

Vaikka Soi Dog keskittyy kulkueläimiin, säätiö korostaa, kuinka tärkeää on, että omistajat steriloivat myös lemmikkinsä.

"Monet omistajat eivät harkitse uroskoirien sterilointia, koska ne eivät voi tulla raskaaksi. Sterilisaatiosta on kuitenkin etuja syntyvyyden säännösten lisäksi”, selittää Soi Dogin eteläisen mobiiliklinikan tiimejä johtava tohtori Patcharee Phiphatdirekkul. "Se voi auttaa vähentämään ei-toivottua käyttäytymistä, kuten aggressiota, ja voi pidentää koiran elinikää vähentämällä terveysongelmien, kuten kivessyövän ja eturauhastulehduksen, riskiä."

Tohtori Patcharee varoitti myös injektoitavien ehkäisyvalmisteiden käytöstä, koska ne voivat aiheuttaa endometrioosia (kohdun tulehdus), joka voi olla kohtalokas.

"Eläinlääkärin kirurginen sterilointi on tällä hetkellä turvallisin ja tehokkain tapa hallita väestöä", hän lisäsi.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/