Disrupting Harm -raportti Thaimaassa: lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hyväksikäytöstä Thaimaassa ei ole raportoitu

Oppilas istuu puun alla käyttääkseen Internetiä Little Bayn ala- ja pikkulasten koulussa. Maanantaina 7,2020. Little Bay on pääasiassa kalastajayhteisö, joka sijaitsee Westmorelandin seurakunnassa, Jamaikan saaren länsipäässä. UNICEFin tukeman opettajille suunnatun verkkoohjelman tavoitteena on parantaa etäopiskelun parhaita käytäntöjä saarella, jossa koulut suljettiin COVID-19:n vuoksi. Pandemia nosti valokeilassa paikallisen koulutussektorin epätasa-arvon ja korosti digitaalista kahtiajakoa saarella.

RITKEMINEN –  Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja hyväksikäyttöä verkossa Thaimaassa on raportoitu vain vähän Kokemusta paljastavista lapsista 1-3 % kertoi poliisille.

"Haastattelu [kokemuksestani online-seksuaalisesta hyväksikäytöstä] tapahtui poliisiasemalla vastaanotossa ilmoitusten vastaanottamiseksi; siellä oli noin 10 ihmistä, [mukaan lukien] kaksi miespuolista poliisia ja viisi ystävääni." – lapset, jotka ovat selviytyneet lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hyväksikäytöstä verkossa

Mullistavaa tutkimusta toimittaa ECPATINTERPOL, ja UNICEFin tutkimustoimisto - Innocenti, kautta rahoitettu Globaali kumppanuus loppuun asti Väkivalta Against LapsetSafe Online Initiative, Häiritsevät haitat Thaimaassa on todisteisiin perustuva raportti, joka hahmottaa tuskallista todellisuutta lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hyväksikäytöstä verkossa Thaimaassa.

Tärkeimmät havainnot Häiritsevät haitat Thaimaa raportti sisältää:

  • Lapset ja huoltajat eivät ilmoita seksuaalisesta hyväksikäytöstä verkossa.
    • 10–31 % lapsista (12–17-vuotiaat), jotka olivat kokeneet verkossa seksuaalista hyväksikäyttöä ja hyväksikäyttöä viimeisen vuoden aikana ei paljastanut viimeisin tapaus kenellekään.
    • Vain 17 % kyselyyn vastanneista omaishoitajista ilmoitti ilmoittavansa poliisille, jos hänen lapsensa on kokenut seksuaalista häirintää, hyväksikäyttöä tai hyväksikäyttöä verkossa.
  • Lapset joutuvat kauhistuttavien kokemusten kohteeksi lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hyväksikäytöstä verkossa. Miksi he eivät ilmoita siitä?
    Lasten ilmoittamien tietojen paljastamisen tärkeimmät esteet olivat tietoisuuden puute siitä, minne mennä tai kenelle kertoa.
  • 47 % kyselyyn vastanneista lapsista sanoi, etteivät he tietäisi mistä saada apua jos heitä tai ystävääsi on seksuaalisesti raiskattu tai häiritty.
  • Millaisia ​​kokemuksia raportoijilla onKokemukset saavat jotkut lapset häpeämään, syyttämään ja vaikenemaan.
    • Joidenkin haastateltujen lapsiuhrien todistajat osoittavat, että he tuntevat olevansa vangittuna ovat vastuussa kokemastaan ​​online-seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja heidän katsotaan harvoin uhriksi. He jakoivat uskovansa näiden näkemysten olevan lainvalvontaviranomaisten ja Thaimaan suuren yleisön keskuudessa.
    • Thaimaan uhrit kohtaavat edelleen hyväksikäyttäjänsä oikeudessa. Lapset, jotka joutuivat osallistumaan oikeuden istuntoihin, kertoivat tuskallisista koettelemuksista, jotka joutuivat istumaan oikeussalissa ja kohtaamaan rikollisiaan.
    • Huolimatta lapsiystävällisistä, uhrikeskeisistä tutkintatekniikoista ja uhrien tunnistamismenettelyistä, jotka ovat standardoituja ja käytössä Thaimaassa, poliisi ei soveltanut niitä johdonmukaisesti.
  • Ainakin 9 % Internetiä käyttävistä 12–17-vuotiaista lapsista (noin 400,000 XNUMX lasta) joutui vakavien online-seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi pelkästään viimeisen vuoden aikana.
    • Tämä sisältää lasten kiristämisen osallistumaan seksuaaliseen toimintaan, seksuaalisten kuviensa jakaminen ilman lupaa tai heidän pakottaminen seksuaaliseen toimintaan raha- tai lahjalupauksin.
    • 7 %:lle 12–17-vuotiaista thaimaalaisista internetin käyttäjistä tarjottiin rahaa tai lahjoja henkilökohtaiseen seksuaaliseen toimintaan viimeisen vuoden aikana. Tällaisia ​​tarjouksia saaneista lapsista 76 % sanoi, että heihin otettiin yhteyttä sosiaalisen median kautta, yleisimmin Twitterissä ja sen jälkeen Facebookissa ja TikTokissa.
    • 7 %:lle oli tarjottu rahaa tai lahjoja seksikuvista viimeisen vuoden aikana. Suurin osa tarjouksista, jotka saatiin 84 prosentilla näistä sosiaaliseen mediaan tulleista pyynnöistä, tuli Facebookissa tai Facebook Messengerissä.
    • 10 %:lla pyydettiin viimeisen vuoden aikana puhumaan seksistä tai seksuaalisista akteista jonkun kanssa, vaikka he eivät sitä halunneet. 70 % näistä lapsista ilmoitti tuntevansa kielteisiä tunteita tästä kokemuksesta, joista yleisin oli syyllisyyden, pelon, ärsyyntymisen ja ahdistuksen tunne.
    • Rikolliset ovat useimmiten lapselle jo tuttuja henkilöitä. Lapselle tuntemattomia henkilöitä oli noin viidennes tapauksista.

Disrupting Harm in Thaimaa suosittelee kiireellisiä toimia, koulutusta ja tukea tämän ongelman ratkaisemiseksi. Raportissa suositellaan:

  • Thaimaan hallituksen tulisi nimittää hallintoelin keskittämään ja johtamaan lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja hyväksikäyttöön reagoimista ja ehkäisyä verkossa. Vastauksen tulisi sisältää erityinen lainvalvontayksikkö lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja hyväksikäyttöä varten verkossa, ja sen henkilökuntaan kuuluu syyttäjille, tuomareille/tuomareille, lakimiehille, oikeussalien henkilökunnalle, lastensuojeluviranomaisille, lääkintähenkilöstölle, etulinjan sosiaalityöntekijöille ja opettajille teknisen koulutuksen saaneita virkamiehiä. auttaa heitä ymmärtämään paremmin rooliaan verkossa tapahtuvan lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja hyväksikäytön tapauksissa.
  • Seksistä käytävien keskustelujen tuhoaminen ja olemassa olevien lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja hyväksikäyttöä koskevien tietoisuus- ja koulutusohjelmien mukauttaminen tutustuttaa ihmisiä verkossa tapahtuvaan lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja teknologian rooliin sen edistämisessä.

                               

Meistä Häiritsevä haitta

Vuoden 2019 alussa, Globaali kumppanuus väkivallan lopettamiseksi Asaada Lapsetsijoitti Safe Online -aloitteensa kautta 7 miljoonaa dollaria kehittämiseen Häiritsevä haitta, kokonaisvaltainen ja innovatiivinen tutkimusprojekti, jonka tavoitteena on ymmärtää paremmin, kuinka digitaalinen teknologia helpottaa lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja hyväksikäyttöä.

Safe Online kokosi yhteen ja rahoitti kolme organisaatiota – ECPATInterpolin, ja UNICEFin tutkimustoimisto – Innocenti – tehdä uutta tutkimusta 13 maassa Itä- ja Etelä-Afrikassa sekä Kaakkois-Aasiassa. Tämäntyyppinen kokonaisvaltainen tutkimus ja arviointi on uutta ja ainutlaatuista. Näihin arviointeihin kehitetty metodologia on otettu käyttöön 13 maassa, ja sitä voivat käyttää myös muut maat tulevaisuudessa.

Koko raportti on luettavissa täältä: https://www.end-violence.org/disrupting-harm#country-reports

 

(*) OCSEA:n määritelmä:
Lasten seksuaalisella riistolla ja hyväksikäytöllä verkossa (OCSEA) tarkoitetaan tilanteita, joissa käytetään digitaalista, Internetiä ja viestintäteknologiaa jossain vaiheessa hyväksikäytön tai hyväksikäytön jatkumon aikana. OCSEA voi tapahtua kokonaan verkossa tai rikoksentekijöiden ja lasten välisen online- ja henkilökohtaisen vuorovaikutuksen yhdistelmänä.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Rangsima Deesawade, ECPAT International, 02 215 3388, Rangsimad@ecpat.org

Sirinya Wattanasukchai, UNICEF Thaimaa, 084 700 0185 swattanasukchai@unicef.org

valokuvan

UN0352057: UNICEF/Ricardo Makyn

Edellinen on UNICEF Thaimaan lehdistötiedote. Heidän ajatuksensa ja mielipiteensä ovat täysin heidän omiaan.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/