Liikenteenharjoittajat ja kuljettajat kokoontuvat yöllä mielenosoituksiin energiaministeriön edessä vaatiakseen ministerin eroa korkeiden polttoaineiden hintojen vuoksi

Bangkok -

Joukko kuorma-autonkuljettajia kerääntyy yössä mielenosoituksiin energiaministeriön edustalla Bangkokin Chatuchakin kaupunginosassa tänään, 8. helmikuuta, vaatiakseen ministerin eroa sen jälkeen, kun heidän mukaansa ei ole onnistuttu ratkaisemaan korkean polttoaineen hinnan ongelmia.

Apichart Prairungruang, Thaimaan maakuljetusliiton (LTFT) puheenjohtaja, ilmoitti, että "Truck Power" -ryhmän jäsenet jatkavat mielenosoituksen järjestämistä ja yöpyvät ministeriön edessä painostaakseen ministeri Supattanapong Punmeechaowin eroa.

"Tänään jäämme ehdottomasti yöksi. Haluaisin ilmoittaa selvästi. Supattanapong ei ansaitse olla tässä tehtävässä, koska hän on vastuussa energiaresursseista ja taloudesta huolehtimisesta, mutta polttoaineiden ja tavaroiden hinnat kallistuvat koko maassa. Hänellä ei ole älykkyyttä", Apichart sanoi.

"Truck Power" -mielenosoituksen järjestivät laillisesti ja rauhanomaisesti logistiikan kuljetusalan yrittäjät – mukaan lukien kuorma-autonkuljettajat, taksinkuljettajat, linja-autonkuljettajat ja rekkakuljettajat – useiden kuorma-autojen ollessa käytössä Vibhavadi Rangsit Roadilla tämän aamun jälkeen. Puheita pidettiin muun muassa siitä, miten polttoaineen hintajakelurakenne oli perusteeton ja suosii vain rajoitettuja pääomaryhmiä, huomioimatta muut saman alan pienyritykset heidän lausunnon mukaan.

LTFT:n presidentti totesi myös, että hallitus oli heidän mukaansa kohdellut liikenteenharjoittajia toisen luokan kansalaisina. Aiemmin hallitus oli tarjonnut auttavan kätensä tunnetuille lentoyhtiöille, mutta ei liikenteenharjoittajille, jotka LTFT:n mukaan myös kärsivät pahasti Covid-19-rajoituksista ja -toimenpiteistä viimeisen kahden vuoden aikana, erityisesti maarajojen sulkemiset.

Hän jatkoi: ”Hallitus auttoi lentoyhtiöitä alentamalla polttoaineen valmisteveroa 7.44 bahtista/litra 0.20 bahtiin/litra. Mutta dieselpolttoaineen valmistevero oli 5.99 bahtia/litra, eikä sitä ole koskaan alennettu, mikä on perusteetonta. Dieselin vaihto, johon oli sekoitettu 5 % palmuöljyperäistä metyyliesteriä 7 %:sta, ei myöskään alentanut polttoaineen hintaa, mikä ei ollut järkevää.

– Järjestimme nämä lain mukaiset tapahtumat symbolisena mielenosoituksena. Varmistamme, ettei se aiheuta ihmisille ongelmia. Halusimme vain kertoa hallitukselle, että jos liikennejärjestelmä suljetaan näin, mitä he tekisivät? Apichart päätti.

Kuva: Sanook

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.