Bangkokin ja Pattayan vaalit pidetään toukokuussa, sisäministeri toteaa

Sisäministeri Anupong Paochinda

Bangkok -

Sisäministeri Anupong Paochinda sanoi senaatin istunnossa eilen 31. tammikuuta, että Bangkokin kuvernöörin ja Pattayan pormestarin vaalit pidetään toukokuussa.

Hän totesi, että sisäministeriö koordinoi Thaimaan vaalilautakunnan (ECT) kanssa molempien kaupunkien vaalipäivän järjestämistä. He keskustelevat ja viimeistelevät asian uudelleen helmikuun 21. päivänä ennen kuin ehdottavat päätöstä hallituksen kokoukselle maaliskuun alussa.

Hallituksen päätös välitetään ECT:lle seuraavien viikkojen aikana. Anupongin odotuksen mukaan ECT julistaisi vaalit maaliskuun loppuun mennessä, mutta se, järjestetäänkö molemmat vaalit samana päivänä vai ei, riippuu hallituksen päätöksestä.

Ministeri selitti: "Valtioneuvoston päätöksen jälkeen vaalit on järjestettävä 60 päivän kuluessa. Aluksi sen odotettiin tapahtuvan toukokuussa, koska siellä ei ole Songkran-lomaa tai muita uskonnollisia festivaaleja.

"Mutta menettelytapoja oli noudatettava. Vaalit eivät viivästyneet, mutta niiden on noudatettava useita laillisia vaiheita. Heitä ei lykätty minkään poliittisen puolueen eduksi." Anupong päätti.

Pattayan pormestari Sonthaya Khunpluem on ollut tehtävässä 25. syyskuuta 2018 lähtien, ja Prayut Chan-O-Cha, nykyinen pääministeri, nimitti hänet aiemmin vuonna 2014 tapahtuneen sotilasvallankaappauksen jälkeisenä aikana. rauhan ja järjestyksen kansallisen neuvoston päällikkö.

Nämä ovat Pattayan ensimmäiset pormestarin vaalit moneen, moneen vuoteen, ja niistä odotetaan kiistelyä. Pattaya on erityinen hallinnollinen vyöhyke (tällä hetkellä keskeytetty hätäasetuksen vuoksi), ja sen seurauksena pormestarin asemalla on merkittävä vastuu erityisesti meneillään olevan Itäisen talouskäytävän hankkeen kannalta, joka on ratkaisevan tärkeä itäisten provinssien kehitykselle.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.