Mielipide: Test and Go -ohjelman palauttaminen on hyvä alku, mutta viidennen päivän testauksen on mentävä tai muutoksia on tehtävä

KUVA: BMA Health

Test and Go on palannut!!!!!!!

Pattayan uutistenlukijat, erityisesti ne ulkomailla, jotka yrittävät palata Thaimaahan lomalle tai asumaan, olivat innoissaan kuultuaan, että Test and Go palasi helmikuun 1. päivänä noin kuukauden keskeytyksen jälkeen Omicron Covid-19 -varianttia koskevien huolenaiheiden vuoksi.

Eli kunnes he lukevat pienellä painetulla tekstillä.

Tarkemmin sanottuna, toinen vaadittu RT-PCR-testi viidentenä päivänä oleskelunsa edellyttäisi kirjautumista hotelliin, jossa on SHA+ (turvallisuus- ja terveystodistukset) ja yhteistyössä sairaalan kanssa testausta varten. Matkustajan olisi sitten pysyttävä hotellissa, kunnes he saivat tulokset takaisin kokeesta, samat kuin heidän saapuessaan maahan.

Tietenkin testitulosten aikavälit voivat vaihdella suuresti, sillä jotkut ihmiset raportoivat muutaman tunnin ja toiset enemmän kuin päivän odottavan periaatteessa hotellin karanteenissa.

Lisäksi, jos Covid19-testi olisi positiivinen, tarkalleen mitä tapahtuu karanteeniin liittyen ja minne mennään, voi vaihdella iän, terveydentilan, asuinpaikan, eristäytymiskyvyn, sijainnin Thaimaassa ja muiden tekijöiden mukaan, mutta yksi asia. on varma - se ei olisi hauskaa ja se merkitsisi suurta estettä, varsinkin lomalla.

Muista, että matkustajat olisivat useimmissa tapauksissa jo tehneet lentoa edeltävän testin päästäkseen tänne, ollakseen täysin rokotettuja ja monilla tehostettuja, heillä on täysi Covid19-vakuutus, testi saapuessaan (myös pakollisen Sha+-hotellin oleskelun yhteydessä, kunnes tulokset tulevat takaisin), ja monissa maissa testi ennen kotiinlentoa. Heidän tulee myös varata testit ja hotellivierailunsa etukäteen sekä käydä läpi edelleen liian monimutkainen Thailand Pass -sovellus. (Mikä on myös poistettava ennemmin tai myöhemmin, mutta se on toinen artikkeli.) Tämä neljäs testi vain lisäisi jo ennestään pitkää, uuvuttavaa hoitoa.

Lisäksi Omicron Covid19 -variantilla yhä useampi tieto eri puolilla maailmaa olevien tutkijoiden mukaan osoittaa, että aika oireiden ilmaantumiseen ja positiiviseen testiin on vähemmän kuin Delta. Monissa tapauksissa on täysin mahdollista, että matkustaja voi noutaa Omicronin Thaimaasta ja joutua sen vuoksi karanteeniin kesken lomansa, koska hänellä ei koskaan ole sitä omassa maassaan.

En todellakaan aio perehtyä karanteeni- ja eristyspolitiikkaan täällä, koska se on aivan erilainen pallopeli ja tästäkin voisi kirjoittaa pitkiä artikkeleita. Ymmärrän varmasti, että hallitus yrittää parhaansa tasapainottaakseen Covidin ja matkailun terveysongelmat. Ymmärrän varmasti, että keskiverto thaimaalaisella, joka ei ole mukana matkailussa, on edelleen paljon pelkoa ja epävarmuutta maan avaamisesta tosissaan, vaikka Covid19 on jo täällä ja ainakin matkailualueilla on levinnyt melko laajalle. Ymmärrän myös, että tehosterokotus- ja rokotusohjelma ei ole niin pitkällä, etenkään maaseudulla ja lasten kanssa, kuten viranomaiset haluaisivat.

Kuitenkin, kun maahan saapuu päivittäin tuhansia laittomia siirtolaisia ​​nollatesteillä tai säännöillä ja Omicronin odotetaan kansanterveysministeriön mukaan olevan lähes kaikki Covid-tapaukset maassa noin kuukauden sisällä, Lisää testausta melko vähäriskisten matkailijoiden lomalla ei yksinkertaisesti ole niin järkevää.

Omicron on jo täällä, etenkin turistialueilla. On puhuttavaa, että monet ulkomaalaiset ja turistit ovat viimeaikaisten mielipidemittausten mukaan pelänneet enemmän pakkosairaalakaranteenia kuin virusta.

Tiedän hyvin, että Thaimaan hallitus etenee hitaasti ja varovaisesti ja että nämä raskaat testaussäännöt lopulta kumotaan. Olen hyvin tietoinen huolesta, joka saattaa aiheuttaa sairaalajärjestelmän ylikuormitusta useiden tapausten, jopa lievienkin, vuoksi. Matkailuala on kuitenkin kamppaillut nyt kaksi vuotta näiden hitaiden ja varovaisten liikkeiden vuoksi ja tarvitsee suurta tehostusta, etenkin kun Songkran on näköpiirissä. Täysin rokotetut ja useaan kertaan testatut turistit ovat jo nyt pieni riski.

Ymmärrän myös täysin, että monet ihmiset pakenivat viranomaisilta, etenkin Phuketissa, kun heidän toinen testi ja mene -testi oli positiivinen. (Ennen uuden hotellisäännön käyttöönottoa) Tämä oli ilmeisesti tärkeä tekijä vaaditun hotellimajoituksen saavuttamisessa viidentenä päivänä. On kuitenkin jälleen kerran kertovaa, että nämä täysin rokotetut turistit pelkäävät enemmän pakkokaranteeneja, jotka heidän vakuutuksensa kattaa tai eivät kata kuin Covid19.

Testaa ja mene on todella, että palauttaa matkailun. Viidennen päivän testi (vaatii hotellissa oleskelun tuloksiin asti) on suuri häiriö sekä rentoutumiseen tarkoitetussa lomassa että täällä asuville ja kotona eristäytyville.

Massiivinen musta pilvi leijuu pään päällä ja pelko positiivisesta testistä ja joutumisesta sairaaloihin tai karanteeniin ei ole asia, jota kukaan halua lomalle lähtiessään. Se on myös suuri taloudellinen lisähitti lomalle RT-PCR-testauksen kannalta, erityisesti koko perheen kanssa.

Tämä ei ole vain minun mielipiteeni, vaan katsoessani satoja kommentteja, jotka on annettu lehdellemme viimeisen päivän aikana, huomaa, että monet ajattelevat samoin. Useimmat sanovat, että he eivät palaa lomalle, mikä hidastaa taloutta entisestään, ennen kuin sääntöjä on lievennetty. Kyllä, jotkut haluavat kaiken pudonneen. Monet ihmiset ovat kuitenkin järkevämpiä, esimerkiksi lentoa edeltävä ja nopea antigeenien saapumistesti sekä todiste rokotuksesta ja vakuutuksesta houkuttelisivat paljon enemmän vierailijoita, tarjoaisivat kunnollisen määrän varotoimia, mutta eivät kuitenkaan aiheuttaisi yleistä vaivaa. On myös tärkeää noudattaa johdonmukaista, selkeää ja kattavaa politiikkaa siitä, mitä tapahtuu, kun matkailijan testitulos on positiivinen. Tämä jälkimmäinen kohta paranee, mutta sillä on parantamisen varaa.

Viidennen päivän testi (ainakin pakollinen hotellimajoittuminen) on harkittava välittömästi uudelleen, jotta matkailun elvyttäminen voidaan aloittaa kunnolla. Aloitetaan siitä. Voimme pitää muut tavarat ja vähentää niitä ajan myötä Covid-19-tilanteen vakavuudesta riippuen.

Adam Judd, TPN-media

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/