Ban Buengin kyläläiset valittavat ilmansaastuksista Chonburissa, kun sadonpolton tuhka putoaa heidän taloihinsa

KUVA: Wisarn Sangjaroen / Top News

Ban Bueng -

Paikalliset kyläläiset asuinalueelta Ban Buengista ovat valittaneet virallisesti Chonburin viranomaisille ja Thaimaan lehdistölle sen jälkeen, kun sadonpolton tuhkaa on kerrottu pudonneen heidän taloihinsa viimeisen viikon aikana.

Krisanan Jantra, 27, joka asuu kyseisellä asuinalueella, kertoi TPN-medialle: "Lähistöllä olevat viljelmät, erityisesti sokeriruoko, ovat palaneet jo monta päivää, vaikka tämä on teknisesti lainvastaista ja viranomaiset ovat jatkuvasti kieltäneet tehdä niin. Tuhka putoaa talojen, vaatteiden ja autojen päälle ja pilaa yhteisömme ilmapiirin."

Samit Mungdamnernkit, 43, kertoi TPN-medialle: "Tässä asuinvaltiossa on sata taloa, olemme jo kärsineet PM 2.5 -ilmanlaadusta jonkin aikaa ja nyt tuhkan aiheuttamasta ilmansaastuksesta. Tätä tapahtuu joka vuosi tähän aikaan ja viranomaiset antavat samat lupaukset, mutta eivät ole korjanneet ongelmaa, kaikki ovat keskittyneet "Covidiin", mutta jättävät huomiotta muut tärkeät asiat. Ilmansaasteet ovat olleet ongelma jo jonkin aikaa, mutta putoava tuhka ja yleinen saastuminen ovat pahentuneet joka vuosi.

Ban Buengin piirin hallintopäällikkö Pawee Taweekitanukin kertoi TPN:n toimittajille: "Olemme jo tiedottaneet paikallisille sokeriruo'on viljelijöille asiasta ja he ilmoittivat ymmärtävänsä lähikyläläisten turhautumisen. Paikalliset, jotka ovat kärsineet tuhkasta, voivat tehdä virallisen ilmoituksen Damrongdhama Centerille (oikeusasiamiehen toimisto) piiritoimistoissa. Yritämme löytää ratkaisun kaikille, mutta tämä on erittäin monimutkainen kysymys "yksinkertaisten ratkaisujen" kannalta.

TPN-media huomauttaa, että teknisesti sadonpoltto tällä alueella on laitonta ja joka vuosi tulee kansallisilta ja alueellisilta viranomaisilta erilaisia ​​varoituksia sadon polttamatta jättämisestä. Todellisuudessa sitä kuitenkin pannaan täytäntöön hyvin harvoin ja se suvaitsee osittain siitä syystä, että joillakin paikallistason virkamiehillä on taipumus olla maanviljelijöiden puolella tai myötätuntoa heitä kohtaan siitä, että heitä kehotetaan olemaan polttamatta sokeriruokoa, mutta heille annetaan vähän tai ei ollenkaan muita vaihtoehtoja tai tukea laajemmalta hallitukselta. Kun tukahdutetaan, maanviljelijät menevät usein öisin palaville pelloille ja yrittävät välttää viranomaisia.

Thaimaan hallitus on useiden vuosien ajan ilmoittanut ratkaisevansa ilmansaasteet, joista suurin osa johtuu sadonpoltosta, ei vain paikallisesti vaan alueellisesti Kaakkois-Aasiassa, mutta viime vuosina Covid 19 asiaan liittyviä asioita ja ongelmia. Tämä huolimatta asukkaiden, myös täällä Pattayan, säännöllisistä valituksista ilmanlaadusta ja ilmansaasteista.

Yksi ongelman tunteneiden säännöllinen ehdotus on, että Thaimaan hallituksen virkamiehet kohdistaisivat kohteeksi tehtaita ja tavarantoimittajia ja estävät heitä ostamasta ja vastaanottamasta poltettua sokeriruo'oa, samalla kun tarjotaan viljelijöille maksutta työkaluja, resursseja ja koulutusta vaihtoehtoisista sadonkorjuutapoista. heidän satonsa. Tämä suunnitelma vaatii kuitenkin merkittävää infrastruktuuria ja tiimityötä, ja vaikka valtion virkamiehet jatkuvasti toteavat tutkineensa tällaisia ​​suunnitelmia, välittömistä muutoksista ei ole lähiaikoina merkkejä.

KUVA: Wisarn Sangjaroen / Top News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-/matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.