Soi Dog Foundation varoittaa turvapaikan vaaroista penikkatautiepidemian puhjetessa Koh Koodilla

Koh Kood, Thaimaa-

Soi Dog Foundation varoittaa kulkukoirien hallitsemattomasta suojista koirien penikkatautiviruksen puhkeamisen jälkeen hallituksen ylläpitämässä laitoksessa Koh Koodin saarella Tratin maakunnassa.

Virus tarttuu suoran kosketuksen ja ilmassa tapahtuvan altistuksen kautta – eli aivastaessa, yskiessä ja jakamalla ruoka- ja vesikulhoja – virus pyyhkäisi saaren muutamassa viikossa. Kaikkiaan 30 koiraa on kuollut ja vielä 100 on saanut tartunnan.

Sen sijaan, että koirien takavarikointi olisi vähäistä tulevaa hoitoa varten, säätiö kehottaa viranomaisia ​​asettamaan etusijalle sterilointi- ja rokotusohjelman saarella – pitkän aikavälin strategian, joka auttaa inhimillisesti vähentämään koiran määrää saarella ja pysäyttämään koiran leviämisen. tarttuvat taudit.

"Aikomus hoitaa näitä koiria on vaikuttava, mutta turvakodit ovat kalliita ja vaikeasti hallittavissa", selittää Soi Dogin yhteisöpäällikkö Sakdapol Thongjan. "Jos sitä ei hoideta kunnolla, tauti leviää ja eläimet kärsivät, kuten olemme nähneet täällä penikkatautista."

Phuketin Soi Dog -tarhalla on käytössä tiukat taudintorjuntatoimenpiteet epidemioiden ehkäisemiseksi, mukaan lukien tarttuvien eläinten karanteeniin sijoittaminen tarkoitukseen rakennetuissa eristysyksiköissä. Säätiö uskoo vahvasti, että suojaaminen yksin ei ole ratkaisu, vaan sitä tulee toteuttaa rinnakkain kulkueläinten hyvinvointia edistävien ohjelmien kanssa, kuten adoptio, sterilisaatio, rokotukset, inhimillinen koulutus, yhteisötoiminta ja eläinsuojelulainsäädännön täytäntöönpano.

”Kulkukoirien ongelma eivät ole koirissa itse. Se on inhimillinen ongelma, Sakdapol sanoi.

Viranomaisten kanssa yhteydenpidon lisäksi Soi Dog pyrkii hallitsemaan epidemian puhkeamista Koh Koodilla rokottamalla saaren yli 800 koiraa penikkatautia ja muita sairauksia vastaan ​​sekä tarjoamalla tukihoitoa viruksen saaneille.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Soi Dog on auttanut Koh Koodia. Vuodesta 2016 lähtien säätiö on tehnyt yhteistyötä Tratissa sijaitsevan Department of Livestock Developmentin (DLD) paikallistoimiston kanssa useaan otteeseen kastroidakseen ja rokottaen koiria ja kissoja saarella, viimeksi tämän vuoden syyskuussa. Soi Dog toivoo, että äskettäinen epidemia tekee selväksi, että suojaaminen ei yksin ole ratkaisu, ja odottaa innolla työskentelyä viranomaisten kanssa kestävien ratkaisujen löytämiseksi saaren koira- ja kissapopulaatioiden hallintaan eläinten ja koko yhteisön hyödyksi.

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/