Hotellisijoitustoiminta Thaimaassa elpymässä voimakkaasti, JLL:n raportti kertoo

Bangkok, 14. joulukuuta 2021 – Thaimaan ravitsemisalan investointivolyymin odotetaan vuonna 2021 kasvavan yli viisinkertaiseksi vuonna 2020 ja saavuttavan 12 miljardia bahtia vuoden loppuun mennessä, JLL (Jones Lang LaSalle Incorporated) ennustaa. Tähän mennessä on myyty 13 kiinteistöä, joiden yhteisarvo on 5 miljardia bahtia, kun viime vuonna myytiin neljä kiinteistöä yhteensä 1.9 miljardin bahtin arvosta.

JLL:n data seuraa kansainvälisten standardien mukaisesti toimivien ravintola-omaisuuden myyntitapahtumia. Näitä ovat investointitason hotellit, lomakeskukset ja palveluhuoneistot Bangkokissa ja Thaimaan tärkeimmillä vapaa-ajan markkinoilla.

Chakkrit Chakrabandhu Na Ayudhya, JLL Hotels & Hospitality Groupin Aasian sijoitusmyynnistä vastaava johtaja, sanoo: "Hotellisijoitustoiminta Thaimaassa on palautunut COVID-19:ää edeltävälle tasolle. Odotamme investointien kokonaismäärän tänä vuonna nousevan 12 miljardiin THB:iin, jos meneillään olevat 7 miljardin bahtin yhteisarvoiset kaupat saadaan päätökseen vuoden loppuun mennessä odotetusti. Tämä tarkoittaa, että vuoden 2021 investointien kokonaismäärä voi ylittää vuosien 10 ja 10 välisenä aikana 2009 vuoden keskiarvon, 2019 miljardia bahtia."

”Olemme JLL:llä äskettäin lopettaneet 138-avaimen Citadines Sukhumvit 23 Bangkokin myynnin ja työskentelemme yli 10:n hotellisopimuksen parissa, joiden yhteenlaskettu arvo on yli 17 miljardia bahtia. Näistä kaksi valmistuu todennäköisesti tämän vuoden loppuun mennessä, hän jatkaa.

Tänä vuonna vilkas hotellisijoitusaktiviteetti on JLL:n mukaan vauhdittanut investointikelpoisten kohteiden saatavuutta myytävänä, vahva sijoittajien kysyntä sekä ostajien ja myyjien hinta-odotusten kaventuminen.

Pimpanga Yomchinda, Aasian sijoitusmyynnistä vastaava johtaja, JLL:n Hotels & Hospitality Group, kommentoi "Pandemian pitkittyessä yhä useammat hotellien omistajat, mukaan lukien kiinteistökehittäjät ja hotellioperaattorit, päättivät myydä salkussaan yhden tai kaksi omaisuutta likviditeetin parantamiseksi. Nämä myyjät ovat myös osoittaneet enemmän joustavuutta hinnoittelussa. Toisaalta ostajat ovat omaksuneet realistisemman lähestymistavan hinta-odotuksiin ja ymmärtäneet, että valoa tunnelin päässä alkaa näkyä ja alennukset vaihtelevat omaisuuserittain."

JLL:n havaintojen perusteella ylelliset ja ikoniset hotellivarastot tarjoavat vain vähän tai ei ollenkaan alennusta korvaamattoman luonteensa ja omistajien profiilinsa vuoksi. Lisäksi pandemia vaikuttaa näiden hotellien omistajiin yleensä vähemmän kuin muihin.

JLL:n havainnot osoittavat myös, että Bangkokissa investointitasoisten kohteiden hinnat ovat pysyneet suhteellisen ennallaan lomamarkkinoihin verrattuna ja suurempia alennuksia on nähtävissä toissijaisilla markkinoilla, erityisesti keskikokoisissa kohteissa.

Tänä vuonna tähän mennessä toteutettujen kauppojen mukaan 90 % ostajista on paikallisia varakkaita perheitä, hyvin pääomitettuja yrityksiä sekä hotellisalkkuaan perustavia tai laajentavia kansainvälisiä pääomarahastoja. Transaktioarvon mukaan ulkomaisten sijoittajien osuuden Thaimaan hotellien ostajista odotetaan tänä vuonna olevan 62 %, kun otetaan huomioon loput vuoden loppuun mennessä todennäköisesti suljettavat hotellisopimukset.

Rouva Pimpanga kommentoi: "Thaimaan hotellisijoituksissa tapahtumien arvolla mitattuna ulkomaisten osuus on kasvanut merkittävästi tänä vuonna, erityisesti verrattuna viimeisiin 10 vuoteen, jolloin ulkomaisten osuus oli keskimäärin 37 prosenttia vuodessa."

Vaikka JLL odottaa ulkomaisten sijoittajien kiinnostuksen jatkuvan tulevina vuosina, yritys uskoo myös, että rajat ylittävää matkustamista koskevien rajoitusten helpottaminen rohkaisisi ulkomaisia ​​sijoittajia osallistumaan enemmän vuonna 2022, mikä lisää kilpailua laadukkaista omaisuudesta.

Koska valmisteilla on useita suurempia sopimuksia ja sijoittajien luottamus Thaimaan matkailu- ja hotelliteollisuuden pitkän aikavälin näkymiin, on melko realistista odottaa hotelliinvestointien määrän vuonna 2022 nostavan COVID-19:n jälkeisen uuden ennätyksen, hän sanoo. Pimpanga päättää.

Kuva: Citadines Sukhumvit 23 Bangkok, yksi Thaimaan 13:sta tänä vuonna tähän mennessä myydyistä majoituskohteista.

Tietoja JLL:stä

JLL (NYSE: JLL) on johtava kiinteistö- ja sijoitushallintaan erikoistunut asiantuntijapalveluyritys. Visiomme on kuvitella kiinteistöjen maailma uudelleen luomalla palkitsevia mahdollisuuksia ja upeita tiloja, joissa ihmiset voivat saavuttaa tavoitteensa. Näin rakennamme parempaa huomista asiakkaillemme, ihmisillemme ja yhteisöillemme. JLL on Fortune 500 -yritys, jolla on lähes 300 konttoria ja toimintaa yli 80 maassa. JLL on Jones Lang LaSalle Incorporatedin tuotenimi ja rekisteröity tavaramerkki.

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/