Chanan kyläläiset marssivat hallituksen taloon hakeakseen Thaimaan hallitukselta toimia Chanan teollisuusaluehanketta vastaan

Bangkok -

Paikalliset kyläläiset Chanan alueelta eteläisestä Songkhlan maakunnasta marssivat hallituksen taloon eilen iltapäivällä, 13. joulukuuta, YK:n päämajasta, jossa he olivat olleet mielenosoittajia viime viikosta lähtien.

Kyläläiset protestoivat teollisuuspuistohanketta vastaan, joka on suunniteltu noin 20,000 XNUMX rain suuruiselle alueelle Chanassa Songkhlassa. Hallituksen mukaan maakunnasta tulee "edistyneen futuristisen teollisuuden prototyyppikaupunki". Tämä sisältää syvänmeren sataman. Mielenosoittajat, jotka ovat enimmäkseen kalastajia, sanovat, että hanke vahingoittaa heidän toimeentuloaan ja väistyy "isolle bisnekselle ja suurelle teollisuudelle" samalla kun se vahingoittaa paikallista elämäntapaa. Hallitus puolestaan ​​sanoo, että se todellakin mahdollistaa enemmän työmahdollisuuksia alueella.

Hanke ei ole vielä virallisesti alkanut, mutta jotkut mielenosoittajista ovat väittäneet, että hankkeen agentit, jotka yrittävät tyhjentää maan tulevaa kehitystä varten, ovat uhanneet lähteä esi-isiensä maista.

"Chana Rakthin" -verkoston jäsenet ja heidän liittolaisensa alkoivat marssia noin klo 2. Kuitenkin raskaita väkijoukkojen hallintajoukkoja sijoitettiin, ja ne tiettävästi estivät heidän marssireitit parlamenttiin. iLawin raportin mukaan opetusministeriön edustalla nähtiin myös kaksi säilöönottoautoa ja yli 53 poliisiautoa.

Ryhmä kokoontui yöllä mielenosoituksiin YK:n päämajan edessä Bangkokissa aiemmin tänä vuonna hakeakseen hallituksen toimia kotikaupungissaan sijaitsevaa teollisuusaluekehityshanketta vastaan, kun viranomaiset lupasivat heidän mukaansa kumota kaikki hankkeeseen liittyvät hallituksen päätökset. viime vuoden joulukuussa.

Mielenosoittajan lausuntojen mukaan hallituksen yhden vuoden lupauksesta tehdä strateginen ympäristöarviointi (SEA) ei ollut toteutettu mitään. Mielenosoittajat eivät täysin vastusta hanketta, mutta halusivat, että yksityiskohtainen SEA valmistuu ja mielenosoittajien mielipiteitä ja ajatuksia kuullaan. Sosioekonominen arviointi mahdollistaisi hankkeen paljon kattavamman tarkastelun, vaikka se olisikin aikaa vievä, mutta lupauksista huolimatta sitä ei ole vieläkään tehty. Analyytikot ja akateemikot ovat äskettäin ehdottaneet hallitukselle lähes yksimielisesti SEA:n suorittamista keinona hajottaa tilanne verrattuna yrityksen "höyryrullamiseen" eteenpäin projektin ja sataman kanssa.

Mielenosoittajat järjestivät viimeksi suuren mielenosoituksen viime maanantaina 6. joulukuuta, kun väkijoukkoja hallitseva poliisi pidätti 36 ryhmän jäsentä keskellä yötä. Hallitus väitti, että pidätys ei johtunut mielenosoittajien sananvapauden estämisestä, vaan Covid-19-toimenpiteiden rikkomisesta, joka kielsi mielenosoitukset nykyisen hätäasetuksen mukaisesti. Mielenosoittajat ja aktivistit olivat eri mieltä väittäen, että pidätykset ja heidän mielenosoitusten aiemmat hajoamiset olivat keino pelotella kyläläisiä, joista monet ovat vanhuksia ja naisia. Eilinen mielenosoitus oli toinen suuri mielenosoitus tässä kuussa.

Kuva

3 alkaen. eilen mielenosoittajat kohtasivat ensimmäisen kerran väkijoukon hallinnan poliisin tukoksen Makkhawan-sillalla. Protestin edustajat neuvottelivat sitten viranomaisten kanssa, ennen kuin Thaimaan viranomaiset käskivät mielenosoittajia marssia Krung Kasem Roadia pitkin välttääkseen poliisin saartoja ja yhteenottoa.

Mielenosoittajat kohtasivat raskaita barrikadeja ja poliisin tukoksia saavuttaessaan Chamai Maruchet -sillan, joka johtaa hallitustalolle noin kello 4.

Pieni yhteentörmäys tapahtui Chamai Maruchet -sillalla pian sen jälkeen, kun mielenosoittajat yrittivät tunkeutua poliisiaiteen läpi määränpäähänsä. Poliisi työnsi heidät sitten takaisin kilpillä, kun mielenosoittajien kerrottiin heittävän muovipulloja joukkoja kohti iLawin mukaan.

Kuva

Mielenosoittajat päättivät asettua poliisin esteen eteen, joka oli muutaman metrin päässä Valtioneuvoston talosta klo 5, missä he yöpyivät.

Yksi mielenosoittajien edustajista, Somboon Khamhang, luki ryhmän lausunnon, jossa vaadittiin hallitusta pitämään lupauksensa ja ryhtymään vakaviin toimiin Chanan teollisuusaluehankkeen pysäyttämistä vastaan, kunnes strateginen ympäristöarviointi (SEA) on valmis.

Ryhmä halusi pysyä ja protestoida Chamai Maruchet -sillalla, kunnes hankkeen päätökset on annettu. Thaimaan pääministeri on puolestaan ​​todennut, että teollisuusprojekti jatkuu, sillä "sopimukset on jo allekirjoitettu" eri yritysten ja virastojen kanssa ja sopimusten rikkominen olisi juridisesti mahdotonta.

Kuva

Kuva: iLaw

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.