COVID-19 – suurin maailmanlaajuinen lasten kriisi 75-vuotisen historiamme aikana – UNICEF

NEW YORK/BANGKOK, 9. joulukuuta 2021 – COVID-19 on vaikuttanut lapsiin ennennäkemättömässä mittakaavassa, tehden siitä pahimman lasten kriisin, jonka UNICEF on nähnyt 75-vuotisen historiansa aikana, YK:n lastenvirasto totesi tänään julkaistussa raportissa.

Raportti Menetettyjen vuosikymmenien estäminen: Kiireelliset toimet COVID-19:n tuhoisan vaikutuksen kääntämiseksi lapsiin ja nuoriin korostaa erilaisia ​​tapoja, joilla COVID-19 haastaa vuosikymmenten edistymisen keskeisissä lapsuuden haasteissa, kuten köyhyys, terveys, koulutuksen saatavuus, ravitsemus, lastensuojelu ja henkinen hyvinvointi. Se varoittaa, että lähes kaksi vuotta pandemiasta COVID-19:n laajat vaikutukset syvenevät edelleen lisäämällä köyhyyttä, juurruttaen eriarvoisuutta ja uhkaamalla lasten oikeuksia ennennäkemättömällä tasolla.

"Käittäen historiamme UNICEF on auttanut muotoilemaan terveellisempiä ja turvallisempia ympäristöjä lapsille kaikkialla maailmassa, ja miljoonille on saatu upeita tuloksia", UNICEF sanoi. Toimitusjohtaja Henrietta Fore. “Nämä voitot ovat nyt vaarassa. COVID-19-pandemia on ollut suurin uhka lasten kehitykselle 75-vuotisen historiamme aikana. Samalla kun nälkäisten, koulun ulkopuolella olevien, pahoinpideltyjen, köyhyydessä elävien tai avioliittoon pakotettujen lasten määrä kasvaa, niiden lasten määrä, joilla on mahdollisuus terveydenhuoltoon, rokotteisiin, riittävästi ruokaa ja välttämättömät palvelut, vähenee. Vuodessa, jolloin meidän pitäisi katsoa eteenpäin, menemme taaksepäin.â€

Raportin mukaan hämmästyttävän 100 miljoonan lisälapsen arvioidaan elävän nyt moniulotteisessa köyhyydessä pandemian vuoksi, mikä on 10 prosentin kasvu vuodesta 2019. Tämä vastaa noin 1.8 lasta joka sekunti maaliskuun 2020 puolivälistä lähtien. Lisäksi raportti varoittaa pitkä tie kohti menetetyn jalansijan palauttamista – parhaassakin tapauksessa kestää seitsemästä kahdeksaan vuotta toipua ja palata COVIDia edeltäneelle lasten köyhyyden tasolle.

Maailmanlaajuinen raportti viittaa uusiin todisteisiin taantumasta, ja sen mukaan noin 60 miljoonaa lasta enemmän on nyt rahallisesti köyhissä kotitalouksissa verrattuna pandemiaa edeltävään tilanteeseen. Lisäksi vuonna 2020 yli 23 miljoonaa lasta jäi ilman välttämättömiä rokotteita – lähes 4 miljoonalla enemmän kuin vuonna 2019 ja suurin määrä 11 vuoteen.

Jo ennen pandemiaa noin miljardi lasta maailmanlaajuisesti kärsi ainakin yhdestä vakavasta puutteesta ilman koulutusta, terveyttä, asumista, ravintoa, sanitaatiota tai vettä. Tämä luku kasvaa nyt, kun epätasainen elpyminen lisää kasvavaa jakoa varakkaiden ja köyhien lasten välillä, ja kaikkein syrjäytyneimmät ja haavoittuvimmat loukkaantuvat eniten. Raportissa todetaan:

  • Huipussaan yli 1.6 miljardia opiskelijaa oli koulu loppui valtakunnallisten seisokkien vuoksi. Koulut suljettiin maailmanlaajuisesti lähes 80 prosentin henkilökohtaisen opetuksen vuoksi kriisin ensimmäisenä vuonna.
  • Henkinen terveys sairaudet vaikuttavat yli 13 prosenttiin 10–19-vuotiaista nuorista maailmanlaajuisesti. Lokakuuhun 2020 mennessä pandemia oli häirinnyt tai pysäyttänyt kriittiset mielenterveyspalvelut 93 prosentissa maailman maista.
  • Jopa 10 miljoonaa lisää lasten avioliitot voi tapahtua ennen vuosikymmenen loppua COVID-19-pandemian seurauksena.
  • Lasten määrä in lapsityövoima on noussut 160 miljoonaan maailmanlaajuisesti – 8.4 miljoonalla lapsella viimeisen neljän vuoden aikana. Vielä yhdeksän miljoonaa lasta on vaarassa joutua lapsityövoiman käyttöön vuoden 9 loppuun mennessä pandemian aiheuttaman köyhyyden lisääntymisen seurauksena.
  • Pandemian huipulla 1.8 miljardia lasta asui 104 maassa, joissa väkivallan ehkäisy- ja reagointipalvelut oli vakavasti häiriintynyt.
  • 50 miljoonaa lasta kärsii tuhlauksesta, joka on hengenvaarallisin muoto vajaaravitsemus, ja tämä luku voi nousta 9 miljoonalla vuoteen 2022 mennessä, koska pandemian vaikutus lasten ruokavalioon, ravitsemuspalveluihin ja ruokintakäytäntöihin vaikuttaa.

Thaimaassa pandemia on pahentanut olemassa olevia haavoittuvuuksia, lapset ovat erityisen haavoittuvia tämän pandemian tuhoisille sosioekonomisille vaikutuksille. Kansallisen tilastotoimiston (NSO) UNICEFin ja Thaimaan kehitys- ja tutkimusinstituutin tuella viime vuonna tekemä verkkokysely paljasti, että perheet, joissa on pieniä lapsia heillä oli todennäköisemmin korkeammat elinkustannukset ja tulonmenetys.

Lisäksi lapset olivat yliedustettuina köyhien joukossa ja lähes kaksi kertaa todennäköisemmin köyhyyteen verrattuna työikäiseen väestöön. NESDC:n köyhyys- ja epätasa-arvoraportin mukaanVuonna 2020 köyhyysaste oli 8.6, 11.1 ja 9.2 prosenttia 0–5-vuotiaiden, 6–14-vuotiaiden ja 15–17-vuotiaiden ikäryhmissä 6.8 prosenttia, kun maan keskiarvo on XNUMX prosenttia.

Lisäksi 7 kymmenestä UNICEFin maalis-huhtikuussa 10 tekemästä tutkimuksesta lapsesta ja nuoresta ilmoitti heikentyneestä mielenterveydestä COVID-2020:n vaikutuksesta. Useimmat olivat huolissaan perheensä tuloista, opinnoista sekä tulevasta koulutuksesta ja työllisyydestä.

Pitkittyneellä koulujen sulkemisella voi olla tuhoisia seurauksia lasten oppimiseen ja hyvinvointiin, erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa oleville, joilla ei ole pääsyä verkko-oppimiseen. NSO:n viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan lähes puolet Thaimaan perheistä ei ollut valmis verkko-oppimiseen; 51 prosentilla ei ollut pääsyä verkko-oppimiseen tarkoitettuihin laitteisiin; 26 prosentilla ei ollut Internet-yhteyttä verkko-oppimiseen, ja 40 prosenttia vanhemmista ja huoltajista sanoi, ettei heillä ollut aikaa valvoa lastensa verkko-oppimista.

Jo ennen pandemiaa alle kuudella kymmenestä 6. ja 10. luokalla käyvästä lapsesta oli peruslukutaidot ja vain noin puolella lukutaidot. NSO:n ja UNICEFin vuoden 2 Multiple Indicator Cluster Survey -tutkimuksen mukaan noin 3 prosenttia lukioikäisistä lapsista oli poissa koulusta.

"COVID-19:n sosioekonomiset vaikutukset voivat aiheuttaa pitkäaikaista haittaa lasten kehitykselle ja kääntää Thaimaan vuosikymmeniä edistyneen inhimillisen pääoman hyödyn", sanoi. Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja. “Meidän on suojeltava näitä kovalla työllä saavutettuja voittoja, mikä tarkoittaa, että lapset asetetaan COVID-19-toipumisemme ytimeen. Meidän on vahvistettava terveys- ja koulutusjärjestelmiämme sekä sosiaaliturvajärjestelmiämme rakentaaksemme takaisin turvallisen tulevaisuuden jokaiselle lapselle ja estääksemme tulevia kriisejä. Meidän on myös tuettava nuoria ja nuoria 21-luvun taitojen hankkimisessa ja varmistettava, että heitä kuullaan ja heidät otetaan mukaan heidän kohtaamiinsa haasteisiin vastaamiseen tähtäävien ratkaisujen suunnitteluun.

"UNICEF on työskennellyt lasten hyväksi Thaimaassa yli seitsemän vuosikymmentä, emmekä koskaan lopeta", Kim lisäsi. "Maailmanlaajuinen pandemia on osoittanut, että miljoonille haavoittuvassa asemassa oleville lapsille "normaali" ei koskaan ollut tarpeeksi hyvä. Työmme lasten hyväksi ja lasten kanssa jatkuu, koska parempi huominen voi alkaa tänään, jossa jokainen lapsi voi selviytyä ja menestyä ja tulla kuulluksi, arvostetuksi ja kasvatukseksi huomisen johtajaksi.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/