Ensimmäinen Omicron-variantin tapaus raportoitiin virallisesti Thaimaassa, mutta sen liikkuminen oli rajoitettua, kansanterveysministeriö sanoo

KUVA: Manager Online

Kansallinen -

Ensimmäinen tiedossa oleva Covid-19 Omicron -varianttitartunnan tapaus löydettiin espanjalaiselta Yhdysvaltain kansalaiselta, joka matkusti Thaimaahan viime viikolla Test & Go -ohjelman mukaisesti, kansanterveysministeriö raportoi tänä aamuna 6. joulukuuta.

Ilmeisesti tartunnan saaneella henkilöllä, joka on oireeton, todettiin virus kuitenkin heti ensimmäisellä Covid-19-testillä maahan saapuessaan, eikä hän matkustanut avoimesti vapaasti.

Varapääsihteeri tohtori Supakit Sirilak paljasti aamulla pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että tartunnan saanut matkustaja kävi läpi ensimmäisen Covid-19-testin 30. marraskuuta ja tulos oli positiivinen Covid-19:n suhteen seuraavana päivänä ja Omicron-variantin yhteensopivuus raportoitiin jopa 99.92 %.

Virallinen tautitutkimus paljasti, että amerikkalainen matkustaja oli osoittanut negatiiviset tulokset PCR-testillä Espanjassa ennen illallista ystävien kanssa 28. marraskuuta. Sitten hän lensi Espanjasta Dubain kansainväliselle lentokentälle 29. päivänä ja vietti siellä 9 tuntia olematta yhteydessä keneenkään ja käyttämättä koko ajan kasvonaamaria.

Hän saapui Suvannabhumin kansainväliselle lentokentälle keskiyöllä 30. marraskuuta ja kävi läpi ensimmäisen PCR-testin sairaalan tiskillä ennen hotelliin majoittumista.

Tulos osoittautui positiiviseksi 1. joulukuuta, ja lääketieteen laitos vahvisti Omicron-variantin korkealla indikaatiolla 3. päivänä.

Taudinvalvontaosaston mukaan potilas oli oireeton ja väitti, ettei hänellä ollut mitään sairautta. Potilaiden kerrotaan myös kiistäneen sen tosiasian, että he ovat saaneet Covid-19-koronavirustartunnan, koska ne eivät ole oireettomia.

Noin 19 yhteydenottoa raportoitiin, mukaan lukien 17 hotellin henkilökuntaa ja 2 lentoaseman virkailijaa. Lähikontakteista ei kerrottu. He kaikki asetettiin tiukkaan karanteeniin.

TPN-media huomauttaa, että Omicronin erityispiirteet ovat edelleen tutkinnan alla, vaikka se on huolestuttanut epidemiologeja ensisijaisesti viruksen sisältämien mutaatioiden lukumäärän vuoksi. Tiedemiehet ympäri maailmaa jatkavat taudin tutkimista määrittääkseen viruksen tarttuvuuden, vakavuuden ja sen, ettei rokotteisiin vaikuta siihen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.