UNICEFin uusi raportti löytää maailmanlaajuisesti 240 miljoonaa vammaista lasta

BANGKOK, 2. joulukuuta 2021 – Vammaisten lasten määräksi maailmanlaajuisesti arvioidaan lähes 240 miljoonaUNICEFin uuden raportin mukaan, joka vahvistaa, että vammaiset lapset ovat epäedullisessa asemassa useimmissa lasten hyvinvoinnin näkökohdissa verrattuna vammaisiin lapsiin.

Julkaistu marraskuussa ennen Kansainvälinen vammaisten päivä 3. joulukuuta UNICEFin kattavin analyysiraportti, Nähty, laskettu, mukana: Tietojen käyttäminen vammaisten lasten hyvinvoinnin valaisemiseen, havaitsi, että joka kymmenes lapsi ympäri maailmaa on vammainen. Uusi globaali arvio on korkeampi kuin aikaisemmat arviot, koska se perustuu kattavampaan vammaisuuden ymmärtämiseen, jossa otetaan huomioon useiden toiminta-alueiden vaikeudet sekä ahdistuneisuuden ja masennuksen oireita.

"Vammaiset lapset ovat haavoittuvimpia ryhmiä jokaisessa yhteiskunnassa ja heillä on vähiten mahdollisuuksia kaikilla elämän osa-alueilla", sanoi Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja. ”Jos kohtaavat leimautumista ja syrjintää, he eivät todennäköisesti käy koulua, pääsevät terveyspalveluihin tai saavat äänensä kuuluviin. Heidän vammansa lisäävät myös väärinkäytön, laiminlyönnin ja hyväksikäytön riskiä. Tämän on muututtava, koska ketään lasta ei saa jättää jälkeen."

Vammaisia ​​lapsia koskevat tiedot ovat usein rajallisia ja aliarvioituja. Thaimaassa National Statistical Office (NSO) käytti UNICEFin teknisen tuen avulla Lapsen toimintamoduuli jonka ovat kehittäneet Washington Group ja UNICEF valtakunnallinen vammaistutkimus vuonna 2017, joka keräsi ensimmäistä kertaa tietoa 2–17-vuotiaiden lasten vammaisuuden ominaisuuksista.

Vuoden 2017 tutkimuksen mukaan lähes 140,000 XNUMX lasta Thaimaassa elää jonkinlaisen vamman kanssa. Suurin osa heistä elää köyhissä talouksissa. Noin 38 prosenttia ovat poissa koulusta; 27 prosenttia heillä ei ole pääsyä terveyden edistämispalveluihin ja 4 prosenttia heillä ei ole pääsyä sairaana hoitoon. Lisäksi, lähes puolet heistä eivät ole rekisteröityjä viranomaisille eivätkä saa kuukausittaista työkyvyttömyysavustusta.

UNICEFin uusi maailmanlaajuinen raportti sisältää tietoja 42 maasta ja kattaa yli 60 lasten hyvinvoinnin indikaattoria – ravitsemuksesta ja terveydestä veden ja hygienian saatavuuteen, väkivallalta ja hyväksikäytöltä suojaamiseen sekä koulutukseen. Verrattuna vammaisiin lapsiin vammaiset lapset ovat:

  • 24 prosenttia vähemmän todennäköisesti saa varhaista stimulaatiota ja reagoivaa hoitoa;
  • 42 prosenttia vähemmän todennäköisesti perustavat luku- ja laskutaidot;
  • 25 prosenttia todennäköisemmin hukkaan (liian laiha pituuteensa nähden) ja 34 prosenttia todennäköisemmin kitutuiksi (liian lyhyt ikäänsä nähden);
  • 53 prosenttia todennäköisemmin akuutin hengitystieinfektion oireita;
  • 49 prosenttia todennäköisemmin ei ole koskaan käynyt koulua;
  • 47 prosenttia todennäköisemmin jää peruskoulun ulkopuolelle, 33 prosenttia todennäköisemmin lukion ulkopuolelle ja 27 prosenttia todennäköisemmin lukion ulkopuolelle;
  • 51 prosenttia todennäköisemmin tuntea olonsa onnettomaksi;
  • 41 prosenttia todennäköisemmin kokee tulleensa syrjityksi;
  • 32 prosenttia todennäköisemmin kokee ankaran ruumiillisen rangaistuksen.

Vammaisuuskokemus vaihtelee myös suuresti riippuen vamman tyypistä, lapsen asuinpaikasta ja palveluista, joita hän voi käyttää. Esimerkiksi koulun ulkopuolisuus on korkeampi monivammaisten lasten keskuudessa ja erot kasvavat, kun vamman vakavuus otetaan huomioon. Tämä korostaa kohdistettujen ratkaisujen suunnittelun tärkeyttä epätasa-arvon poistamiseksi.

UNICEF vetoaa hallitukseen ja koko yhteiskuntaan tarjota yhtäläiset mahdollisuudet Lasten ja vammaisten osalta on poistettava leimautuminen ja syrjintä ja varmistettava, että heillä on tasa-arvoinen kohtelu ja mahdollisuus saada osallistavia ja laadukkaita terveys- ja koulutuspalveluja sekä aputekniikoita. UNICEF kehottaa myös hallitusta ja kansalaisyhteiskuntaa siihen neuvoa lapsia ja vammaisia ja ottaa huomioon heidän erityistarpeensa kun tarjotaan terveydenhuolto-, koulutus-, mielenterveys- ja suojelupalveluita.

Thaimaassa UNICEF työskentelee parhaillaan NSO:n ja vammaisten voimaannuttamisen osaston kanssa edistää laadukasta dataa vammaisille lapsille ja varmistaa, että lapset ja vammaiset saavat yhtäläiset mahdollisuudet osallistaviin ja laadukkaisiin palveluihin sekä vammaistuki heillä on oikeus.

"Jokaisella vammaisella lapsella on ainutlaatuisia kykyjä, kuten kaikilla muillakin lapsilla", Kim lisäsi. "Velvollisuutemme on varmistaa, että vammaisille lapsille tarjotaan lisätukea ja mahdollisuuksia, jotta he voivat löytää ainutlaatuiset kykynsä, saavuttaa täyden potentiaalinsa, toteuttaa unelmansa ja vaikuttaa merkityksellisesti yhteiskuntaan."

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/