252 thaimaalaista ja ulkomaalaista matkustajaa kahdeksasta eteläisen Afrikan maasta kehotettiin hakemaan RT-PCR-testejä ilmaiseksi välittömästi

Kansallinen -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) kehotti kahdeksasta Etelä-Afrikan maasta 15.-27. matkustavia thaimaalaisia ​​ja ulkomaisia ​​vierailijoita hakemaan maksutta RT-PCR-testiä mahdollisimman pian.

CCSA:n tiedottaja tohtori Taweesilp Visanuyothin totesi päivittäisessä lehdistötilaisuudessa tänään, 1. joulukuuta, että yhteensä 255 ihmistä matkustaa kahdeksasta Afrikan maasta, eli Botswanasta, Eswatinista, Lesothosta, Malawista, Mosambikista, Namibiasta, Etelä-Afrikasta ja Zimbabwesta. Thaimaassa "Sandbox"-ohjelman mukaisesti 15. - 27. marraskuuta. Monet heistä saapuivat ennen nykyistä Omicron-huolia, minkä vuoksi heidät sallittiin aiemmin nykyisten tuloohjelmien puitteissa ja ennen edellä mainittujen maiden äskettäistä kieltoa.

Näistä 252 henkilöä oleskelee edelleen Thaimaassa – kolme on jo lähtenyt. 11 jäljellä olevista matkustajista on jäljitettävissä sovellusten kautta.

"Siksi Thaimaan hallinto kehotti kaikkia 252 nykyistä vierailijaa, sekä thaimaalaisia ​​että ulkomaalaisia, esittäytymään viranomaisille ja hakemaan RT-PCR-testejä mahdollisen uuden Omicron Covid-19 -variantin havaitsemiseksi ilmaiseksi", tohtori Taweesilp sanoi.

Tähän mennessä 27 maasta on löydetty Omicron Coronaviruksen varianttitartuntoja. Tartunnat tuotiin maahan, ja suurin osa niistä oli saapuneita, jotka palautettiin kahdeksasta Afrikan maasta.

TPN huomauttaa, että vaikka variantti on huolestuttava mutaatioiden lukumäärän vuoksi, varianttia tutkitaan edelleen ja siitä on vain vähän tietoa, vaikka Maailman terveysjärjestö pyytääkin varovaista, rauhallista vastausta. WHO on myös kritisoinut Thaimaan kaltaisia ​​maita, jotka asettivat matkustuskieltoja ja toteavat, että nämä ovat polvi-nykiviä reaktioita, jotka eivät pysäytä varianttia.

TPN huomauttaa, että CCSA varoitti myös, että jos 252 matkustajaa eivät vapaaehtoisesti tule mukaan Covid-19-testiin, he voivat rikkoa Thaimaan tiukkoja voimassa olevia hätäsäädöslakeja, jotka sisältävät suuria rangaistuksia, kuten korkeita sakkoja ja mahdollista vankeusaikaa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==--

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.