Pattayan kaupungin pormestari sanoo pyrkivänsä sallimaan alkoholimyynnin ravintoloissa sekä viihdepaikkojen ja baarien avaamisen uudelleen ennen uudenvuodenaattoa

Pattaya -

Pattayan kaupungin pormestari Sontaya Kunplome sanoi eilen, 24. marraskuuta 2021, että hän pyrkii sallimaan alkoholin myynnin ravintoloissa ja baareissa ja viihdepaikoissa, jotta ne avattaisiin laillisesti ennen uutta vuotta sen jälkeen, kun lukuisat liike-elämän toimijoiden ja yhdistysten ryhmät monilta aloilta ovat olleet jättänyt kirjeitä, vetoomuksia ja protesteja kuluneen viikon aikana.

Ensinnäkin viitteenä joitain aiemmista kattauksistamme:

Pattaya Walking Streetin operaattorit aikovat lähettää virallisesti kirjeen Pattayan kaupungin pormestarille, kuvernöörille, terveysosastolle, Covid-keskukselle ja muille asiaankuuluville virastoille, joissa pyydetään virallisesti avaamista jollakin tavalla ennen uudenvuoden festivaaleja.

Pattaya Walking Streetin yrittäjät pitävät kokouksen ja pyytävät virallisesti avaussuunnitelmaa ennen uudenvuodenaattoa

Nyt pääartikkelimme:

Pattayan kaupungin pormestari Sontaya Kunplome kertoi The Pattaya Newsille: "Pattaya on yksi Thaimaan tällä hetkellä nimetyistä 17 tärkeimmistä turistialueista. Kuitenkin vain neljä Thaimaan maakuntaa saavat tällä hetkellä myydä alkoholia ravintoloissa, jotka ovat Bangkok, Samui, Phang Nga ja Phuket. Tämä on aiheuttanut paljon vihaa ja ongelmia muilla alueilla, erityisesti täällä Pattayassa, joka on pitkälti riippuvainen yöelämästä ja viihdeteollisuudesta.

TPN-media huomauttaa, että tämä "poikkeus" laajennettiin myös muutamille muille saarille ja alueille, ja vaikka se salli teknisesti vain "ravintoloiden" avata, se on itse asiassa myös periaatteessa avannut portit joissakin paikoissa, kuten Khaosan Roadilla Bangkokissa ja Bangla Road Phuketissa myy alkoholia baareissa, joille on myönnetty "väliaikaiset" ravintolaluvat, ilman ruokaa tai keittiötä paikan päällä olevien mukaan. Pattaya yritysten omistajat, koska turisti riippuvainen kaupunki ja Thaimaan kolmanneksi rokotetuin ja vierailtu paikka, ovat etsineet samanlaista "poikkeusta" kansallisesta baarien ja viihdepaikkojen aukiolokiellosta viikkojen ajan. Vuonna 2019 Pattaya oli maailman 19. vierailluin kaupunki vain 10 miljoonalla vierailijalla. Monet analyytikot pitävät tätä suurelta osin suljettuna olevan viihde- ja yöelämäsektorin syynä.

Baarit, yöelämä, viihdepaikat ja jopa koko Thaimaan yötalous on ollut suljettuna Thaimaassa kansallisesti tämän vuoden huhtikuusta lähtien, lähes kahdeksaan kuukauteen, Covid-19-toimenpiteiden vuoksi, ja se on edelleen käytännöllisesti katsoen ainoa liiketoiminta-alue, jonka Thaimaan hallitus on edelleen sulkenut ja jonka omistajat väittävät olevan vähän tai ei ollenkaan taloudellista tukea tai tukea. Kuten aiemmin mainittiin, ravintolat suurimmassa osassa maata eivät voi edes laillisesti myydä alkoholia, koska viranomaiset ovat huolissaan siitä, että asiakkaat käyttävät pääasiassa ravintoloita baareina. Thaimaan viranomaiset ovat edelleen pitäneet alkoholin ympärillä tapahtuvia kokoontumisia ensisijaisena Covid-19:n leviäjänä.

"Yli 80 prosenttia Pattayan ihmisistä on rokotettu, samoin kuin lähialue. Pattaya sallii tällä hetkellä alkoholin myynnin vain supermarketeissa ja paikallisissa päivittäistavarakaupoissa, mutta ei hotelleissa, baareissa, klubeissa ja ravintoloissa. Monet ihmiset ajattelevat, että tämä ei ole reilua, koska ihmiset ostavat kaupoista ja juovat joka ilta julkisilla alueilla, kuten kaduilla, rannoilla ja ruokakentillä. Pattayalla on tällä hetkellä joka viikonloppu festivaaleja houkutellakseen turisteja kaupunkiin, ja liike-elämän toimijat valittavat niistä edelleen ja toteavat, että he tuovat kaupunkiin tuhansia turisteja, jotka tekevät ostoksia lähikaupoista ja juovat juomia yleisillä alueilla, mutta eivät voi laillisesti mennä ravintolaan tai baari ja juoma. Suunnittelimme nämä festivaalit kuukausia etukäteen, emmekä odottaneet, että valtion ja Covid-19-tilannehallintokeskuksen eli CCSA:n asettama alkoholikielto olisi vielä voimassa. Ymmärrämme, mistä yritysten omistajat tulevat ja miksi he ovat niin turhautuneita, mikä on johtanut useisiin vetoomuksiin, protesteihin ja vetoomuksiin viime viikkojen aikana.Pormestari Sonthaya Khunplume selitti.

"Olemme yrittäneet pyytää poikkeusta useita kertoja Chonburin kuvernööriltä, ​​Chonburin terveysministeriöltä, CCSA:lta ja hallitukselta. Päätös Pattayan yöelämän, baarien ja viihdeteollisuuden uudelleen avaamisesta ei ole yksin minun, vaan useiden virastojen ja osastojen vastuulla. Todennäköisesti viihdepaikat saavat avautua aiemmin joulukuun alussa nykyisen palautteen perusteella. CCSA:n on määrä kokoontua tällä viikolla perjantaina 26. marraskuuta, ja he ovat hyvin tietoisia Pattayan tilanteesta ja ovat ilmoittaneet, että se tulee olemaan tärkeä keskustelunaihe. Mitään lupauksia tai takuita ei kuitenkaan voida antaa." Pormestari päätti. 

Samaan aikaan Soi Buakhaon viihdepaikkaoperaattorit jättivät myös virallisen kirjeen, jossa he pyysivät avaamista uudelleen aiemmin tällä viikolla.

Tiistaina (23rd), Rouva Romchale Kranes, Soi Buakhaon alueella 46 baaria käsittävän Save us -ryhmän (Bar Owners Pattaya) edustaja, lähetti Pattaya Citylle kirjeen. He pyytävät baariensa avaamista uudelleen tähän joulukuuhun mennessä, kun ne ovat olleet suljettuina lähes kahdeksan kuukautta peräkkäin ja yhteensä viisi kuukautta aiemmin Covid-19-pandemian alkamisen jälkeen. Tämä on vasta viimeisin uudelleen avaamista pyytänyt ryhmä, sillä yhdeksän erillistä yhdistystä ja vähintään neljä baariryhmää on lähettänyt samanlaisia ​​vetoomuksia ja kirjeitä viimeisen kahden viikon aikana, toteaa TPN media.

Kaupungin johtajat ovat kertoneet baarien ja yöelämän omistajille toistuvasti, että he työskentelevät ongelman parissa ja että he ovat hyvin tietoisia baarien omistajien vaikeasta tilanteesta sekä jälkivaikutuksista, joita suositun yöelämän pitäminen kokonaan suljettuna Pattayalla aiheuttaa. matkailu kaupungissa kokonaisuudessaan. TPN-media lisää, että monet Pattayan alkoholikiellon kumoamista tällä hetkellä pyytävät yhdistykset eivät ole suoraan mukana baariteollisuudessa, kuten vähittäiskaupassa, yleisessä matkailussa ja hotelleissa, mutta ovat huolissaan siitä, että pitämällä Pattayan kuuluisa yöelämä ja baarit suljettuina muu teollisuus kärsii, kun matkailijat valitsevat muita kohteita.

TPN-media seuraa tarkasti CCSA-kokousta myöhemmin tällä viikolla ja toimittaa päivityksiä lukijoillemme.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

 

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.