Brittineuvosto Thaimaassa jakaa ensimmäisen "naiset STEM" -stipendin transnaiselle, joka on intohimoinen kansanterveydestä

Nyky-yhteiskunnassa naisten rooli luonnontieteiden, teknologian, tekniikan ja matematiikan (STEM) alalla on edelleen rajallinen. Unescon tilastot osoittavat, että vain 28 % tutkijoista maailmanlaajuisesti on naisia ​​ja vain 30 % jatkaa korkeakoulututkintoa STEM-alalla, joka on yksi tärkeimmistä aloista tässä globalisoituneessa maailmassa, jossa teknologialla on ratkaiseva rooli. maailmantaloutta.

Women in STEM -stipendi yhdistää kaksi British Councilin työn avainaluetta. Nimittäin vahva poikkileikkausohjelma EDI:lle (Equality, Diversity, and Inclusives) sekä korkeakoulutuksen kehittäminen ja kansainvälistäminen erityisesti tieteeseen keskittyen. British Council käynnisti tämän uuden stipendin maailmanlaajuisesti aiemmin tänä vuonna kannustaakseen ja mahdollistaakseen useamman naisen opiskelevan STEM-tutkinnon Isossa-Britanniassa. Tunnustetaan tarve antaa tämä mahdollisuus myös naisille, joilla ei normaalisti olisi ollut taloudellisia resursseja opiskella ulkomailla. Nämä ovat täydet stipendit, jotka kattavat lukukausimaksut, majoitusmaksut ja henkilökohtaiset kulut sekä erityistuen niille, joilla on lapsia ja yliopiston kielten peruskurssiin liittyvät kulut. Tässä alkuperäisessä julkaisussa oli maailmanlaajuisesti 108 täysin rahoitettua apurahaa, joista 15 oli avoinna 8 Kaakkois-Aasian maahan.

Näistä 15 stipendistä meillä on ilo ilmoittaa, että Thaimaa onnistui British Councilin valinnassa. Lizz Srisuwan, julkisen terveydenhuollon lääkäri, joka on sitoutunut edistämään yhtäläistä pääsyä terveydenhuoltojärjestelmään, erityisesti LGBTIQ- ja transsukupuolisten ihmisten osalta, ensimmäisenä "Women in STEM" -stipendin saajana Thaimaassa. Lizz on myös Thaimaan ja ASEANin ensimmäinen transnainen, joka on saanut "Women in STEM" -stipendin.

Lizz Srisuwan, Thaimaan ensimmäinen "Women in STEM" -tutkija mainitsi, että hän transnaisena, jolla on kokemusta julkisesta terveydenhuollosta Thaimaan Punaisen Ristin seurassa, on aina kiinnittänyt erityistä huomiota LGBTIQ-asioihin, erityisesti pääsyyn terveydenhuoltopalveluun, koska se on yksi LGBTIQ:n tärkeimmistä kysymyksistä. . Tämä johtuu siitä, että LGBTIQ:lla on erityistarpeita terveysasioissa, jotka eivät usein sisälly yleisiin terveydenhuoltopalveluoikeuksiin. Tästä johtuen heidän pääsyään terveydenhuoltoon on rajoitettu useista syistä, kuten hylkäämisen pelko, syrjintä, leimautuminen, säännöt ja määräykset sekä muut sukupuoleen liittyvät lailliset oikeudet. Hän haluaa luoda kaikille tasavertaiset mahdollisuudet perusterveydenhuoltoon ilman sukupuoleen liittyviä ongelmia.

„Olen erittäin ylpeä saadessani tämän stipendin British Councililta ja olen saapunut turvallisesti Isoon-Britanniaan. Valmistaudun aloittamaan kansainvälisen kansanterveystieteen maisterin tutkinnon Liverpool John Moores -yliopistossa ja aion valmistumiseni jälkeen jatkaa työskentelyä kansanterveyspolitiikan parissa kaikkien transsukupuolisten ja LGBTIQ-ihmisten epätasa-arvoon liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi. € toteaa lizz.

 

Lisäksi,  Helga Stellmacher, Thaimaan British Councilin johtaja, toteaa, että British Council on Yhdistyneen kuningaskunnan kulttuurisuhteiden ja koulutusmahdollisuuksien kansainvälinen järjestö, jonka tavoitteena on antaa useammalle naiselle mahdollisuus opiskella STEM-aineita maisteritasolla Isossa-Britanniassa Women in STEM -apurahojen avulla.

“Tässä suhteessa British Council Women in STEM -stipendit on suunniteltu edistämään mahdollisuuksia naisille, jotka ovat päteviä STEM-koulutuksessa, mutta joilla ei olisi ollut mahdollisuutta jatkaa opintojaan maisterin tutkinnolla Isossa-Britanniassa. British Council toivoo vilpittömästi, että nämä stipendit ovat portti tulevaisuuteen useammille naisten uralle STEM-alalla ja osallistumalla aktiivisesti British Councilin naiset STEM-alumniryhmään, että tutkijoilla on tärkeä rooli edunvalvontatyössä. tyttöjen ja naisten tuleville sukupolville, jotka edustavat myös vaikutusvaltaisia ​​roolimalleja”, lisäsi Rouva Helga.

Lukuvuodelle 2021-2022 British Council tarjoaa toisena vuonna Women in STEM -stipendejä thaimaalaisille naisille sekä 7 muulle Kaakkois-Aasian maalle, mukaan lukien Laos, Kambodža, Myanmar, Vietnam, Indonesia, Malesia, ja Filippiinit. Lisää päivityksiä ja tietoja löytyy nettisivuilta www.britishcouncil.or.th tai Facebook-fanisivu “British Council Thailand†.

# # #
#BritishCouncil #JCCOTH

 

Tietoja British Councilista

British Council on Ison-Britannian kansainvälinen kulttuurisuhteiden ja koulutusmahdollisuuksien järjestö. Rakennamme yhteyksiä, ymmärrystä ja luottamusta ihmisten välille Isossa-Britanniassa ja muissa maissa taiteen ja kulttuurin, koulutuksen ja englannin kielen avulla. Viime vuonna tavoitimme yli 80 miljoonaa ihmistä suoraan ja kaikkiaan 791 miljoonaa ihmistä, mukaan lukien verkossa, lähetysten ja julkaisujen kautta. Olemme vuonna 1934 perustettu Yhdistyneen kuningaskunnan hyväntekeväisyysjärjestö, jota hallitsee kuninkaallinen peruskirja, ja Yhdistyneen kuningaskunnan julkinen elin. Saamme Ison-Britannian hallitukselta 15 prosentin perusrahoituksen.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/