Thaimaan perustuslakituomioistuin antoi tuomion kolmea näkyvää demokratiaa kannattavaa mielenosoitusjohtajaa vastaan ​​ja totesi, että heidän toimintansa voivat johtaa Thaimaan korkeimman instituution kaatamiseen.

KUVA: Matichon

Bangkok -

Perustuslakituomioistuimen tänä iltapäivänä, 49. marraskuuta, antaman lopullisen tuomion mukaan kolmen näkyvän demokratiaa kannattavan mielenosoitusjohtajan toiminta voi johtaa maan "demokraattisen hallinnon kaatumiseen, jossa monarkki on valtionpäämies" Thaimaan perustuslain pykälän 10 mukaisesti. Tämän seurauksena tuomioistuin määräsi heidät lopettamaan samankaltaiset toimet välittömästi, tai ankarampi oikeustoimi saattoi ryhtyä.

Päätös seurasi Nattaporn Toprayoonin tekemää petosvalitusta, jossa todettiin, että mielenosoitusjohtajien julkiset puheet hallituksen vastaisen mielenosoituksen aikana Thammasatin yliopistossa 10. elokuuta 2020, ovat sisältäneet hävytöntä, vääristynyttä ja vakavasti loukkaavaa sisältöä. monarkia ja kuninkaallinen perhe.

Käsittelyn aikana perustuslakituomioistuimen tuomarit olivat keskenään yhtä mieltä siitä, että demokratiaa kannattavien mielenosoittajien puheet ja 10 vaatimusta olivat tekoja, joilla käytettiin oikeuksia ja vapautta kukistaa demokraattinen hallinto hallitsijan ollessa valtionpäämies, rikkoen lauseen 1 lausetta. perustuslain 49 §.

Vaatimus 112 §:n "lésé majéste" -lain kumoamisesta ja/tai muuttamisesta oli käsittelyn mukaan pohjimmiltaan toiminta, joka saattoi johtaa yritykseen kaataa korkein instituutio.

Näin ollen perustuslakituomioistuin totesi kolme vastaajista syyllisiksi ja määräsi heidät ja heidän poliittisen järjestönsä lopettamaan vastaavanlaiset toimet jatkossa. Tuomioistuin korosti myös, että ihmisillä on sananvapaus, mutta he eivät saa rikkoa lakia tai olla vastoin yhteiskunnan normeja.

TPN-media huomauttaa, että tuomioistuin ei voi tuomita kolmea mielenosoitusjohtajaa tai panna täytäntöön rangaistuksia. Päätös voi kuitenkin avata paljon ankarampia toimia johtajia vastaan, mukaan lukien mahdollisesti jopa kuolemanrangaistuksen, jos he eivät lopeta toimintaansa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.