PR: 2021 EAST ASIAN SEAS CONGRESS JULKAISI PÄÄKONFERENSSIN TOIMINTAJÄRJESTELMÄN

Maailmanuutiset/lehdistötiedote:

Vuoden 2021 East Asian Seas (EAS) -kongressin valmistelut ovat nyt täydessä vauhdissa Kumppanuudet Itä-Aasian merien ympäristöhallinnossa (PEMSEA), Kambodžan kuninkaallinen hallitus ja ympäristöministeriö, Preah Sihanoukin maakunta, ovat julkistaneet tämän vuoden odotetun tapahtuman aktiviteetteja. Vuoden 2021 EAS Congress, seitsemäs kolmivuotisten valtamerikonferenssien sarjassa, pidetään 1.-2. joulukuuta virtuaalisesti ja paikan päällä Sihanoukvillessä, Kambodžassa. 

Teemalla “Karttaimassa uutta toivon vuosikymmentä (terveet valtameret, ihmiset ja taloudet),” EAS Congress pyrkii tuomaan parempia, vahvempia ja älykkäämpiä alueellisia toimia, jotka ovat strategisesti linjassa maailmanlaajuisen valtamerien keskeisten periaatteiden ja tavoitteiden kanssa. Tapahtuma on avoin monille sidosryhmille, mukaan lukien kansalliset ja paikalliset hallitukset, Yhdistyneiden kansakuntien järjestelmä, muut hallitustenväliset järjestöt, kahden- ja monenväliset hankkeet, kansainväliset rahoituslaitokset, kansalaisjärjestöt ja kansalaisyhteiskunnan järjestöt, akateemiset laitokset, tiedeyhteisö, ja yksityinen sektori. 

 

PÄÄKONFERENSSI 

Joulukuussa 1, Kambodžan kuninkaallisen hallituksen pääministeri Samdech Techo Hun Sen pitää pääpuheen. Hän liittyy seuraan Ministeri Say Samal ympäristöministeriöstä ja EAS:n vuoden 2021 kongressin puheenjohtaja, ja Preah Sihanoukin maakunnan kuvernööri Kuoch Chamroeun, paikallishallinnon PEMSEA-verkoston isäntä. Arief Yuwono, EAS:n kumppanuusneuvoston puheenjohtaja, toimittaa huomautuksia PEMSEA:n puolesta. 

Konferenssissa on täysistunto, jossa keskitytään alueen rannikoiden ja valtamerten tulevaisuuteen maailmanlaajuisten asiantuntijoiden, kuten tohtori Andrew Hudsonin, pää-, vesi- ja valtameren hallintoohjelman Yhdistyneiden Kansakuntien kehitysohjelman (UNDP) kanssa; Sir Danny Alexander, Aasian infrastruktuuri-investointipankin (AIIB) politiikka- ja strategiajohtaja; ja tohtori Gil Jacinto, Filippiinien kansallinen yhteyshenkilö Kansainvälisestä valtamerentutkimuksesta. 

 

PEMSEA-OPETUSKESKUSTEN VERKOSTON (PNLC) AVAAMINEN

Joulukuun 1. päivänä järjestetään myös PNLC:n avajaiset, jossa hyväksytään verkoston peruskirja, joka virallistaa PNLC:n, joka toteuttaa PEMSEA:n koulutus- ja valmiuksien kehittämissuunnitelman seuraavien viiden vuoden ajan. 

Vuonna 2015 perustettu PNLC on foorumi tiedonvaihtoon, verkostoitumiseen sekä asiantuntemuksen ja kokemusten jakamiseen Integrated Coastal Management (ICM) EAS-alueen maissa. Se koostuu ammattilaisista ja tieteellisistä asiantuntijoista useista yliopistoista ja tiedeinstituuteista, joihin kuuluvat PEMSEA:n alueelliset huippuyksiköt (RCOE) ja ICM-oppimiskeskukset. Tällä hetkellä verkostossa on 18 jäsentä yhdeksästä Aasian maasta. 

 

PAIKALLISHALLINTOJEN PEMSEAN VERKOSTON (PNLG) VUOSITTINEN FOORUMI

PNLG on omavarainen paikallishallintojen verkosto, joka toteuttaa ICM-ohjelmia tavoitteenaan sinisen talouden polku. PNLG:n jäsenet kutsuvat 1. joulukuuta koolle yleiskokouksen, joka keskittyy vuosien 2022–2030 PNLG:n strategisen toimintasuunnitelman (SAP) hyväksymiseen. hallinnon ja kumppanuuksien vahvistaminen, YK:n neljään kestävän kehityksen tavoitteeseen (SDG 6, 11, 13, 14) liittyvien hallintoohjelmien täytäntöönpano sekä seurannan, arvioinnin ja raportoinnin tehostaminen; sopimus PNLG-julistuksesta "PNLG Leadership for the Decade of Action rannikoiden ja valtamerten kestävän kehityksen edistämiseksi integroidun rannikonhoidon avulla”; uusien PNLG-virkailijoiden valinta; Busanin nimittäminen PNLG:n 55. jäseneksi; ja ilmoitus Tangerang Regencystä (Indonesia) vuoden 2022 PNLG-vuosifoorumin paikallishallinnon isännöitsijäksi.

 

YHTEISTYÖYÖ

Päivän 1 tapahtumien päätteeksi on PEMSEA:n kumppanuusyö, kotiinpaluu, johon osallistuvat entiset ja nykyiset kumppanit, henkilökunta, sponsorit ja sidosryhmät. Juhlan keskeinen piirre on avaus PEMSEA:n tarina, sohvapöytäkirja ja verkkojulkaisu, joka kertoo PEMSEA:n matkasta sen alkuajoista alueellisena meren saastehankkeena alueelliseksi koordinointimekanismiksi Itä-Aasian merien kestävän kehityksen strategian (SDS-SEA) täytäntöönpanossa. 

2 EAS:n kongressi huipentuu sopimuksen allekirjoittamiseen 7th EAS:n ministerien julistus aikana 7th Ministerifoorumi. PEMSEA:n 11 maakumppanin johtavat virkamiehet allekirjoittavat julistuksen, joka sisältää toimintapisteitä tavoitteiden saavuttamiseksi. PEMSEA:n tiekartta vuoteen 2030. 

Kaksipäiväistä 2021 EAS Congressia isännöi CNN Philippines -uutisankkuri ja kirjeenvaihtaja Ms Mitzi Borromeo. 

 

Ilmoittautuminen EAS Congressin pääkonferenssiin: https://tinyurl.com/MainConference-Registration

Lisätietoja käy https://eascongress2021.pemsea.org

 

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/