CCSA:n toiminnanjohtaja sanoo, että yksityiskohtaiset ilmoitukset Thaimaan suunnitelmasta avata uudelleen rokotetuille ulkomaisille turisteille ilman karanteenia tulevat tällä viikolla

Kansallinen -

Selkeä ja todellinen suunnitelma Thaimaan avaamisesta täysin rokotettujen ulkomaalaisten tervetulleeksi keskustellaan ja viimeistellään 1-2 päivän sisällä, Covid-19-tilannehallinnon (CCSA) toimintakeskuksen johtaja totesi tänään 18.

Kenraali Supot Malaniyom CCSA:n toimintakeskuksesta paljasti tänään lehdistölle, että yksityiskohdat suunnitelmasta avata maa täysin rokotetuille turisteille ilman pakollista karanteenia pääministerin politiikan mukaisesti julkistetaan CCSA:n suuressa kokouksessa 1-2. päivää tästä päivästä, 18 alkaen.

Lisäksi yksityiskohdat siitä, mitä pitäisi priorisoida ja harkita sen suhteen, miten ja voidaanko suunnitelma toteuttaa ensi kuussa, on saatavilla tällä viikolla, eikä niitä "pidätetä viime hetkellä", johtajan mukaan. Tämä lausunto näytti olevan suunnattu monille sosiaalisessa mediassa kommentoiville ihmisille, jotka olivat pelänneet, että kaikki "viralliset" ilmoitukset suunnitelmasta lykättäisiin mahdollisesti lokakuun viimeisille päiville, kuten Phuketin hiekkalaatikko aiemmin, jättäen ihmisille vähän aikaa. suunnitella mahdollisia matkoja marraskuussa.

"Mitä on tehtävä kiireellisesti, on nopeuttaa Covid-19-rokotusten antamista sekä varmistaa, että aikataulun mukaiset rokotteet ja vaihtoehtoiset rokotteet toimitetaan Thaimaahan, kuten alun perin sovittiin, seuraavien kuukausien aikana, jotta saavutamme 70-rokotustavoitteemme. 80 % alueesta riippuen. Muiden asiaan liittyvien osastojen ja virastojen on oltava täysin valmiita avaamiseen, erityisesti kansanterveys-, matkailu- ja yksityissektorin kaikilla osa-alueilla”, Supot lisäsi.

KUVA: Manager Online

Samaan aikaan tohtori Sumanee Watcharasin, riskiviestinnän ja terveyskäyttäytymisen kehittämisen viraston johtaja, tautien torjuntaministeriöstä, kertoi Associated Pressille, että CCSA pitää kokouksen monien asiaan liittyvien ministeriöiden ja virastojen kanssa tänä iltapäivänä, 18. lokakuuta 2021. valmistelemaan ja laatimaan selkeän uudelleen avaamissuunnitelman pitäen Thaimaan kansan turvallisuutta ensisijaisena tavoitteena.

CCSA:n harkinnan mukaan uudelleen avaaminen tapahtuu tietyillä alueilla asteittain kunkin maakunnan valmiudesta ja tekijöistä riippuen seuraavasti. (TPN huomauttaa, että nämä ovat ehdotuksia eivätkä lopullisia. Niitä harkitaan vakavasti, mutta ne eivät ole vielä "virallisia")

  1. Pandemiatilanteen on oltava vakaa.
  2. Kansanterveysviranomaisten kapasiteetista ja kyvystä käsitellä sairauksien ehkäisyä, Covid-19-tartuntojen pahimmasta mahdollisesta skenaariosta ja potilaiden hoidosta on keskusteltava ja suunniteltava. Lääkärit kehittävät suunnitelmiaan ensisijaisesti "pahimman tapauksen" skenaarioiden perusteella ollakseen riittävästi varautuneet.
  3. Kaikki 17 "pilottimaakuntaa" niin kutsutuilla "BLUE" (Business, Lesuire, Ultimate Experience) vyöhykkeillä edellyttävät 70 prosentin väestöstä täydellistä rokotusta.

Viimeisimmän ilmoituksen mukaan sinisen vyöhykkeen maakunnat/alueet ovat Bangkok, Samut Prakan (Suvannabhumin kansainvälinen lentokenttä), Krabi, Phang Nga, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin), Phetchaburi (Cha-am), Chonburi (Pattaya, Banglamung, Na). Jom Tien, Bang Saray, Koh Sichang, Si Racha, Ranong (Koh Payam), Chiang Mai (Meung, Mae Rim, Mae Tang, Doi Tao), Loei (Chiang Kan), Buriram (Mueang), Nong Khai (Mueang District) , Si Chiang Mai, Tha Bo, Sang Kom), Udon Thani (Mueangin alue, Na Yung, Nong Han, Prajasilpakom, Kumphawapi, Ban Dung), Rayong (Koh Samet) ja Trat (Koh Chang). Tämä voi tietysti muuttua ennen lopullista ilmoitusta ja ennen sen virallistamista.

TPN-media huomauttaa asiasta ei ole vielä selvää, sallitaanko turistit vain näissä sinisissä maakunnissa tai jos viranomaiset vain varmistavat, että suosituimmat turistialueet, joille ylivoimainen määrä vierailijoita menee, ovat erittäin rokotettuja. CCSA:n virkamiehet totesivat, että kaikkiin tämän kaltaisiin perusteellisiin kysymyksiin vastataan "jonkin aikaa" tällä viikolla, kun suunnitelmat on viimeistelty.

Lisäksi tällä viikolla julkistetaan kenraali Supotin mukaan luettelo "matalan riskin" maista, joihin sallittaisiin vierailla.

TPN-media toimittaa lopulliset ilmoitukset, kun ne tehdään, toivottavasti tällä viikolla, kuten tänään todettiin, mikä antaisi marraskuun mahdollisille vierailijoille riittävästi aikaa valmistautua.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.