Thaimaan Covid-19-keskuskomitea ilmoittaa Covid-19-toimenpiteiden lievennyksistä ja maakuntien uudelleenvyöhykkeistä valtakunnallisesti, voimaan tänä lauantaina

Kansallinen -

Pääministeri Prayut Chan-O'Chan johtaman Covid-19-tilanteenhallinnan keskuksen (CCSA) yleiskokous ilmoitti tänään iltapäivällä maan "uudelleenavaus"-keskustelujen etenemisestä ja joidenkin Covid-19-toimenpiteiden kevennysten hyväksymisestä. , lokakuun 14.

Maan avaaminen jatkuu varmasti 1., kuten pääministeri kokouksen jälkeen totesi. Thaimaa toivottaa tervetulleeksi täysin rokotetut turistit vähintään 10 alhaisen riskin maasta matkustamaan lentäen ilman pakollista karanteenia, mutta silti paperityötä ja muita vaatimuksia noudattaen. CCSA:n mukaan tämän luettelon maita ei kuitenkaan vielä viimeistelty tänään, ja ne julkaistaan ​​myöhemmin.

Tästä lausunnosta huolimatta TPN-media huomauttaa lehdistöhetkellä, että maan avaamissuunnitelma ja kaikki sen yksityiskohdat LOPULLISTA rajoituksista ja pätevyyksistä ovat edelleen keskustelun alla, eikä niitä ole vielä virallisesti tehty tai laitettu järjestykseen/lakiin. Annettujen lausuntojen perusteella se kuitenkin etenee, vaikka monia yksityiskohtia on vielä tulossa.

Alkukeskustelun mukaan kansainvälisten vierailijoiden on osoitettava olevansa Covid-vapaa matkan aikana RT-PCR-testillä ennen lähtöä ja toinen testi Thaimaassa saapuessaan. Heidän on myös oltava täysin rokotettuja ja esitettävä rokotustodistus saapuessaan. Myös joitain muita sääntöjä ja rajoituksia sovelletaan, ja niitä "silitetään" edelleen CCSA:n mukaan. On myös mahdollista, että joudutaan yöpymään SHA+ -hotellissa odottaessaan alkuperäisiä RT-PCR-testituloksia ja että kaikki maakunnat eivät ole "avoimia". Nämä tiedot eivät kuitenkaan ole vielä lopullisia.

Aluksi hyväksytyt matalan riskin maat ovat Iso-Britannia, Yhdysvallat, Saksa, Singapore ja Kiina pääministerin lausuntojen perusteella, ja lisää on tulossa. CCSA:n tiedottajan tohtori Taweesilp Visanuyothinin mukaan myös Thaimaan kansanterveysministeriön listaamasta lisälistasta Covid-19-tartuntojen riskimaista päätetään ennen avauspäivää.

Voit lukea lisää maaehdotusten avaamisesta UM:n kokouksen tämänpäiväisestä yhteenvedosta täältä.

Tästä päivästä lähtien CCSA on hyväksynyt kaikkien värillisten provinssien uudelleenvyöhykejaon valtakunnallisesti, voimassa 16. lokakuuta ja vähintään 31. lokakuuta asti. Tummanpunaisen vyöhykkeen provinsseja on nyt vähennetty 29:stä 23:een, mutta Bangkok ja Chonburi ovat edelleen korkeimmalla tiukalla ja valvotulla listalla.

Tummanpunaisen vyöhykkeen maakunnat (23) ovat Bangkok, Kanchanaburi, Chantaburi, Chonburi, Chachoengsao, Tak, Nakhon Pathom, Nakhon Nayok, Nakhon Sri Thammarat, Narathiwas, Nonthaburi, Pathum Thani, Prachinburi, Pattani, Ayutthay, Rachay, Y , Songkhla, Samut Prakan, Samut Songkram, Samut Sakhon ja Chanthaburi.

Punaisen vyöhykkeen maakunnat (30) ovat Kalasin, Khon Kaen, Chainat, Chaiyaphom, Chumpon, Chiang Rai, Chiang Mai, Trang, Trat, Nakhon Ratchasima, Nakhon Sawan, Prachuap Khiri Khan, Pattalung, Phichit, Phitsanulok, Phetchaburi, Maha Sarakam, Ranong, Lop Buri, Sri Saket, Satul, Sa Kaew, Singburi, Suphan Buri, Surat Thani, Surin, Ang Thong, Udon Thani, Ubon Ratchathani ja Phetchabun.

Oranssin vyöhykkeen provinssit ovat loput 24 maakuntaa.

Pakollisia ulkonaliikkumiskieltoaikoja lyhennetään tummanpunaisilla vyöhykkeillä nykyisestä kello 10 alkaen. – 00:04 AM. klo 00 asti. – 11:00 AM., myös toteutettu 03. päivästä ainakin Halloweeniin, 00. lokakuuta saakka. Myös joidenkin tummanpunaisen vyöhykkeen maakuntien yritysten aukioloaikoja pidennetään klo 16 alkaen. klo 31, kuten markkinat, tavaratalot, elokuvateatterit, teatterit jne.

Myös joidenkin yritysten, kuten pelihallien ja pelikaappien, määrää helpotetaan, vaikka provinssin on viimeisteltävä ne maakuntatilauksissaan. Baarit, yöelämä ja viihde pysyvät suljettuina, samoin kuin huvipuistot.

Kokouksia hotelleissa, messukeskuksissa, kongressikeskuksissa tai messupaikoissa voidaan järjestää niin kauan kuin ne ovat voimassa Covid-19:n ja maakuntien värikoodeihin perustuvien kokoontumissääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tästä tulee maakuntien tilauksissa.

Kuitenkin sisäministeriö, kansanterveysministeriö ja CCSA ilmoittivat nopeuttavansa sääntöjä ja viihdepaikkojen tarkistamista keskustellakseen uudelleen 31. lokakuuta, ja pyytävät kyseisten tilojen yrittäjiä valmistautumaan varmistamalla, että heidän henkilökuntansa on täysin rokotettu Covid-19:tä vastaan ​​ja että heidän tiloissaan on asianmukainen ilmanvaihto. Ei ole kuitenkaan "lupausta", että viihdepaikat voisivat avata lähitulevaisuudessa.

Kaikki nämä helpotetut toimenpiteet tulevat voimaan tänä lauantaina 16. lokakuuta.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.