ACB, PEMSEA PIDEE VIRTUAALIN ISTUNNON ASEAN-ALUEEN MERIEN SUOJATTUJEN ALUEIDEN RAJAT YITTÄVÄSTÄ YHTEISTYÖSTÄ

MANILA, FILIPPIINIT – ASEAN Center for Biodiversity (ACB) ja Partnerships in Environmental Management for the Seas of East Asia (PEMSEA) Resource Facility järjestävät yhdessä virtuaalisen istunnon 21 klo 2021-9 keskustella alueen rannikon ja meren biologisen monimuotoisuuden suojelun ja rajat ylittävän hoidon tilasta ja edistymisestä. Nimetty "Verkostojen ja rajat ylittävän yhteistyön hallinta merensuojelualueilla (MPA) ASEAN-alueella" istunto on yksi kongressia edeltävistä tapahtumista tulevassa 2021 East Asian Seas (EAS) -kongressissa, jonka isännöi Kambodžan kuninkaallinen hallitus 1.-2. 

Odotettuja osallistujia ovat ASEANin luonnonsuojelua ja biologista monimuotoisuutta käsittelevän työryhmän (AWGNCB) ja ASEANin rannikko- ja meriympäristön työryhmän (AWGCME) kansalliset yhteyspisteet sekä paikalliset, kansalliset, alueelliset ja kansainväliset sidosryhmät ja kehityskumppanit, jotka työskentelevät rannikoiden ja merien suojelu. 

Puhujia ovat mm. tri Theresa Mundita Lim, ACB:n pääjohtaja; Dr. Ca Vu Thanh, PEMSEA:n toimeenpanevan komitean jäsen; Mr. Sopon Thongdee, AWGCME:n puheenjohtaja ja Thaimaan luonnonvara- ja ympäristöministeriön pääjohtaja; Dr. Jose Padilla, Yhdistyneiden Kansakuntien kehitysohjelman (UNDP) alueellinen tekninen neuvonantaja; Clarissa Arida, ACB-ohjelman kehitys- ja toteutusjohtaja; ja Dr. Handoko Adi Susanto, UNDP/GEF Arafura and Timor Seas Ecosystem Action Phase II (ATSEA-2) alueellinen projektipäällikkö. 

Istunnossa korostetaan erilaisia ​​aloitteita ja yhteistyötoimia terveiden rannikko- ja meriekosysteemien ylläpitämiseksi rajat ylittävän yhteistyön avulla. Keskusteltavia aiheita ovat muun muassa tehokkaat hallintokäytännöt, valmiuksien kehittämisen työkalut, viestintä, koulutus ja yleisön tietoisuus sekä mahdollinen yhteistyö ASEANin jäsenvaltioiden välillä.

 

Virtuaaliset julisteesitykset 

Istunnon ainutlaatuisia ominaisuuksia ovat virtuaaliset julisteet, joita esittelevät eri valtioiden rajat ylittävään luonnonvarojen hallintaan liittyvien hankkeiden kannattajat. Julisteet antavat näkemyksiä rajat ylittävän yhteistyön toteuttamisesta ja siitä, miten näiden merialueiden hallinnan tehokkuutta koskeviin uhkiin on puututtu. Lisäksi virtuaaliset julisteet esittelevät lähestymistapoja, työkaluja ja tekniikoita, joita heidän projekteissaan on otettu käyttöön. 

Dr. Arvin Diesmos, ACB:n biologisen monimuotoisuuden hallintayksikön (BIM) johtaja, esittelee ASEANin biologisen monimuotoisuuden hallintapaneelin. ASEANin jäsenvaltioiden esitelmät rajat ylittävistä puistoaloitteista sisältävät virtuaalisia julisteita valituista ASEAN Heritage Parks (AHP) -alueista ja ASEANin ja Norjan yhteistyöprojektista paikallisten valmiuksien kehittämiseksi muovisaasteen vähentämiseksi ASEANin alueella (ASEANO). 

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Kiinnostuneet osallistujat voivat ilmoittautua mukaan
https://tinyurl.com/ACB-MPA-RegForm 19. lokakuuta asti saadaksesi linkin ja muut päivitykset tai vieraile EAS Congress 2021 -sivustolla osoitteessa https://eascongress2021.pemsea.org  lisätietoja. 

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/