British Council on yhteistyössä MHESI:n kanssa käynnistänyt yhteyksiä Thaimaan ja Yhdistyneen kuningaskunnan korkeakoulusektoreiden välillä tavoitteenaan nostaa 7 thaimaalaista yliopistoa maailman kärkisijoille.

 

Thaimaan British Council yhdessä korkeakoulu-, tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeriön kanssa on käynnistänyt 'TH-UK World-class University Consortiumin', joka yhdistää 15 ohjelmaa seitsemästä Thaimaan yliopistosta Iso-Britannian huippuyliopistojen kanssa eri akateemisilla aloilla.

Vastauksena ministeriön 'Reinventing University' -tavoitteeseen konsortion odotetaan johtavan kansainvälistä yhteistyötä maiden korkeakoulusektorien välillä sekä tukevan Thaimaan yliopistojen matkaa kohti huippuosaamista opetuksessa, tutkimuksessa ja innovaatiossa. kyky olla avaintekijä korkeamman sijoituksen saavuttamisessa. Thaimaan opiskelijat osallistuvat ohjelmaan hyötyvät myös kansainvälisestä oppimiskokemuksesta ja parantavat taitojaan tutkimuksessa, esittelyssä ja kansainvälisessä verkostoitumisessa.

 

Assoc. Prof. Pasit Lorterapong, apulaiskansleri, korkeakoulutus-, tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeriö toteaa “Thaimaan korkeakoulutus-, tiede-, tutkimus- ja innovaatiopolitiikka ja -strategia (2023 – 2027), keskittyy 4 strategiseen alueeseen, 1) talouden vahvistaminen kilpailukyvyn ja omavaraisuuden kautta, 2) kestävän sosiaalisen hyvinvoinnin ja ympäristöjen nostaminen, 3) Tieteen, tutkimuksen ja innovaatioiden kehittäminen eturintamassa ja 4) Työvoiman, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kehittäminen talouskasvun vetureina. Tämän seurauksena sekä julkisella että yksityisellä sektorilla yhdessä yliopistojen ja hallitusten kanssa on tärkeä rooli maan ajamisessa kohti vahvempaa taloutta.

“Vastauksena korkeakoulu-, tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeri on ajanut ‘Reinventing University’-ohjelmaa, joka on rohkaissut Thaimaan korkeakouluja uudistamaan toimintaansa ja mukauttamaan opetussuunnitelmaa nykytilanteeseen. Kolmelle strategiselle fokusryhmälle on asetettu indikaattorit, jotka mittaavat yliopistojen suorituskykyä uudelleenkeksimissuunnitelman mukaisesti ja hallituksen pyrkimystä nostaa Thaimaan yliopistot maailman 100 parhaan joukkoon seuraavan kymmenen vuoden aikana. Thaimaan ja Yhdistyneen kuningaskunnan maailmanluokan yliopistokonsortio tukee hallituksen strategiaa yliopistojen uudelleenkeksimisestä, jolloin thaimaalaiset korkeakoulut voivat rakentaa kansainvälistä yhteistyötä sekä akateemisilla että tutkimusalueilla tekemällä yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa tiedon vaihtamiseksi ja kansainvälisesti verkostoitumisen luomiseksi. korkeakoulujärjestelmä ja saavuttaa maailmanluokan asema†, Assoc. Professori Pasit jatkuu.

Helga Stellmacher, Thaimaan British Councilin johtaja "Koska yliopistot ja korkeakoulut ovat yhteiskunnallisen ja taloudellisen kasvun kannalta elintärkeitä, British Council on käynnistänyt "Going Global Partnerships" -ohjelman yhdistääkseen yliopistot, korkeakoulut ja koulutuspoliittiset päättäjät Isossa-Britanniassa ja ympäri maailmaa. mahdollisuuksia rakentaa suhteita, jakaa hyviä käytäntöjä ja saada apuraharahoitusta yhteistyökumppanuuksiin. Tukeakseen Thaimaan pyrkimystä keksiä yliopistoja uudelleen, jotta niistä tulee maailmanlaajuisesti kilpailukykyisiä ja kansainvälisesti tunnustettuja, British Council on yhdessä korkeakoulu-, tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeriön kanssa perustanut Thaimaan ja Yhdistyneen kuningaskunnan maailmanluokan yliopistokonsortion. Konsortio on suunniteltu kumppanuusohjelmaksi lisäämään sitoutumista ja strategista yhteistyötä Thaimaan ja Iso-Britannian yliopistojen välillä ja tukemaan Thaimaan yliopiston matkaa kohti huippuosaamista opetuksessa, tutkimuksessa ja innovaatiokyvyssä. Olemme valinneet 15 laitosta seitsemästä thaimaalaisesta yliopistosta, joilla on erilaiset tarpeet, kun ne pyrkivät nousemaan maailman 100 parhaan yliopiston joukkoon ja saavuttamaan konsortion strategiset tavoitteet.

Nämä 15 jäsentä sisältävät lääketieteen ohjelman Chiang Main yliopisto; Arkkitehtuuri, kemiantekniikka, biotieteet, maantiede, kehitysopinnot ja 2 lääketieteen ohjelmaa alkaen Chulalongkornin yliopisto; Metsätalousohjelmasta alkaen Kasetsartin yliopisto; Life Science -ohjelma alkaen King Mongkutin teknillinen yliopisto Thonburi; Biotieteiden, lääketieteen ja kehitysopintojen ohjelmat alkaen Mahidolin yliopisto; Arkkitehtuuriohjelma alkaen Naresuanin yliopisto; ja Kehitysopintojen ohjelma alkaen Thammasatin yliopisto.

Seitsemän yliopiston 15 osallistujaohjelmasta tehty analyysi osoittaa, että niillä on jo vahva kotimainen maine, vahvat tukijärjestelmät ja tutkimuskapasiteetti. Kansainvälisen yhteistyön käynnistämisen merkittävinä haasteina ovat kuitenkin englannin kielen taidon puute ja yhtenäinen kokonaisvaltainen strategia. Samaan aikaan useimmat osallistujat pitävät Yhdistynyttä kuningaskuntaa johtajana sekä osastojen että instituutioiden tasolla. Konsortiolla voi siksi olla tärkeä rooli kahden maiden korkeakoulusektorien yhdistämisessä ja kansainvälisen yhteistyön mahdollisuuksien luomisessa, mukaan lukien tutkimusmahdollisuuksien parantaminen, yhteiset tutkimus- ja kumppanuusmahdollisuudet sekä opiskelijavaihto-ohjelmat. Näihin ohjelmiin osallistuvat thaimaalaiset opiskelijat hyötyvät kansainvälisestä oppimiskokemuksesta, tutkimus- ja esitystaitojensa kehittämisestä sekä verkottumismahdollisuuksista kansainvälisten opiskelijoiden kanssa.

“Seuraavaa vaihetta varten British Council isännöi nyt aktiviteetteja ja tarjoaa alustoja yhdistääkseen seitsemän thaimaalaista yliopistoa Ison-Britannian huippuyliopistoihin eri akateemisilla aloilla, mukaan lukien Cambridgen yliopisto, University College London ja Edinburghin yliopisto. British Council tarjoaa myös enintään 65,000 3,000,000 punnan tai noin XNUMX XNUMX XNUMX THB:n rahoitusmahdollisuuksia toimintojen toteuttamiseen konsortioohjelman ensimmäisen vuoden aikana. Odotamme tämän tulevan kansainvälisen yhteistyön brittiläisten kumppaneiden kanssa parantavan ohjelmien laatua ja siten thaimaalaisten yliopistojen sijoitusta tulevaisuudessa, mikä on ministeriön "Reinventing University" -hankkeen päätavoite, Rouva Helga lisätty.

Saat lisätietoja Thaimaan ja Yhdistyneen kuningaskunnan maailmanluokan yliopistokonsortiohankkeesta vierailemalla verkkosivustollamme osoitteessa www.britishcouncil.or.th tai "British Council Thailand" Facebook-sivu.

Seuraava oli lehdistötiedote. Heidän ajatuksensa lausunnot ja mielipiteet ovat heidän omiaan. Se julkaistiin TPN-mediassa täydellä luvalla.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/