Pääkirjoitus: Tänä viikonloppuna tulee kuluneeksi kuusi kuukautta peräkkäin, kun Pattayan kuuluisa yöelämä ja baariteollisuus on suljettu, ja yhteensä lähes vuosi Covid-19:n alkamisesta

Pattaya, Thaimaa-

  Sunnuntaina 10. lokakuuta 2021 lähestyy vuosipäivää, jota tuhannet yritysten omistajat ja henkilökunta eivät luultavasti koskaan uskoneet näkevänsä eivätkä todellakaan halunneet nähdä.

Sunnuntaina 10. lokakuuta 2021 Pattaya (ja itse asiassa suurin osa Thaimaasta) juhlii kuusi kuukautta peräkkäin, jolloin heidän tärkein matkailu- ja taloustekijä (mutta myös kiistanalainen), baari- ja yöelämä, suljetaan hallituksen toimeksiannosta. Covid-19:ää koskevien huolenaiheiden vuoksi. Jos lasket lähes neljä kuukautta peräkkäin suljettuna viime vuonna ja viisi viikkoa suljettuina tämän vuoden tammikuussa, Thaimaan baari- ja yöelämäteollisuus on nyt ollut suljettuna yhteensä noin 11 kuukautta maaliskuusta 2020 lähtien.

Tärkeää on, että yritysten omistajat ja tällä alalla työskentelevät työntekijät eivät raportoineet juuri lainkaan tai ei ollenkaan taloudellista tukea tai tukea Thaimaan hallitukselta näihin pakkosulkemistoimiin, jotka ovat säilyttäneet heidän toimeentulonsa ja auttavat ruokkimaan perheitä, jotka ovat olleet suljettuina lähes vuoden ajan ilman omaa syytään.

10. huhtikuuta 2021, Thaimaan hallitus ilmoitti alan "kahdeksi viikoksi" sulkemisesta, johon myös pian sen jälkeen sisältyi alkoholijuomien tarjoilu ravintoloissa valtakunnallisesti. Sulkeminen on voimassa tähän päivään asti (Phuketia ja Samuita lukuun ottamatta pääsemme siihen myöhemmin) ilman etenemissuunnitelmaa eikä todellisia konkreettisia merkkejä helpottamisesta pian.

Tämä ei ole vain kiistanalainen "punaisten valojen" teollisuus (joka työllistää satoja tuhansia valtakunnallisesti useiden eri ryhmien aiemmin tekemien tutkimusten mukaan), vaan myös tuhansia tavallisia baareja, oleskelutiloja, karaokebaareja, urheilubaareja, rantabaareja, yökerhoja, cocktailkärryjä, kattoterassin cocktail-loungeja, elävän musiikin paikkoja ja käytännössä kaikkea mitä voit ajatella liittyvän yöelämään. Hallitus väittää usein, että työttömyys pysyy alhaisena Covid-19:n aikana, mutta he laskevat miljoonia "epävirallisia" työntekijöitä, joista monet työskentelevät yöelämän ja viihteen (ja kyllä, punaisten lyhtyjen teollisuudessa) eivätkä osallistu sosiaaliturva, mutta ovat edelleen teknisesti työttömiä eivätkä edistä koko taloutta.

On erittäin tärkeää, että ihmiset muistavat, että sulkeminen ei vaikuta vain Thaimaan punaiseen valoon, vaan tuhansiin "tavallisiin" yrityksiin ja ravintoloihin, jotka tienaavat merkittäviä tuloja alkoholiin liittyvästä liiketoiminnasta ja yöliiketoiminnasta. Suurin osa yöelämästä ja baareista on itse asiassa thaimaalaisten ja Thaimaan omistuksessa myös Thaimaassa, mitä monet ulkomaalaiset turistit eivät ymmärrä. Viihde- ja yöelämäsektori tukee myös niin monia muita, että monet eivät ajattele… tuhansia ruokakärryjen myyjiä, meikkimyyjiä, yöravintoloita, piikoja, DJ:itä, muusikoita, bändejä, palveluhenkilöstöä, taksinkuljettajia jne. ...jonka tulot ja toimeentulot ovat tuhonneet yöelämän talouden täydellisen sulkemisen kuudeksi kuukaudeksi. Kuukausia kestäneen Covid-19-ulkokiellon 29 maakunnassa ja alkoholin myyntikiellon ravintoloissa, monet ravintolat ovat kamppailleet saavuttaakseen voittoa, varsinkin ne, jotka aiemmin keskittyivät myöhäiseen illalliseen tai keskittyivät baareista ja klubeista lähteviin ihmisiin.

Toisin kuin monissa maissa, Thaimaa sijoittaa kaikki alkoholiin liittyvät yritykset samaan kategoriaan, riippumatta siitä, onko kyseessä pieni baari, ulkorantabaari, gogo vai iso yökerho, johon mahtuu tuhansia. Ulkopuolisille tarkkailijoille tämä ei ole kovin järkevää, sillä pieni ulkoolutbaari, joka on ulkona ja johon mahtuu alle tusina ihmistä, ei todellakaan ole sama riskitaso Covid-19:n leviämiselle kuin vaikkapa jättimäinen sisä yökerho tai strippiklubi (gogo). Siitä huolimatta ne sijoitetaan samaan ryhmään ja ovat olleet suljettuina nyt puoli vuotta. Tähän sisältyy valitettavasti jopa lasillinen viiniä illallisen kanssa mukavassa ravintolassa.

Sulkeminen alkoi 41 maakunnasta ja laajennettiin lopulta maan jokaiseen maakuntaan ja jatkuu tähän päivään asti. Kun Pattaya sulki yöelämänsä kolmannen kerran vuodessa, siellä todettiin 141 uutta Covid-19-tapausta. Nyt, kuusi kuukautta myöhemmin, ovatko tapaukset vähentyneet huomattavasti puolen vuoden sulkemisen myötä? Pysättikö baarien sulkeminen ja yöelämä Covid-19:n leviämisen? Ei, tästä päivästä lähtien tapauksia on 687 eilen yksin Chonburissa. Noin kaksi ja puoli kuukautta kestäneiden sulkemisten jälkeen tapaukset alkoivat jälleen lisääntyä ja ovat pysyneet sen jälkeen melko korkealla tasolla markkinoiden, tehtaiden, perheiden, teollisuusalueiden ja yritysten vetämänä. Silti yöelämä/baariteollisuus pysyy suljettuna, ja Center for Covid-19 Situation Administration (tai CCSA) väittää edelleen, että sen avaaminen on liian riskialtista. CCSA on Thaimaan keskeinen Covid-19-päätöksentekoelin ja asettaa kaikki kansalliset säännöt rajoituksiin ja toimenpiteisiin. Provinssien kuvernöörit voivat vahvistaa sääntöjä, mutta he eivät voi helpottaa niitä CCSA:n ohjeiden ohi ilman heidän lupaansa. CCSA koostuu pääasiassa lääkäreistä.

Emme aio kiistellä siitä CCSA:sta ja olemme siitä samaa mieltä Covid-19 on ERITTÄIN vakava ja koskettanut monia ihmisiä syvästi ja maksanut traagisesti monia ihmishenkiä. Haluaisimme kuitenkin tuoda esille sen, että tämän alan yrittäjät tarvitsevat kipeästi jonkinlaista tiekarttaa tai valoa tunnelin päässä (tai taloudellista apua) hallitukselta. Tämän alan omistajat ovat esittäneet lukuisia suunnitelmia CCSA:lle ja sopineet monista rajoittavista ehdoista, jotta heidän sallitaan avata kaikki, jotta ne eivät koskaan pääse edes ehdotustaulukon ohi. Nykyinen suunnitelma näyttää olevan "pidä ne vain kiinni", mikä ei ole tehokas pitkän aikavälin suunnitelma, ellei näille tapahtumille ja niiden henkilökunnalle anneta taloudellista tukea.

Viihde- ja yöelämäsektorilla ei myöskään ole yhtä tehokasta yhdistystä, joka painostaisi hallitusta avaamaan, kuten hotelli-, lentoyhtiö-, ostos-/vähittäiskauppa- ja ravintolayhdistykset. (Tai jopa hierontateollisuus.) Muusikot saavat yleensä huomiota hallitukselta ja äskettäin he saivat luuhun, koska he pystyivät soittamaan elävää musiikkia ravintoloissa…mutta koska ulkonaliikkumiskielto on voimassa useissa provinsseissa yön yli eikä alkoholimyyntiä ole, tämä ei ole myöskään suuri voitto heille.

On merkkejä siitä, että kuusi kuukautta tämän pisimmän sulkemisen jälkeen asiat ovat paranemassa. Phuket sai äskettäin CCSA:lta erityisluvan sallia alkoholin ravintoloissa. Tämä seurasi sitä, että Phuketin kuvernööri pyysi henkilökohtaisesti CCSA:ta pyytämään sitä helpottamaan yöelämää ja alkoholin sulkemista koskevia sääntöjä ja totesi, että turistit eivät olleet tyytyväisiä jatkuvaan kieltoon.

Lisäksi Koh Samuilla on "rokotevihreä vyöhyke" -ohjelma, jossa tietyt ravintolat voivat avata ja tarjoilla alkoholia, mutta asiakkaiden ja henkilökunnan on oltava täysin rokotettuja. Jotkut muut paikat, jotka ovat niin sanottuja hiekkalaatikkoprovinsseja, jotka ovat avoimia rokotetuille ulkomaisille turisteille, kokeilevat suunnitelmia tarjota alkoholia, koska se on monille turisteille tärkeä osa heidän lomaansa.

On syytä huomata, että teknisesti, mukaan lukien sekä Phuket että Koh Samui, baarien oletetaan olevan kiinni valtakunnallisesti edelleen ja alkoholin myynti on sallittua vain ravintoloissa, joissa on asianmukaista ruokaa. Käytännössä tätä ei kuitenkaan valvota voimakkaasti (ainakaan Phuketissa), koska jopa paikalliset viranomaiset ja lainvalvontaviranomaiset ovat tiettävästi kyseenalaistaneet, miksi viihdepaikat pysyvät suljettuina ilman mahdollisuutta avautua koosta, rokotusasteesta, ulkona olemisesta tai voimassa olevista säännöistä riippumatta. .

CCSA on myös yrittänyt rauhoittaa järkyttynyttä viihde- ja baariteollisuuden omistajia toteamalla, että sääntöjen tarkastelua jatketaan ja rajoituksia on tarkoitus tarkistaa uudelleen ensi viikolla, noin 14. lokakuuta. Tämä johtuu siitä, että Thaimaan kansalliset rokotusmäärät nousevat edelleen päivittäin, ja joillakin alueilla (mukaan lukien Pattaya) on nyt virkamiesten mukaan yli 70 prosenttia täysin rokotetuista.

Pattayasta ehdotetaan tulevan "hiekkalaatikko"-tyylinen alue rokotetuille ulkomaisille matkailijoille marraskuussa, vaikka se tarvitsee vielä lopullisen hyväksynnän CCSA:lta ja Thaimaan pääministeriltä. Ei ole lupauksia, kuten kaupunginjohtaja äskettäin järkyttyneitä yrittäjiä muistutti, että yöelämän ja baariteollisuuden annettaisiin avautua, vaikka kaupunki avattaisiin rokotetuille turisteille.

Kuitenkin, kun on merkkejä muista hiekkalaatikkopaikoista, jotka sallivat alkoholin ravintoloissa ja alkavat lieventää täytäntöönpanoa, ehkä hyvät ajat palaavat Pattayalle ennemmin tai myöhemmin. Kun turistit palaavat, monet heistä ovat olleet sosiaalisessa mediassa melko äänekkäitä siitä, että he haluavat yöelämää, elävää musiikkia (alkoholin kanssa), tanssia, cocktail-ravintoloita, alkoholia ravintoloissa ja lomille avoinna olevia baareja (Emme edes puhu punaisten valojen teollisuudesta tämä lausunto) kuten monet muut maat, ja Thaimaan viranomaiset, erityisesti matkailualan työntekijät, ymmärtävät tämän varmasti.

Yksi asia on varma… jatkuvat uutiset Thaimaan poliisista, joka tekee ratsian baareihin ja ravintoloihin ja pidätti koko henkilökunnan, asiakkaiden ja jopa turisteja alkoholin nauttimisesta ja tuhansien bahtien sakkojen veloittamisesta tai jopa ihmisten laittamisesta vankilaan. viikonloppu ei kannusta matkailuun.

  Toistaiseksi kaikki puoli vuotta peräkkäin laillisesti suljettuina olleet viihdesektorin omistajat ja henkilökunta voivat vain odottaa, vailla selkeää suuntaa, kuinka kauan kestää, ennen kuin heidän "saataan" jälleen ansaita elantonsa.

Lisätietoja Pattayan avausehdotuksesta ja pormestarin lausunnoista on alla:

Pattayan pormestari vahvistaa, että kaupungin "uudelleenavautuminen" rokotetuille ulkomaalaisille turisteille viivästyy marraskuuhun, ei voi taata viihdepaikkojen avaamista pian

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/