Tuhannet kotitaloudet 17 maakunnassa valtakunnallisesti kärsivät vakavasti suurista tulvista viime viikon jälkeen

KUVA: Matichon

Kansallinen -

Noin 17 maakuntaa on kärsinyt viime torstaista lähtien trooppisen myrskyn "Dianmu" aiheuttamista äkillisistä tulvista, jotka ovat vahingoittaneet 197,795 7 kotitaloutta, joista 1 on kuollut ja yksi kateissa, katastrofien ehkäisy- ja lieventämisministeriö raportoi tänään 29. syyskuuta.

Chaiyaphumissa ja Nakhon Ratchasimassa, kahdessa pahiten kärsineestä maakunnasta, yli 160,000 2 rain kerrotaan vaurioituneen. Vedenpinnan kerrottiin nousseen XNUMX metriin Chi-joen sekä pienten purojen ja joen rantojen lähellä sijaitsevilla alueilla. Myös näiden kahden maakunnan väliset tiet katkaistiin.

Jotkut talot kastuivat vedenpinnan noustessa paikallisten talojen kattojen korkeuteen. Monet autot, lava-autot ja moottoripyörät hylättiin tulviville kaduille. Paikallinen kyläläinen sanoi, että tämä tulva oli yhtä vakava kuin vuonna 2011, joka oli viimeinen suuri tulva Thaimaassa.

Maakunnan viranomaiset ovat varoittaneet paikallisia asukkaita suuren riskin alueilla evakuoimaan ja varautumaan vedenpinnan nousuun. Evakuointikeskuksia järjestettiin niille, joiden kodit olivat pahoin suotuneet, ja pumppuasemia asennettiin mahdollisten vahinkojen vähentämiseksi.

KUVA: Matichon

Thaimaan keskiosissa Chao Phrayan padon vedenkorkeus on laskenut 2,784 4 kuutiometriä sekunnissa kello 00:2021 mennessä, mikä on toistaiseksi korkein salaojitus vuonna 6. Jatkuva vesivirta on vahingoittanut laajasti 33 seutukuntaa, 793 kylää ja XNUMX kotitaloutta.

Samnao Makum, entinen kylän johtaja Pho Nang Dam -kunnasta Chainatin maakunnasta, kertoi toimittajille, että viranomaiset ja vapaaehtoiset ovat täyttäneet hiekkasäkkejä riskialueilla, mutta eivät onnistuneet tukkimaan virtauksia paikallisiin majoitustiloihin, koska vedenpinta nousi nopeasti yön yli.

Samnao sanoi: "Noin 153 kotitaloutta tulviutui ja tiet katkaistiin vedenpinnan ollessa noin 50-150 senttimetriä. Vaikka tämä alue luultavasti vaurioitui tulvissa joka vuosi, kyläläiset eivät voineet tottua siihen.

Monet ihmiset myös kieltäytyivät lähtemästä kotoaan, koska he eivät olleet valmistautuneet pakkaamaan tavaroitaan ja kokivat selviävänsä tulvista. Jotkut pelkäsivät myös varkauksien mahdollisuutta. Paikallisten asukkaiden mukaan paikalliset viranomaiset eivät myöskään olleet asianmukaisesti järjestäneet tarvittavia tiloja, kuten wc:itä, sähköä ja juomavettä.

”Kyläläiset, jotka onnistuivat lähtemään kodeistaan, eivät tienneet minne jäädä. Haluan kehottaa asianomaisia ​​viranomaisia ​​auttamaan heitä kiireellisesti mahdollisimman pian”, entinen kylänjohtaja sanoi.

TPN-media jatkaa Thaimaan tulvatilanteen päivittämistä.

KUVA: Matichon

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
2.5 (4 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.