Thaimaan hallitus ilmoittaa lisää Covid-19:n kotimaan toimenpiteiden lieventämisestä, hätäasetuksen jatkamisesta ja aikoo toivottaa rokotetut turistit tervetulleiksi

Kansallinen -

Covid-19-tilannehallintokeskus (CCSA) ilmoitti tänään 27. syyskuuta Covid-19-toimenpiteiden lieventämisestä valtakunnallisesti sekä hätäasetuksen jatkamisesta marraskuun loppuun.

TPN-media haluaa ennen hyväksyttyjen toimenpiteiden ja muutosten listaamista huomauttaa, että tämä kaikki vaatii lopullisen hyväksynnän Thaimaan hallitukselta, joka kokoontuu tarkastelemaan ehdotuksia huomenna tiistaina 28. Sen jälkeen ehdotuksista tulee lainvoimaisia ​​määräyksiä. Royal Gazette -lehdessä, ja maakuntiin vaikuttavat määräykset, kuten rajoitusten lieventäminen, tarvitsevat kuvernöörin luvan. Vaikka jotkut näistä vaiheista ovat enimmäkseen muodollisuuksia, on tärkeää, että tämä tapahtuu.

Lopuksi, tämä on kehittyvä tarina, ja jotkut näistä kohdista voivat mahdollisesti muuttua hallituksen viimeisten kokousten tai maakuntien määräysten perusteella.

Muutosten ja keskustelunaiheiden kohtaaminen

CCSA:n tiedottajan Taweesilp Visanuyothinin mukaan lehdistötilaisuudessa hätäasetusta pidennettäisiin 14. kerran 1. lokakuuta 30. marraskuuta välisenä aikana. Värikoodatut alueet pysyvät samoina kaikissa provinsseissa valtakunnallisesti, mikä jättää 29 "tummapunaista" vyöhykettä, joilla on maksimivalvontatoimenpiteet, mukaan lukien Chonburi (Pattaya) ja Bangkok. Hätäasetus vaatii lopullisen hallituksen hyväksynnän huomenna.

Laajennuksesta huolimatta nykyisten Covid-19-terveystoimenpiteiden huomattavia lievennyksiä ilmoitettiin myös enimmäisvalvontavyöhykkeillä, mukaan lukien pakolliset ulkonaliikkumiskieltoajat nyt klo 10 alkaen. klo 00 asti. (aiemmin klo 4-00) ja tavaratalojen, lähikauppojen, myymälöiden jne. muutetut sulkemisajat klo 9 asti. Toimenpiteet ja ulkonaliikkumiskielto arvioidaan uudelleen kahden viikon kuluttua CCSA:n mukaan.

Myös useampien yritysten uudelleen avaaminen sallitaan lokakuun 1. päivästä alkaen. Yrityksiä ja laitoksia ovat päiväkodit, yleiset kirjastot, museot ja koulutuskeskukset. Ne voidaan avata enintään 75 prosentilla kapasiteetistaan. Muut Covid-19-säännöt, kuten maskin käyttö ja sosiaalinen etäisyys, ovat voimassa.

Kynsihoitolat, tatuointisalongit, hieronta (kaikki palvelut) ja kylpylät voidaan avata asiakkaille ajanvarauksella ja ne voivat palvella enintään 2 tuntia per henkilö. Näyttää siltä, ​​että kuntoilutilat, kuten kuntosalit ja kuntokeskukset, saavat avata, mutta ne tarvitsevat maakuntien hyväksynnän kuvernööriltä. Ulkourheilukentillä on ollut ristiriitaisia ​​viestejä fanien sallimisesta 25 %:n kapasiteetilla, tämä pitäisi selvittää kuvernöörien lopullisissa määräyksissä.

Elokuvateatterit saisivat toimia klo 9 asti. 00 prosentilla kapasiteetistaan. Elävää musiikkia ravintoloissa saa esittää, mutta vain viisi esiintyjää ja laulajaa lukuun ottamatta on käytettävä kasvonaamaria.

Näyttelyt, konferenssisalit ja vastaavat paikat pysyvät suljettuina, jotta yleisö ei pääse suurille kokoontumisille. Viihdepaikat, kuten baarit, yökerhot ja vastaavat paikat, ovat myös suljettuina. Alkoholi on edelleen kielletty ravintoloissa.

Kuten todettiin, kaikki nämä rajoitukset edellyttävät provinssin kuvernöörin hyväksyntää. Yksityiskohdat selviävät todennäköisesti, kun kukin provinssi julkaisee tilaukset.

KUVA: Thansettakij

Lisäksi CCSA on hyväksyi myös ulkomailta saapuvien vähimmäiskaranteenin lyhentämisen. Tämä vaikuttaa sekä hiekkalaatikkotyylisiin ohjelmiin että ihmisiin, jotka oleskelevat karanteenissa. Ne, jotka osoittavat täydellisen rokotuksen, saavat halvimman 7 päivän karanteenipäivä ja heillä on pääsy "avoimille vyöhykkeille", jos he valitsivat (vaikka he voisivat silti tehdä vaihtoehtoisen karanteenihotellin, jos he haluaisivat), kun taas ne joilla ei ollut todistetta rokotuksesta olisi oltava karanteenissa vähintään 10 päiväksi (ilma- ja meriteitse) ja 14 päiväksi (maa- ja luonnollisia reittejä pitkin) vaihtoehtoisissa karanteenihotelleissa.

Covid-19-testejä on vähennetty kolmesta kahteen, vaikka ne jäävät vierailijan kustannuksella. Tämä muutos vaikuttaa myös kaikkiin "Sandbox"-tyylisiin ohjelmiin ja tulee voimaan lokakuun 3. päivästä, jos hallituksen lopullinen hyväksyntä ja laki tehdään Royal Gazettessa.

Tri Taweesilp mainitsi myös pilottialueiden avaaminen uudelleen kansainvälisille turisteille "Hiekkalaatikko"-projektin puitteissa, jotta hanke toteutettaisiin asteittain ja Bangkok, Krabi, Phang Nga, Chonburi (Pattaya, Jomtien, Bang Saray) ja Chiang Mai olisivat alueita, jotka aluksi tervetuloa rokotetut ulkomaalaiset turistit 1. marraskuuta. (Täydellinen lista alla) Tämän suunnitelman oli alun perin tarkoitus alkaa 1. lokakuuta, mutta sitä on siirretty taaksepäin, jotta lisärokotuksille jää enemmän aikaa alueilla, jotka avautuvat uudelleen ulkomaisille rokotetuille turisteille.

Suunnitelman mukaan rokotettujen ulkomaalaisten turistien on viipyvä vyöhykkeellä seitsemän päivää ja läpäistävä kaksi Covid-19-testiä RT-PCR:llä tänä aikana. Tämän seitsemän päivän jakson jälkeen he voivat matkustaa ympäri maata. Tietyt kohteet, kuten COE (Certificate of Entry) suurlähetystöstä/konsulaatista, pysyvät toistaiseksi, mutta niitä todennäköisesti vähennetään tai ne poistetaan, kun hätäpäätös lopulta korvataan tartuntatautilailla. Turistien tulee yöpyä SHA+ -hotellissa etukäteen varattuna, ei omassa asunnossaan. Heidän on suoritettava Covid-19-testi ennen lentämistä Thaimaahan kahden täällä tehtävän testin lisäksi. Heidän on myös täytettävä pakolliset vakuutusvaatimukset ja pidettävä puhelimissaan seurantasovellus käynnissä koko seitsemän päivän alkujakson ajan.

Täydellinen luettelo provinsseista/alueista, jotka on määrä avata, odottaa hallituksen ja lisähyväksyntää, on täällä. He kutsuvat niitä Sinisiksi alueiksi:

1. lokakuuta alkaen - Phuket Sandbox ja 7+7 Surat Thani (Koh Samui, Old Phangan, Koh Tao), Phang Nga (Khao Lak, Koh Yao), Krabi (Koh Phi Phi, Koh Ngai, Railay. Klong Muang Tubkaek)

1. marraskuuta alkaen: Bangkok, Krabi (molemmat maakunta), Phang Nga (koko maakunta), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin, Nong Kae), Phetchaburi (Cha-amin kunta), Chonburi (Pattaya, Bang Lamung, Na Jomtien, Bang Saray ), Ranong (Koh Phayam), Chiang Mai (Mueangin alue, Mae Rim, Mae Taeng, Doi Tao), Loei (Chiang Khan) ja Buriram. (Mueangin alue)

1. joulukuuta alkaen: Chiang Rai, Mae Hong Son, Lamphun, Phrae, Nong Khai, Sukhothai, Phetchabun, Pathum Thani, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Samut Prakan, Trat, Rayong, Khon Kaen, Nakhon Ratchasima, Nakhon Si Thammarat, Thalung , Songkhla, Yala ja Narathiwat.

Tammikuun 1. päivästä: Surin, Sa Kaeo, Chanthaburi, Tak, Nakhon Phanom, Mukdahan, Bueng Kan, Udon Thani, Ubon Ratchathani, Nan, Kanchanaburi, Ratchaburi ja Satun.

Lisäksi CCSA hyväksyi myös enemmän aktiviteetteja, jotka sallitaan vaihtoehtoisessa karanteenissa oleskeleville, jotka eivät osallistu "hiekkalaatikko"-tyyppisiin ohjelmiin, mukaan lukien pääsy kuntoilutiloihin, uima-altaalle, ulkokäyttöön, ruuan toimittamiseen ja tietyille ryhmille kauden liiketapaamiset paikan päällä.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.14 (7 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.