Kolme tärkeintä tekijää, joita Thaimaan hallitus käyttää määrittääkseen maakunnat, jotka ovat valmiita avautumaan ulkomaisille rokotetuille turisteille

Bangkok -

Kesäkuussa pääministeri Prayut Chan-O'Cha oli aiemmin julistanut lausunnon maan uudelleen avaamisesta seuraavien 120 päivän kuluessa. Tämän päivämäärän odotetaan erääntyvän lokakuun puolivälissä, mutta sitä todennäköisesti lykätään vielä ainakin kahdella viikolla Covid-19-tilanteenhallinnan keskuksen (CCSA) alapaneelikokouksen ehdotusten mukaisesti.

Suunnitelma uudelleen avaamisesta on myös siirtynyt maan "uudelleenavaamisesta" vain viidelle alueelle (Pattaya, Chiang Mai, Bangkok, Hua Hin, Cha-am) sekä aiemmin "avattu" Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan ja Phuket. Tämä johtuu tekijöistä (katso alla), joita CCSA käyttää arvioidakseen, mitkä maan osat ovat valmiita ulkomaisille matkailijoille.

Uudelleen avaaminen pilottialueilla ei välttämättä ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa, koska se riippuu monista tekijöistä sekä thaimaalaisten terveydestä ja turvallisuudesta CCSA:n mukaan.

Ennen Bangkokin uudelleen avaamista kansanterveysministeriö ja Bangkokin metropolin hallinto olivat sopineet ottavansa huomioon kolme päätekijää provinssien ja lopulta koko maan avaamiseksi uudelleen ulkomaisille rokotetuille turisteille. "Phuketin hiekkalaatikon" tarkoituksena oli ensisijaisesti nähdä, onko maa valmis ulkomaisille rokotetuille vierailijoille, ja selvittää, kuinka monilla oli Covid-19-positiivisia, mikä oli noin 0.28 prosenttia, mikä on uskomattoman alhainen luku. Tästä huolimatta maa haluaa edelleen täyttää useita edellytyksiä avautuakseen edelleen.

Tekijät ovat seuraavat:

  1. Onko täysi rokotusaste kattanut jo 70 prosenttia alueen ihmisistä?Kaksi rokotusannosta 70 prosentille väestöstä tarkoittaa, että kansanterveysministeriön (MOPH) mukaan lauman immuniteetin aloitustaso aktivoituu turvallisuuden varmistamiseksi ja Covid-19-epidemian puhkeamisen riskin vähentämiseksi. Huomiona on, että MOPH pyrkii nyt 80 %:iin Covid-vapailla vyöhykkeillä, kuten Pattayalla, jotta se voisi todella avata kaikki liiketoiminta-alueet ja palata mahdollisimman lähelle normaalia. Tämä koskee erityisesti vanhuksia ja haavoittuvia väestöryhmiä. Avattavaksi ehdotetut pilottipaikat eivät ole vielä saavuttaneet tätä tasoa, ja tämä on ensisijainen syy, miksi CCSA todennäköisesti lykkää avaamissuunnitelmaa virallisesti marraskuuhun "kaikki kädet kannella" -kokouksessaan maanantaina 27. syyskuuta 2021.
  2. Onko päivittäisten Covid-19-tartuntojen trendi merkittävästi laskussa?

    Uusien tartuntojen määrä on jatkanut laskuaan valtakunnallisesti 13. elokuuta lähtien. Kokonaismäärä on kuitenkin edelleen 10,000 2,000 päivässä ja suurin osa niistä on kotimaisia ​​tartuntoja.Bangkokissa ja Chonburissa päivittäisten tartuntojen väheneminen on ollut syyskuun alusta lähtien, mutta tartunnan saaneiden määrä pysyi korkeana, koska Bangkok edelleen iskee 700 XNUMX ihmistä keskimäärin päivittäin, kun taas Chonburi on raportoinut keskimäärin yli XNUMX päivittäisestä tapauksesta. Suurin osa niistä on Chonburissa tehtaissa, teollisuusalueilla ja äskettäin uusissa armeijan kasarmeissa. MOPH:n virkamiehet ovat kuitenkin edelleen huolissaan tapauksista.

    Toisen pilottialueen Phetchaburissa (Cha-Am), Prachuap Khiri Khanissa (Hua Hin) ja Chiang Maissa, huolimatta siitä, että vahvistettujen tapausten määrä on ollut melko alhainen verrattuna Bangkokiin ja Chonburiin, MOPH katsoo tilanne on edelleen arvaamaton ja haluaa tehostaa lisärokotuksia.

  3. Tukeeko kansanterveysjärjestelmä riittävästi ja tehokkaasti Covid-19-potilaiden siirtoa ja hoitoa? 

    Phuketin hiekkalaatikkoa varten Phuketin provinssin viranomaiset ovat valmistaneet asianmukaista lääketieteellistä hoitoa, sairaalasängyt, tehokkaat teho-osastohuoneet ja kohorttiosastot sekä perustaneet kenttäsairaalat 48 tunnin kuluessa, jotta hankkeen puitteissa matkustavat turistit voivat saada ruiskeita. Suuntaus ja sairaalasänkyjen käyttöaste Bangkokissa ja sen lähiympäristössä ovat parantuneet merkittävästi, sanoo kansanterveysministeriön kansliapäällikkö Kiattipoom Wongrachit. Thaimaassa on myös potentiaalia riittävästi majoittaa potilaita, koska kriittisten potilaiden määrä on edelleen vakaa. Erityisesti Chonburissa on tarjolla laajat sairaalavuodepaikat, ja sinne tehdään päivittäin useita siirtoja maakunnista, joissa on vähemmän sairaaloita.

 

KUVA: INN News

Yksi suurimmista huolenaiheista, joka saattaa vaikuttaa turistien päätöksiin matkustaa Thaimaahan, on hätäasetuksen täytäntöönpano, jota on jatkettu 13 kertaa viimeisen 17 kuukauden aikana. Hätäasetuksen mukana tulee myös vaatimus maahantulotodistuksesta eli COE:stä, joka on annettava suurlähetystön tai konsulaatin toimesta, mikä lisää merkittävää paperityötä mahdollisille vierailijoille.

Vaikka ministerivaliokunta on hyväksynyt muutetun tautivalvontalakiluonnoksen tehostaakseen hallinnan tehokkuutta hätätilanteita vastaan ​​ja mahdollistaakseen olennaisesti hallitukselle hätäasetuksen korvaamisen, se ei tarkoita, että poikkeusasetus kumottaisiin. Lisäksi CCSA:n alapaneelikokous ehdottaisi CCSA:n yhtiökokouksessa toista asetuksen voimassaoloajan jatkamista marraskuuhun.

Kaiken kaikkiaan kaikkien edellä olevien asioiden päätelmät ja pohdinnat viimeistellään CCSA:n suuressa kokouksessa, jota johtaa pääministeri ensi maanantaina 27. syyskuuta.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4 (7 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.