Hätäasetuksen jatkaminen ja muut Covid-19-toimenpideehdotukset esitellään CCSA:n suuressa kokouksessa ensi viikolla

Kansallinen -

Covid-19-tilanteenhallinnan keskuksen (CCSA) alapaneelikokous on hyväksynyt ehdotuksen hätäasetuksen jatkamisesta kahdella kuukaudella sekä lykätä maan viiden alueen, mukaan lukien Pattaya, avaamissuunnitelmaa rokotetuille ulkomaalaisille. turistit ilman tiukkaa karanteenia 1.

Tämä ehdotus siirtyy nyt pääministeri Prayut Chan O'Chan johtamaan yleiskokoukseen maanantaina 27. syyskuuta. Jos se hyväksytään, mikä on todennäköistä, se menee sitten Thaimaan hallitukseen lopullista hyväksyntää varten tiistaina, syyskuun 28. päivänä, minkä jälkeen, jos sille annetaan vihreä valo, se menee Royal Gazette -lehteen virallisena.

Kokouksessa, jonka puheenjohtajana toimi Kansallisen turvallisuusneuvoston (NSC) pääsihteeri Nattapon Nakphanich, ehdotettiin hätäasetuksen jatkamista loka- ja marraskuuhun Covid-19:n kotimaan leviämisen hillitsemiseksi CCSA:n yleiskokouksessa seuraavan kerran. Maanantai, syyskuun 27.

Tämä tapahtuu Thaimaan hallitus hyväksyi tartuntatautilain muutosluonnoksen, joka lopulta korvaa hätäasetuksen joka on tarkoitettu luonnonkatastrofeihin, sotaan, terrorismiin tai vastaaviin tapahtumiin. Muutosluonnoksen on kuitenkin saatava eduskunnan hyväksyntä, mikä tuskin tapahtuu ainakaan marraskuussa, joten toistaiseksi hätäasetus jatkuu.

Tartuntatautilain muutoksilla on tällä hetkellä kiistanalaisesti annettu terveysviranomaisille lupa kansanterveysministeriön kanssa toteuttaa sulkemisia, ulkonaliikkumiskielloja ja laajalle levinneitä yrityssektorin sulkemisia, jos he katsovat, että kyseessä on "vakava terveysongelma", joka on aiheuttanut huolta hallituksen oppositio viime päivinä. Tämä tarkistus viedään sen seurauksena eduskunnan istuntoihin äänestystä ja mahdollisia muutoksia varten.

Samaan aikaan lykkäys tervetuloa täysin rokotetut turistit ilman karanteenia viidellä pilottialueella, eli Bangkok, Pattaya, Chiang Mai, Hua Hin ja Cha-am, esitellään CCSA:n kokouksessa maanantaina lisäkäsittelyä varten. Alapaneelikokous oli myös sopinut uudelleenavaussuunnitelman tarkistamisesta 1. lokakuuta 1. marraskuuta. Kuten kaikki muutkin toimenpiteet, tämä vaatii kuitenkin lopullisen hyväksynnän. Syy ehdotettuun lykkäykseen Nattaponin mukaan on se, että CCSA:n virkamiehet katsovat, että tarvitaan vielä kuukausi antaakseen enemmän aikaa laajalle levinneelle rokotussuunnitelmalle nopeuttaakseen ja toteuttaakseen toisen piston avattavaksi suunnitelluilla alueilla, erityisesti Bangkokissa, ennen kuin avataan laajemmalle turisteille.

Kuitenkin Department of Disease Control ehdotti myös tänä iltapäivänä nykyisen laajasti kritisoidun neljäntoista päivän karanteenin muuttamista seitsemäksi päiväksi, joka menee myös ennen CCSA:ta maanantain kokouksessa.

Hätäasetuksen laajennusehdotuksesta huolimatta alalautakunta ehdotti myös Covid-19-rajoitusten lisäämistä, mukaan lukien museoiden, urheilukenttien, tutorointilaitosten, kylpylöiden, elokuvateattereiden avaaminen sekä elävän musiikin salliminen ravintoloihin valtakunnallisesti asetuksen täytäntöönpanon aikana. He eivät kuitenkaan puhuneet viihdepaikoista tai baareista tai alkoholin sallimisesta ravintoloissa Kuten koko CCSA-kokouksessa on aiemmin sanottu, tästä keskustellaan all-on-deck-kokouksessa, jossa kerrotaan, kuinka ne avataan turvallisesti uudelleen. Baarisektorille ei odoteta näkyvän vihreää valoa lokakuun alussa.

Ulkonaliikkumiskiellon muuttumisesta on saatu vaihtelevia raportteja, vaikka näyttää siltä, ​​että ulkonaliikkumiskielto pysyy yleisesti "tummanpunaisilla vyöhykkeillä", ehkä hieman muutettuna tunteihin. Epäsuosittu ulkonaliikkumiskielto on ollut voimassa yli kahden kuukauden ajan tummanpunaisissa provinsseissa, mukaan lukien Chonburi ja Bangkok, klo 9–00. Hallituksen virkamiehet ovat todenneet, että ulkonaliikkumiskielto on auttanut estämään laittomia sosiaalisia kokoontumisia, juhlia ja laittomia. baareja ja vastaavia aktiviteetteja öisin tapahtuvasta, jonka CCSA luokittelee riskialttiimmaksi toiminnaksi Covid-4:n leviämiseen.

Lopuksi ei myöskään ollut välitöntä keskustelua tai suunnitelmia vyöhykekoodaustilan muuttamisesta, vaikka tilanne saattaa muuttua maanantain kokouksessa.

Kaikki ehdotukset esitellään tulevana maanantaina CCSA:n kokouksessa, jota johtaa pääministeri Prayut Chan-O'Cha. TPN-media seuraa kokousta tiiviisti ja raportoi kaikista tehdyistä päätöksistä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
2.33 (3 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.