Kuuluisa thaimaalainen demokratiaa kannattava aktivisti Rung pidätettiin tänä iltapäivänä, koska hänen väitetään julkaiseneen provosoivia online-lausuntoja liittyen "carmob"-mielenosoitukseen.

KUVA: @Norasate_Lakimies

Bangkok -

Huomattava mielenosoittaja Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul pidätettiin tänään iltapäivällä, syyskuun 22. päivänä Bangkokissa väitetystä kapinallisuudesta ja tietokonerikoslain rikkomisesta julkaisemalla provosoivia online-lausuntoja äskettäisen demokratiaa puolustavan mielenosoituksen yhteydessä liittyäkseen niihin, Thaimaan kuninkaallisen poliisin mukaan.

Pidätys tehtiin rikoslain 116 §:n ja tietokonerikoslain mukaisen rikoksesta annetun pidätysmääräyksen perusteella. Rung jäi kiinni asunnostaan, jossa hän yöpyi kämppätovereidensa kanssa United Front of Thammasat and Demonstrationista (UFTD) Pathum Thanissa ennen kuin hänet vietiin Technology Crime Suppression Division (TCSD) -osastolle kuulusteltavaksi.

Todistuksen mukaan Rung oli UFTD-fanisivun väitettynä ylläpitäjänä julkaissut online-tilan, jossa hän kutsui mielenosoittajia liittymään "carmob"-mielenosoitukseen pääministeri Prayut Chan-O'Chan ja hänen hallituksensa syrjäyttämiseksi. Thaimaan kuninkaallisen poliisin mukaan tätä kutsua pidettiin Thaimaan lain rikkomisena.

TCSD:n virkamiehet pyysivät Rungin väliaikaista pidättämistä rikostuomioistuimelta myöhemmin tänä iltapäivänä. Vetoomuksessa todettiin, että tällaisen kehotusviestin lähettäminen on provosoinut ihmisiä kokoontumaan epärauhallisiin mielenosoituksiin, jotka rikkovat lakia. Viesti tuo tietokonejärjestelmään myös vääriä tietoja, jotka ovat TCSD:n mukaan kansalliseen turvallisuuteen liittyvää rikosta tai terrorismiin liittyvää rikosta.

Kuitenkin klo 5 mennessä rikostuomioistuin oli myöntänyt Rungin takuille 30 35,000 bahtia ilman muita ehtoja. Rung, joka tarkoittaa thai kielessä sateenkaari, on pidätetty useita kertoja viimeisen vuoden aikana hänen roolistaan ​​mielenosoituksissa ja mielenosoituksissa. Hän on korostanut, että hän vain ilmaisee mielipiteensä eikä riko mitään lakeja.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.