Entinen rakennustyöläinen on nyt koditon, elää putkessa ja työtön Covid-19-rajoitusten vuoksi Pattayalla, kertoo tarinansa

Pattaya -

Entinen rakennustyöläinen, joka on nyt lomautettu ja työttömänä Covid-19:aan liittyvien toimenpiteiden ja rajoitusten vuoksi, jotka ovat olennaisesti sulkeneet useimmat Chonburin suuret rakennusprojektit, löydettiin hiljattain asumasta betoniputkesta tien läheltä Pattayasta.

Kuvia miehen "kodista" jaettiin Thaimaan sosiaalisessa mediassa, ja The Pattaya Newsin toimittajat kävivät puhumassa hänen kanssaan viikonloppuna yhdessä paikallisten hyvinvointiryhmien viranomaisten kanssa. Mies kertoi mielellään tarinansa Chonburin nykytilanteesta.

Mr. Jamnong Innom, 50, asuu sementtiputkessa, joka näkyy alla Sukhumvit Roadin lähellä Nakluassa. Hän nukkuu vanhoilla sänkypatjoilla sementtiputken sisällä, ja hänellä on vain muutama henkilökohtainen omaisuus.

Jamnong kertoi The Pattaya Newsille: "Olin rakennustyöläinen paikallisesti monta vuotta. Minulla oli ennen hyvät tulot itselleni ja perheelleni, mukava paikka asua, kaiken kaikkiaan elämä oli hyvää. Sitten Covid-19 ja siihen liittyvät toimenpiteet ja rajoitukset, jotka hallitus on valtuuttanut sen hallitsemiseksi, iski."

”Covid-19-pandemian jälkeen minusta tuli työtön ja koditon. Viime vuoden pitkän seisokin ja lyhyen (tammikuu) aikana, aiemmin tänä vuonna, minuun ei ollut suurelta osin vaikutusta. Rakennustyöntekijät saivat jatkaa työtään. Thaimaan viimeaikainen tartuntakierros on kuitenkin tuhonnut Chonburin rakennusalan. Suurin osa projekteista on keskeytetty, suurin osa rakennusleireistä on sulkutilassa, eivätkä siellä edelleen olevat työntekijät voi halutessaan lähteä pois. Monet työntekijät, mukaan lukien minä, päästettiin irti muutaman viime kuukauden aikana ja heille kerrottiin, että kun tilanne paranee, voimme palata töihin. Toistaiseksi. Kerään vanhoja esineitä myydäkseni ja selviytyäkseni, odotan rajoitusten helpottamista, jotta voin palata töihin." Jamnong totesi.

TPN-media huomauttaa, että rakentaminen ei sinänsä ole "kiellettyä", mutta kuten Jamnong totesi, lähes kaikki merkittävät hankkeet on lopetettu ja useimmat suuret vielä toiminnassa olevat rakennusleirit on asetettu ns. kupla- ja sinettitoimenpiteisiin, joissa työntekijät asuvat. sieltä, enimmäkseen siirtolaiset, eivät voi lähteä Covid-19-statuksesta huolimatta. Jopa muutamat Covid-19-tapaukset johtavat yleensä siihen, että Chonburin kuvernööri sulkee kokonaan väliaikaisesti rakennusleirit ja -projektit, jolloin vain muutama välttämätön työntekijä ja pienimuotoiset projektit jäävät toteutumatta. Tämä on luonnollisesti johtanut arviolta tuhansien työntekijöiden lomauttamiseen, kunnes tilanne paranee.

Asiaa pahentaa se, että keskushallinto on Jamnongin mukaan ollut hyvin vähän (tai ei ollenkaan) rahoitusapuohjelmia rakennustyöläisille, jotka ovat menettäneet työnsä ilman omaa syytään.

"Tämä betoniputki on minulle nyt paikka asua. Monet ystävälliset ihmiset antavat minulle ruokaa, mutta en halua olla kenellekään vaiva. En todellakaan halua hyväntekeväisyyttä. En todellakaan halua monisteita. Haluan vain mahdollisuuden palata töihin ansaitakseni elantoni. Mutta Covid-19:n vuoksi Chonburissa ei ole työtä missään, eikä kukaan palkkaa. Onko niin pahaa haluta vain mahdollisuus tehdä työtä tulon ja toimeentulon vuoksi? Jamnong totesi.

”Ymmärrän, että Covid-19 on erittäin vakava ja monet ihmiset ovat sairastuneet vakavasti. Toimiiko nykyinen suunnitelma kuitenkin? Kaikki on kiinni, monilla ihmisillä ei ole kotia, Pattayan tilanne on tällä hetkellä erittäin huono. Jamnong päätti.

Chonburi saavutti uuden Covid-19-tapausten ennätyksen tänään, 4, huolimatta voimassa olevista tiukoista säännöistä, toimenpiteistä ja rajoituksista, mikä tarkoittaa, että sääntöjen keventäminen ja ihmisten työhönpaluu ei todennäköisesti tapahdu lähiaikoina.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.