Panipak voitti Thaimaan ensimmäisen taekwondon olympiakullan

Seuraava on olympialaisten median lehdistökeskuksen lehdistötiedote

24. heinäkuuta 2021: Maailman ykkönen Panipak Wongpattanakit kiinnitti uuden luvun Thaimaan historian kirjaan, kun hänestä tuli kuningaskunnan ensimmäinen taekwondo-esittäjä, joka on voittanut olympiakultaa lauantaina.

Kaksinkertainen maailmanmestari piti Thaimaan lipun korkealla Makuhari Messe -kongressikeskuksessa Chibassa ja voitti hallitsevan EM-voittajan espanjalaisen Adriana Cerezo Iglesiasin 11-10 uuvuttavassa naisten 49 kilon finaalissa.

23-vuotias thaimaalainen oli jäljessä 9-10 11 sekuntia ennen aikaa, ennen kuin hän käänsi tilanteen iskulla runkoon noustaen 11-10. Ja huolimatta joistakin 17-vuotiaan vihollisen myöhäisistä yrityksistä, oli liian myöhäistä muuttaa kohtaloa.

Panipak on nyt ensimmäinen thaimaalainen, joka nosti kultamitalin olympialaisten taekwondo-kilpailussa.

"Haluaisin antaa tämän voiton kaikille thaimaalaisille faneille", sanoi Panipak. ”Kaikki kova työ kannatti lopulta. Olen käynyt läpi monia vaikeuksia. Pitkään jatkuneeseen toiveeni vastattiin viimein."

Aikaisemmin Thaimaa ei koskaan voittanut kultaa muista lajeista paitsi nyrkkeilystä ja painonnostosta. Maa juhli ensin Somluck Kamsingin historiallista kultaa (ensimmäinen kultaa thaimaalaisella) nyrkkeilyn höyhensarjassa vuoden 1996 Atlantan kisoissa ja Udomporn Polsakin ensimmäistä painonnoston kultaa naisten 53 kg:n painossa vuoden 2004 Ateenan kisoissa.

Panipak tuotti myös Thaimaan 10. kultamitalin olympialaisissa sen jälkeen, kun kaikki edelliset yhdeksän tulivat joko nyrkkeilystä tai painonnostosta (viisi kultaa painonnostosta ja neljä nyrkkeilystä).

Arvostetun kultamitalin lisäksi Panipak palaa kotiin uutena miljonäärinä, sillä hän saa 12 miljoonan BT:n voitosta Kansallisen urheilun kehittämisrahaston politiikan mukaisesti.

Surat Thanin Panipak on nyt voittanut kaikki suuret tapahtumat. Hän on voittanut 2015 ja 2019 MM-tittelin, voittanut peräkkäin Grand Slam -kultaa vuosina 2018-19 ja voitti kuusi World Grand Prix -kruunua (kolme vuonna 2017 kaksi vuonna 2018 ja yksi vuonna 2019).

Tämä on Panipakin toinen olympiamitali sen jälkeen, kun hän tyytyi pronssiin Brasiliassa viisi vuotta sitten. Hän on myös kolmas thaimaalainen historiassa, joka on voittanut kaksi olympiamitalia, kun nyrkkeilijä Manus Boonjamnung voitti kultaa vuoden 2004 kisoissa ja hopean neljä vuotta myöhemmin ja naispainonnostaja Pimsiri Sirikaew voitti kaksi hopeaa vuosina 2012 ja 2016.

Hän lentää takaisin Thaimaahan maanantaina ja viettää karanteenin Phuketissa.

Kuitenkin toinen thaimaalainen taekwondo-eksponentti Ramnarong Sawekwiharee voitti australialaisen Safwan Khalilin avauskierroksella 23-7, ja hänet pysäytti toisella kierroksella italialainen Vito Della'Aquilla 17-37 miesten 58 kg:ssa.

Panipakin reitit finaaliin:

Voitti ensimmäisessä erässä israelilaisen Abisag Sembergin 29-5.

Voitti puolivälierissä vietnamilaisen Thi Kim Tuyen Trongin 20-11.

Voitti välierissä japanilaisen Miyu Yamadan 34-12.

Voitti espanjalaisen Adriana Cerezo Iglesiasin lukemin 11-10

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (3 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/