Mielipide: Meidän on keskeytettävä/pidennettävä 90 päivän raportointia juuri nyt kuten viime vuonna Thaimaan Covid-19:n vuoksi

 

  Seuraava on mielipidetoimituksellinen artikkeli

Thaimaassa on nyt vaikeaa aikaa. Näyttää siltä, ​​että lähes joka päivä näemme uusia ennätyksiä Covid-19-tapausten määrässä sekä kansallisesti että paikallisesti, ja maakuntien kuvernöörien ja johtajien uudet määräykset rajoittavat jatkuvasti asioita, joita rakastamme.

Pattaya, TPN-median koti, on kärsinyt erityisen kovasti näistä rajoituksista, koska kaupunki on niin riippuvainen matkailusta, vieraanvaraisuudesta, viihteestä, yöelämästä ja vastaavista toiminnoista. Koska olemme lähellä Bangkokia, Thaimaan nykyisen tartuntakierroksen "sydänlyöntiä", on vaikea mitata tarkasti, milloin tilanne paranee. Pattaya on käytännössä tauolla viimeisten kuukausien ajan ja vielä enemmän tällä hetkellä.

Meille on kerrottu jäädä kotiin, älä matkusta, ruokaile ravintoloissa, kaikki viihde on suljettuna huhtikuusta lähtien, ostoskeskukset ovat kiinni, kaikki nähtävyydet ovat kiinni, elokuvat on kiinni, kuntosalit ja hieronnat ovat kiinni, jopa kiistanalaiset puistot, uima-altaat ja rannat on suljettu. Siellä on jopa yön yli tapahtuva ulkonaliikkumiskielto ja kielto, jossa useampi kuin YKSI henkilö juo alkoholia toisen kanssa yrittääkseen hillitä kaikkia osapuolia.

Joten miksi sitten, pitääkö ihmisten mennä Royal Thai Immigrationille juuri nyt 90 päivän lähtöselvityksiin, kun ihmisiä kehotetaan jatkuvasti välttämään kaikkia muita ihmisiä, kaikki muut valtion virastot, kuten ajokortit, ovat kiinni, ja jopa bussit ja useimmat kotimaan lennot suljetaan? Olemme saaneet useita sähköposteja huolestuneilta paikallisilta asukkailta, joista monet ovat iäkkäitä ex-patsaita, joilla on aiempaa terveydentilaa tai jotka ovat vaarassa ja jotka pelkäävät joutuvansa tällä hetkellä maahanmuuttoon. Monilla näistä ex-pattereista ei ole vielä ollut mahdollisuutta hankkia Covid-19-rokotetta.

Kyllä, verkossa on 90 päivän sisäänkirjautumislomake/verkkosivusto. Monet vanhemmat ex-patsit näyttävät kuitenkin kamppailevan tällä ja verkkosivustolla on tunnettuja säännöllisiä seisokkeja ja yhteysongelmia, mikä tekee tästä parhaimmillaankin monimutkaisen ratkaisun.

Kyllä, voit joissakin tapauksissa palkata agentin tai kirjanpitäjän suorittamaan lähtöselvityksen puolestasi, ja jotkut ex-patsaat ovatkin valinneet tämän vaihtoehdon. Tämä on kuitenkin ylivoimaisesti kalliimpaa kuin itse lähtöselvityksen tekeminen, ja monet asukkaat ovat erittäin fiskaalisia varsinkin näinä Covid-19:n aiheuttamina vaikeina aikoina eivätkä halua käyttää tätä vaihtoehtoa.

Viime vuonna, kun Covid-19 puhkesi ensimmäisen kerran, oli aikoja, jolloin maahanmuuttoviranomaiset myönsivät viisumin pidennyksiä vierailijoille ja turisteille, jotka olivat "jumittuneet" tänne, jotta he voisivat jäädä Thaimaan kuningaskuntaan. Tänä aikana 90 päivän lähtöselvityksille annettiin myös laajempi aika vierailla maahanmuuttovirastoissa ja täyttää nämä paperityöt. Sitä arvostettiin suuresti ja se auttoi suojelemaan iäkkäitä ja riskialttiita paikallisia asukkaitamme. Covid-19-tilanteen parantuessa säännöllinen 90 päivän lähtöselvityspalvelu jatkui.

Tiedämme muuten, että jotkut ihmiset haluavat, että koko 90 päivän sisäänkirjautumisprosessi poistetaan, mutta se ei ole tämän artikkelin tarkoitus, vaan se on täysin erilainen matopurkki.

Tärkeää on, että tauon tai pidennyksen tarjoaminen 90 päivän lähtöselvityksessä suojaa myös Royal Thai Immigrationin työntekijöitä, vähentää heidän työtaakkaa ja yhteyspisteitä ja auttaa varmistamaan, että myös ahkera henkilökunta on suojattu. Tämä kohta unohdetaan usein, ja nämä ihmiset ovat yleensä etulinjassa kohtaamassa monia ihmisiä pandemian aikana. Kyllä, monet heistä ovat todennäköisesti rokotettuja meille annettujen tietojen perusteella, mutta kaikilla ei ole vielä ollut mahdollisuutta.

Harkitsemme 90 päivän prosessin väliaikaista taukoa, kuten teimme viime kesänä. Anna ihmisille pidempi aikaikkuna, tee mitä meidän on tehtävä. Suojele entisiämme, heidän perheitään (monet Thaimaan kansalaiset, lapset, vaimot, vanhemmat anoppivanhemmat jne.) ja thaimaalaista henkilökuntaa näissä toimistoissa. Tiedän, että Thaimaan maahanmuuttoviraston säännöllinen vastaisku on, että 90 päivän raportoinnin keskeyttämistä pidetään "turvaongelmana", mutta olemme tehneet niin ennenkin, ja ne, jotka tekevät väärin, eivät todennäköisesti tee ilmoitustaan ​​säännöllisesti.

Adam Judd

TPN Median osaomistaja, 24. heinäkuuta 2021

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (14 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/