Lehdistötiedote: ITÄ-AASIAN MERIMAAT JAKOIVAT SINIVIHREÄT TALOUDEN PALAMISSUUNNITELMAT COVID-19:N JÄLKEEN

Seuraava on lehdistötiedote. Heidän lausuntonsa ja mielipiteensä ovat heidän omiaan.

MANILA, FILIPPIINIT – Meneillään oleva COVID-19-pandemia on monissa maissa ympäri maailmaa häirinnyt monien ihmisten elämää, bruttokansantuote (BKT) romahtanut ja työttömyysaste noussut jyrkästi yhdessä monien ympäristöhaasteiden kanssa, kun maat keskittyivät reagointi- ja elvytystoimiin. Tämä tekee haasteelliseksi saavuttaa kansainväliset, alueelliset ja kansalliset sitoumukset ilmastonmuutoksen, biologisen monimuotoisuuden suojelun, meren saastumisen ja muiden rannikko- ja merihallinnon näkökohtien osalta. 

Viime 8. kesäkuuta 2021 Partnerships in Environmental Management for the Seas of East Asia (PEMSEA) järjesti virtuaalisen Ocean Roundtable Dialogue -tapahtuman samaan aikaan Maailman valtameripäivän kanssa. Tavoitteena on tukea yhteistyötoimia sinisen talouden valjastamiseksi pandemian jälkeisiin elvytyssuunnitelmiin. Olla nimeltään "Kohti sinistä talouspolkua Itä-Aasian merelle" Tapahtuma oli ensimmäinen Collabs-sarjassa (tekniset työpajat) ja toimi kansainvälisenä avaustapahtumana East Asian Seas (EAS) -kongressi 2021 tapahtuu 1.-2.  

Pyöreän pöydän keskustelun muodollinen avaus oli Ministeri Say Samal Kambodžan kuninkaallisen hallituksen ympäristöministeriöstä (MOE), EAS-kongressin isäntämaa. Hän ilmoitti, että tapahtuma oli tärkeä alku EAS:n etenemissuunnitelman laatimiselle vuoteen 2030, joka esitellään ja hyväksytään 7.th Ministerifoorumi 2. joulukuuta. Etenemissuunnitelma auttaa varmistamaan sitoutumisen ja vahvistamaan uusia toimia kestävän kehityksen strategian 2030, vuoden 2020 jälkeisen maailmanlaajuisen biologisen monimuotoisuuden puiteohjelman, YK:n ilmastonmuutosta koskevan puitesopimuksen (UNFCCC) tavoitteiden ja tavoitteiden saavuttamiseksi. YK:n valtameritieteen vuosikymmen ja muut alueelliset ja kansainväliset sitoumukset.

Kambodžan elvytyssuunnitelmiin liittyen ministeri Samal sanoi, että maa "panee asianmukaisesti täytäntöön toimenpiteitä vastauksena COVID-19-pandemiaan, jotka pääasiassa ovat (1) taloudellisen ja sosiaalisen tasapainon varmistaminen, julkisen terveydenhuollon budjettien lisääminen ja verohelpotukset. , ja käteislisät ihmisille; ja (2) edistää talouskasvua kilpailuympäristön, monipuolistamisen ja uudistusten avulla. Hän lisäsi, että "Ympäristöministeriö keskittyy edelleen toteuttamaan ydinpolitiikkamme, kuten kansallisen strategisen kehittämissuunnitelman, kansallisen vihreän kasvun politiikan, kansallisen ympäristöstrategian ja -toimintasuunnitelman sekä Kambodžan ilmastonmuutosstrategian, jotka keskittyvät saastumisen hallintaan. ja resurssitehokkuus."

 

Liittyivät ministeri Samaliin Suurlähettiläs Peter Thomson, YK:n valtamerten erityislähettiläs, joka ilmaisi kiitoksensa PEMSEA:lle sen ponnisteluista Itä-Aasian merien kestävän kehityksen strategian (SDS-SEA) täytäntöönpanoa koordinoivana instituutiona, sen työstä integroitujen rannikkoalueiden hallintaratkaisujen (ICM) edistämiseksi koko alueella ja sen vakaasta toiminnasta. rannikoiden ja merien ekosysteemipohjaisen hoidon periaatteiden noudattaminen. Aimee Gonzales, PEMSEA:n pääjohtaja, antoi yleiskatsauksen kestävän meritalouden tavoittelusta COVID-19-kriisin aikana ja sen jälkeen EAS-alueella. Hän kertoi, että EAS-aluetta ei ole tunnustettu vain maailmanlaajuisen meren biologisen monimuotoisuuden keskukseksi, vaan myös valtameritalouden keskukseksi. Kymmenessä EAS:n maassa meritalouden arvo on arviolta 10 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria, ja noin 1.4 miljoonaa ihmistä työllistää valtameriin liittyvillä aloilla.

 

SINIVIHREÄ PALAUTUSSUUNNITELMA

 

Sen jälkeen seurasi joukko maaesityksiä yhdeksästä PEMSEA-maakumppanista, nimittäin Kiinasta, Indonesiasta, Japanista, Laosista, Filippiineistä, RO-Koreasta, Singaporesta, Itä-Timorista ja Vietnamista. Virkamiehet jakoivat oman maansa haasteita ja mahdollisuuksia siirtyä siniseen talouteen uuden normaalin taustalla.

 

Bruttoarvonlisäys (BVA) Kiinan rannikko- ja merisektori saavutti 8 biljoonaa juania vuonna 2020, mikä heijastaa 5.3 prosentin laskua edelliseen vuoteen verrattuna COVID-19:n vuoksi. Rannikkomatkailu, joka hallitsee Kiinan valtameritaloutta, on eniten kärsinyt ala. Pääinsinööri Zhanhai Zhang, luonnonvaraministeriön (MNR) pääjohtaja, MNR ja Shenzhenin pörssi käynnistivät joukon toimia pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) rahoituskanavien laajentamiseksi. Rannikkokunnat ovat myös ottaneet käyttöön asiaankuuluvia politiikkoja ja toimenpiteitä auttaakseen yrityksiä jatkamaan toimintaansa.  

 

In Indonesiassa, Hallitus kehitti kansantalouden elvytysohjelman lieventääkseen COVID-19:n vaikutuksia talouteen. Dida Migfar Ridha, ympäristö- ja metsätalousministeriön (MOEF) rannikko- ja meren pilaantumisen ja pilaantumisen hallinnan johtaja, jakoi, että ohjelman toimintoihin kuuluvat: työvoimavaltainen mangrove-istutus, turvemaiden ennallistaminen ja koralliriuttapuutarhojen luominen. Hän korosti myös, että valtameret ovat elintärkeitä Indonesian hyvinvoinnille taloudellisten toimintojen, kuten vesiviljelyn, matkailun, merirakennusten ja meriliikenteen kautta. Indonesia on myös maailman toiseksi suurin kalantuottaja. 

Japanin painopiste on hiilineutraaliuden saavuttamisessa vuonna 2050 pääministeri Sugan julistuksen jälkeen. Hiilineutraalin yhteiskunnan saavuttamiseksi on tärkeää nopeuttaa tarvittavan T&K:n kehitystä ja edistää digitaalisen teknologian käyttöä ja käyttöönottoa ympäristönhallinnassa. Nobuhiro Hirashima, maa-, infrastruktuuri-, liikenne- ja matkailuministeriön (MLIT) kansainvälisten meriasioiden johtaja, Keskusteltiin myös maan vihreän kasvun strategiasta, jossa esitetään kansallinen visio ja tavoitteet liike-elämän toimijoiden motivoimiseksi samalla kun se toimii virallisena referenssinä sekä energiapolitiikassa että näkymissä Japanin hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä. 

Laosin PDR:lle Kingkham Manivong, luonnonvara- ja ympäristöministeriön (MONRE) vesivarojen osaston (DWR) apulaispääjohtaja, korosti Laon vesivarojen merkitystä maalle ja ympäröivälle alueelle. Vähintään 90 prosenttia maasta sijaitsee Mekong-joen valuma-alueella, ja 35 prosenttia Mekongin vuotuisesta virtaamasta tulee Laon sivujoista. Laosissa on otettu käyttöön lakeja, politiikkoja ja aloitteita integroidun vesivarojen hallinnan (IWRM) helpottamiseksi, kuten muutetun vesilain, kansallisen vesi- ja vesivarojen hoitostrategian ja toimintasuunnitelman luominen ja hyväksyminen; Pohjavesihuoltoasetus; ohjeet luonnonvaroihin liittyvistä käyttömaksuista ja yritysten vedenkäyttölupajärjestelmästä; kansallisen pohjavesiprofiilin päivittäminen; ja kuukausittainen vesien laadun seuranta vesistöalueilla.

Rannikko- ja merisektorin kohtaamat jatkuvat ympäristöhaasteet Filippiinit ovat johtaneet kestämättömiin kalastuskäytäntöihin, mikä on johtanut noin 101.9 miljoonan dollarin tappioihin vuosittain. Vaikka rannikkoalueiden hoitoon on olemassa useita lakeja ja politiikkoja, niiden täytäntöönpano on edelleen hajanaista, koska institutionaaliset valmiudet sekä rahoituksen ja teknologian saatavuus ovat puutteelliset. Ympäristö- ja luonnonvaraministeriön (DENR) alisihteeri Annaliza Rebuelta-Teh sanoi, että hallitus harkitsee seuraavia toimenpiteitä: luontoon perustuva työpaikkojen luominen; rannikko- ja merisektorin digitalisointi, investoinnit kestävän kehityksen parantamiseen; asiaankuuluvien lakien ja politiikkojen hyväksyminen/syöttäminen; investoinnit nouseviin teollisuudenaloihin, kuten uusiutuvaan merienergiaan ja merilääkkeisiin; ja meritalouden tilien parantaminen. 

In RO Korea, meriroska on lisääntynyt dramaattisesti kertakäyttöisten muovituotteiden käytön seurauksena COVID-19-pandemiaan reagoinnin vuoksi. Herra. Jeong-goo Kang, valtameri- ja kalastusministeriön (MOF) johtaja, esitteli maan aloitteita ongelman ratkaisemiseksi: meriympäristön ylläpitäjien sitoutuminen; adoptio-rantaohjelma; kahden puhdistusaluksen rakentaminen ja niiden toimintaryhmän perustaminen; poijujen vaihto; ja 2021 Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030 (P4G) -huippukokous.

Helmikuussa 2021, Singapore käynnisti Singaporen vihreän suunnitelman 2030, koko kansakunnan yleissuunnitelman, jonka tavoitteena on edistää maan kansallista kestävän kehityksen agendaa ja vahvistaa sen meneillään olevia pyrkimyksiä täyttää maan Pariisin sopimuksen mukaiset velvoitteet ja tukea YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. (SDG:t). Eugene Leong, kestävän kehityksen ja ympäristöministeriön (MSE) toinen apulaissihteeri, jakoi suunnitelman viisi avainpilaria: (1) kaupunki luonnossa; (2) energian palautus; (3) kestävä elämäntapa; (4) vihreä talous; ja (5) joustava tulevaisuus. 

Itä-Timor on edistänyt integroitua rannikkoalueiden hoitoa (ICM) viimeiset 25 vuotta ja on myös kehittänyt paikallisia rannikkoalueiden tilaraportteja saadakseen rannikkovarojen perustilan Dilin, Manatuton ja Liquican kunnissa seurantaa ja arviointia helpottamaan. ICM:stä näillä paikoilla seuraavina vuosina. Celestino da Cunha Barretto, maa- ja kalastusministeriön (MAF) meren aluesuunnittelun, pyyntikalastuksen ja vesivarojen hallinnan kansallinen johtaja, sanoi, että sinisen talouden edistämiseksi tarvitaan monialainen, useiden virastojen lähestymistapa, joka toimii eri maantieteellisillä alueilla. Hän lisäsi, että huolimatta hallituksen painopisteen siirtymisestä terveyteen, talouteen ja matkailuun COVID-19-vastauksen ja toipumisen mukaisesti, Itä-Timor on osoittanut riittävästi työvoimaa ja resursseja rannikko- ja merenkulkuun liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi. 

In Vietnam, COVID-19:n merkittävät taloudelliset vaikutukset matkailuun, kuljetuksiin, vähittäiskauppaan ja valmistukseen saavat maan onnistuneesti hallitsemaan epidemian puhkeamista ja siirtymään kohti talouden turvallista uudelleen avaamista, vakauttamista ja kestävyyden rakentamista. Nguyen Que Lam, Vietnamin meri- ja saaristohallinnon (VASI) apulaispääjohtaja jakoi useita olemassa olevia politiikkoja, jotka tukevat sinisen talouden edistämistä Vietnamissa, kuten yleissuunnitelma Vietnamin meritalouden kestävän kehityksen strategian toteuttamiseksi. Mainitun strategian tavoitteena on kehittää onnistuneesti maan meritalouden sektoreita tärkeysjärjestyksessä: (1) matkailu ja meripalvelut; (2) meriteollisuus; (3) offshore-öljy-, kaasu- ja muut mineraalivarat; (4) vesiviljely ja pyyntikalastus; 5) rannikkoalueiden kehittäminen; ja (6) valtameripohjainen uusiutuva energia ja uudet/nousevat meritalouden alat. 

Loppupuheessaan EAS Partnership Councilin puheenjohtaja Arief Yuwono sanoi, että PEMSEA valmistelee etenemissuunnitelmaansa vuoteen 2030, joten maakumppaneiden jakamat tiedot auttavat tulevien vuosien suunnitelmissa ja toimissa. Roadmap toimii PEMSEA:n pandemian jälkeisenä pelikirjana, jonka tavoitteena on asettaa sininen talous alueen ja maiden talouden elvytyssuunnitelmien ytimeen. 

"Menestyksemme "parempaan rakentamisessa" riippuu meidän kaikkien päätöksistä ja toimista alueella. Meriyhteisön, julkisen ja yksityisen, sekä paikallisten, kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden on tehtävä yhdessä päätöksiä ja toimia, jotka määrittelevät, missä määrin ja kuinka nopeasti toipumme kriisistä ja turvaavat visiomme terveistä valtameristä, ihmisistä, ja taloudet", hän lisäsi. 

Ocean Roundtable Dialoguen tallennettu suora lähetys on katsottavissa YouTubessa: EASC 2021 -kongressi: Ocean Roundtable Dialogue

 

Lisätietoja on EAS Congress 2021 -sivustolla osoitteessa https://eascongress2021.pemsea.org. 

 

MEDIA CONTACT:

(rouva) Reggie U. Olalia

PEMSEA:n viestintäasiantuntija 

Sähköposti: rolalia@pemsea.org

(63-2) 0917-9028121

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/