Eastern Spa and Wellness Association sanoo, että yli 80 % Pattayan hierontaliikkeistä on pysyvästi suljettuina, ja loput kaupat tarvitsevat selvitystä avaamisesta tai taloudellista tukea

Pattaya-

Itäisen kylpylä- ja hyvinvointiyhdistyksen puheenjohtajan mukaan yli 80 % Pattaya Massage -liikkeistä on suljettu pysyvästi viimeisen vuoden aikana ja alle 100:lla on edelleen lupa avata.

Chairat Ratananophas, Eastern Spa and Wellness Associationin puheenjohtaja, kommentoi The Pattaya News and Associated Pressille eilen 2. Covid-2021-rajoitusten vuoksi hierontaliikkeet, kylpylät, saunat, wellness-keskukset ja vastaavat laitokset Heidät on tällä hetkellä määrätty kuvernöörin käskystä sulkemaan Chonburissa ja ne ovat olleet lähes kaksi kuukautta. Pysyvällä sulkemisella Chairat viittasi niihin, jotka eivät uusineet lisenssiään tai sulkeneet liiketoimintaansa kokonaan, vaikka hän myönsikin, että jotkut saattavat palata, jos turistit niin tekisivät.

Chairatin mukaan Pattayalla oli ennen Covid-19:ää noin 400 lisensoitua hieronta- ja kylpyläkauppaa. Määrä on nyt pudonnut vajaaseen 100 aktiivisesti lisensoituun myymälään, mikä on hänen mukaansa noin 80 prosentin pudotus. Vaikka on mahdollista, että osa suljetuista hierontaliikkeistä uusii tai ostaa luvat takaisin, kun turistit voivat palata, ne katsotaan toistaiseksi yhdistyksen näkökulmasta pysyvästi suljetuiksi.

Chairat totesi thaimaalaiselle lehdistölle, että nykyinen lähes kahden kuukauden ja jatkuva hierontaliikkeiden sulkeminen Chonburissa viimeaikaisten Covid-19-epidemioiden vuoksi oli ollut erityisen tuhoisa, ja monet hierontaliikkeen omistajat ovat antaneet periksi pysyvästi ja palanneet provinsseihinsa ja koteihinsa. Chairat totesi, että monet hierontaliikkeen omistajat olivat onnistuneet saamaan liiketoimia, pääasiassa kotimaan matkailijoilta ja expat-asukkailta, viime vuoden jälkipuoliskolla, mutta kaksi viimeistä Covid-19-sulkukierrosta tammikuussa ja tällä hetkellä ovat aiheuttaneet paljon enemmän luovuttaa.

Chairat totesi, että vaikka teollisuus uskoi, että kun turistit palaavat, asiat paranevat suuresti ja uskoivat "Pattaya Move On" -ohjelmaan ulkomaisten rokotettujen turistien tuomiseksi takaisin, mutta kiireellistä apua tarvittiin sen varmistamiseksi, että palaavien matkailijoiden terveys- ja hyvinvointiinfrastruktuuri on saatavilla. Hän varoitti, että jos selkeyttä ja tukea ei anneta, koko matkailuala kärsii uudelleen avaamisesta.

Chairat ilmoitti Associated Thai Pressille, että liitto pyysi yhtä, osaa tai kaikkia seuraavista asioista auttaakseen omistajia hieronta-, kylpylä- ja hyvinvointialalla:

  1. Selkeä aikajana sille, kuinka kauan nykyiset sulkemiset kestäisivät etenemissuunnitelmalla nykyisistä rajoituksista, kuten viime vuoden Vaiheohjelma rajoitusten lieventämiseksi. Esimerkiksi kuinka kauan Covid-19-tapausten tulisi olla vähäisiä, kuinka alhaisia ​​niiden pitäisi olla, minkä tason väestöstä pitäisi rokottaa hieronta- ja kylpyläyritysten uudelleen avaamiseksi? Chairat totesi, että tällä hetkellä ei ole selvyyttä eikä kommunikaatiota siitä, milloin tai miten tapahtumapaikat voisivat avata uudelleen. Hän totesi, että kaikki rajoitusten poistamisen aikatauluja tai kynnysarvoja koskevat kysymykset joko hylkäsivät tai jättivät terveysviranomaiset vastaamatta.
  2. Riittävä taloudellinen tuki hyvinvointialan työntekijöille ja yritysten omistajille. Chairatin mukaan taloudellista tukea oli vain vähän tai ei ollenkaan, ja suurin osa alan työntekijöistä oli epävirallisia. Tämän tuen tulisi sisältää kulut, kuten vuokra, apuohjelmat ja muut kulut, kunnes yritys voi avata.
  3. Selkeät aikataulut matkailun ja turistien palauttamiselle Pattayalle, mukaan lukien sen varmistaminen, että terveys- ja hyvinvointihenkilöstöä kohdellaan ensisijaisesti rokotuksissa, koska heitä pidettiin "korkean riskin" vuoksi läheisen vuorovaikutuksensa vuoksi.

Pattaya News huomauttaa, että hierontatyöntekijät myös muissa provinsseissa, kuten Bangkokissa, olivat protestoineet ja pyytäneet selvyyttä. Tämän seurauksena Bangkok poisti hierontaliikkeiden sulkemiskiellon aiemmin tällä viikolla mutta CCSA kumosi sen välittömästi, mikä aiheutti paljon vihaa sosiaalisessa mediassa.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
2.33 (3 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/