Thammanatia ei hylätty kansanedustajaksi ja apulaismaatalousministeriksi Australian huumetuomion vuoksi

Bangkok -

Rikostuomioistuin päätti tänään, 5. toukokuuta, apulaismaatalousministerin Thammanat Prompaon eduksi ja totesi, että hänen tuomionsa australialaisen huumetapauksen johdosta ei estä häntä toimimasta apulaisministerinä Thaimaassa.

Vuonna 1993 Thammanat myönsi salaliiton tuodakseen tiettyä määrää heroiinia Australiaan saman vuoden marraskuussa, australialainen tuomari tuomitsi Thammanatin kuudeksi vuodeksi vankeuteen vuonna 1994 ja karkotti hänet Australiasta sen jälkeen, kun hän oli ollut vangittuna neljä vuotta Sydneyssä. Thammanat on sittemmin kiistänyt joitakin tämän tapauksen näkökohtia ja väittänyt, että muut ovat johtaneet häntä harhaan, muun muassa väitteiden, jotka yrittivät vähätellä tapausta. Australian viranomaiset ja tiedotusvälineet kiistivät hänen vastineensa.

Tapaus tuotiin julkisuuteen viime vuoden helmikuussa järjestetyssä epäluottamuslausekeskustelussa. Thammanat kuitenkin kiisti kaikki syytökset ja perusteli, että Australian viranomaisten löytämä heroiinimäärä oli jauhoja ja hän oli matalan tason henkilö ja muiden johdattama harhaan yrittäen väittää olevansa uhri.

Oppositiopuolueiden jäsenet ottivat syytteen Thaimaan rikostuomioistuimeen ja pyysivät tuomioistuinta ratkaisemaan, sulkeisiko Australian tuomioistuinten tuomio hänet poliitikkona.

Rikostuomioistuin ei kuitenkaan päättänyt hylätä häntä hänen tehtäviinsä. Tämänpäiväisen oikeuden tuomion mukaan hänen tapauksensa on käsitelty ulkomaisessa tuomioistuimessa, joten tuomiolla ei ole vaikutusta hänen asemaansa Thaimaassa. Siksi hän pysyi asemassaan Palang Pracharath -puolueen kansanedustajana ja apulaismaatalousministerinä.

Reaktio sosiaalisessa mediassa, erityisesti opposition ja hänen kriitikkojensa taholta, oli nopeaa ja kielteistä. Thammanatia pidetään nykyisen hallituksen kokonaisvaltaisena ja kriittisenä jäsenenä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulutai Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella meistä yritystäsi, tapahtumaasi, hyväntekeväisyysjärjestöäsi tai paikallista urheilua jne.? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayaNews.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
1 (1 äänestys)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.