Mielipide: "hiekkalaatikko"-ehdotuksesta ja valikoitujen rokotettujen turistien, joilla ei ole karanteenia, päästämisestä Phuketiin heinäkuussa on vielä monia vastaamattomia kysymyksiä

 

Thaimaa etenee ehdotuksella avata Thaimaa valituille ulkomaalaisille matkailijoille myöhemmin tänä kesänä, toivoen saavansa etumatkaa ulkomaanmatkailun tuomisessa takaisin muista maista ja suosituista kohteista, kuten Balilta.

Kuitenkin ehdotus (ja se on edelleen ehdotus eikä kiveen hakattu huolimatta joistakin päinvastaisista raporteista, ja se riippuu monista tekijöistä, kuten riittävän ihmisten ajoissa saamisesta rokotuksista ja Covid-19-tilanteesta Thaimaassa) jättää monia vastaamattomia kysymyksiä, joita viranomaiset eivät ole vielä täysin esittäneet.

Halusin käyttää jonkin aikaa luetellakseni nämä kysymykset ja joitain yleisiä ajatuksia niiden ympäriltä. Meillä ei ole vielä kaikkia vastauksia, eikä Thaimaan hallitus ole edes käsitellyt monia näistä kysymyksistä virallisesti tässä vaiheessa. Nämä ovat kuitenkin kysymyksiä, joita pohditaan ja mietitään Thaimaan siirtyessä ulkomaisten matkailijoiden takaisin tuomiseen. Melkein kukaan ei kiellä, että vuoden jälkeen on kiireesti löydettävä keino edetä kansainvälisen matkailun palauttamisessa. Siitä huolimatta polku siihen ja aikataulu (varsinkin kun monilla ulkomailla on omat karanteeninsa tai tuodaan takaisin lukitukset) ovat laajan keskustelun aihe.

Katsotaanpa joitain vastaamattomia kysymyksiä. Tämä on mielipideartikkeli, joten se on enemmänkin vain yleistä ajattelutapaa ja pohdintaa esiin tulleista kysymyksistä verrattuna konkreettisiin suunnitelmiin tai kiveen hakattuihin asioihin. On todennäköistä, että paljon tästä tulee selvemmäksi seuraavien kuukausien aikana, mutta Thaimaan on otettava huomioon seuraavat asiat:

K. Mikä vaikutus tällä on kotimaan matkailuun?

A. Suuri kysymys tässä. Edelleen monet (tosin huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna) pelkäävät Covid-19:ää ja kotimaiset thaimatkailijat saattavat välttää kohteita, joissa on käynnissä ”hiekkalaatikkokoe”.  Pattaya Cityn yrittäjät, jotka palvelevat pääasiassa Thaimaan kansalaisia, ovat jo ilmaisseet huolensa Pattayasta hiekkalaatikoksi, vaikka Phuket olisi ensimmäinen. Phuket ja Koh Samui luottavat tietysti ensisijaisesti kansainväliseen matkailuun ja kotimaan matkailun osuma olisi todennäköisesti minimaalinen. Se olisi kuitenkin huomattavasti enemmän Chiang Maissa tai Pattayassa. Tämä huolenaihe on myös se, miksi Hua Hin ja Bangkok eivät ole nykyisellä listalla minkään "hiekkalaatikkotestin" osalta.

K. Mitä ihmiset tarkalleen saavat tehdä ja mitä eivät saa tehdä ensimmäisten 7–10 päivän aikana, kun ne päästetään hiekkalaatikkoon?

V. Tämä on toinen suuri vastaamaton kysymys. Viranomaiset ovat todenneet, että vaikka valitut rokotetut turistit (käytämme tätä sanamuotoa huolellisesti, koska se ei koske kaikkia, koska jotkut maat todennäköisesti suljetaan pois) pääsevät sisään ilman karanteenia, heidän ensimmäiset 7 (joissakin raporteissa on sanottu 10) päivää ovat "turvallisen ja sinetöidyn" tyylin vierailun alla, jossa on valittuja paikkoja, joihin mennä, eikä todellista vapautta. Tämä herättää myös joukon alakysymyksiä. Onko tämä opastyyppinen ryhmä, kuten monet kiinalaiset kävijät ovat aiemmin nähneet? Onko ihmisillä oppaita ja he ovat pienemmissä ryhmissä? Onko ihmisillä vapaus mennä minne haluavat seurantasovelluksella, mutta vain listalla oleviin paikkoihin? Millaisissa paikoissa he saavat vierailla? Voisiko ihmiset tuoda "vieraat" takaisin hotelliinsa kanssaan? Kaikki asiat otettava huomioon. Useista viranomaislähteistä saatujen tietojen perusteella näyttää siltä, ​​että 7-10 päivän kuluttua ihmiset saisivat matkustaa vapaasti, mutta noin ensimmäisellä viikolla on epäselvää, mitä tarkalleen tapahtuu.

K. Kuinka häiritsevä seurantasovellus on?

V. Hallitus on tehnyt selväksi, että ihmisiä seurataan tämän ohjelman aikana, vaikka seurannan taso todennäköisesti laskee Covid-19-tilanteen parantuessa ajan myötä. Monet länsimaiset turistit eivät pidä liian tunkeilevasta seurannasta. Perustuvatko sovellukset enemmän sisään- tai uloskirjautumiseen, kuten nykyiset Thaimaan kansalaisille käytetyt sovellukset, vai ovatko ne all-inclusive GPS-seurantalaitteita? Jos jollakulla ei ole älypuhelinta, pakotetaanko se ostamaan sellainen tai käytä älynauhaa (Tähän mennessä nämä näyttävät rajoittuneen lähinnä testaukseen ja huvivenekaranteeniin.)? Kuinka kauan ihmisten on käytettävä näitä sovelluksia? Voivatko he keskeyttää ne ensimmäisten 7–10 päivän jälkeen vai tarvitsevatko he niitä koko matkan ajan? Kaikki asiat otettava huomioon.

K. Entä lapset?

V. On aivan selvää, että vaikka lasten rokottamiseen liittyvää tutkimusta tehdäänkin, se ei ole vielä valmis, eivätkä lapset tällä hetkellä saa rokotuksia. Tämä tarkoittaa, että siihen mennessä, kun Phuket on suunniteltu avaamaan, se jättää suuren kysymyksen. Perhevieraat, erityisesti Venäjältä, Kiinasta ja Intiasta, ovat yleisiä... Tarkoittaako tämä, että lapset eivät voi tulla? Vai voivatko he saada useita negatiivisia Covid-19-testejä? Lasten sallimatta jättäminen olisi merkittävä este monille turisteille. Tästä pääsemmekin seuraavaan kysymykseemme.

K. Onko kyseessä todella vain rokotetut turistit ilman karanteenia vai päästävätkö he sisään ihmisiä, joilla on vain useita negatiivisia Covid-19-testejä?

V. On puhuttu paljon kaikkien rajoitusten lopulta poistamisesta ja periaatteessa kenen tahansa päästämisestä sisään joskus vuonna 2022, ja lokakuussa vain rokotettujen ihmisten rajoitusten höllentämisestä…mutta tämä kaikki on puhetta. Rokotepassit ovat kuuma aihe ympäri maailmaa, ja vaikka Thaimaan hallitus päättäisi päästää sisään rokottamattomia ihmisiä, joilla on negatiivinen Covid-19-testi, on mahdollista, että lentoyhtiöt eivät sitä tee. Alkuperäinen ehdotus olisi toistaiseksi rokotetut turistit, mutta koska monet maat eivät vielä saa rokotetta, tämä rajoittaisi saapuvia.

K. Entä rokotteen ottoajan pituus ja kuka voisi tulla?

A. Toinen tekijä. Tällä hetkellä kolmen kuukauden katkaisuaika lyhennetylle karanteenille on seitsemän päivää, ennen kuin on rokotettu. Tietenkin on käynnissä runsaasti tutkimusta siitä, kuinka kauan rokotteet kestävät, mutta jos tämä kolmen kuukauden ajanjakso pysyy, monet länsimaissa nyt rokotetut ihmiset joutuisivat teoriassa rokottamaan UUDELLEEN päästäkseen Thaimaahan. Jotain viranomaisten harkittavaa.

K. Entä thaimaalaiset, ex-patsit jne., jotka tulevat ja menevät saarelle hiekkalaatikkokokeilun aikana? Pitääkö heidät rokottaa tai seurata? 

V. Tähän mennessä vastaus tähän on yksi suurimmista kysymysmerkeistä, joita ihmisillä on ollut. Tavoitteena on, että saaren väestöstä 70 prosenttia on rokotettu kokeilun alkaessa. On aivan selvää, että Thaimaa ei enää lähde nolla-covid- tai eliminaatiotyyliseen strategiaan ja on hyväksynyt pienen määrän tapauksia. Heinäkuuhun mennessä, jos Thaimaan suunnitelmat jatkuvat aikataulussa, valtakunnallinen rokotus on levinnyt laajemmalle tasolle. Lokakuuhun mennessä tämän pitäisi näyttää huomattavasti paremmalta koko maassa. Jos saari kuitenkin aukeaa ja sinne tulee suuria määriä turisteja (ja se on mahdollista, ihmiset ovat olleet mukana puolitoista vuotta tässä vaiheessa ja monet haluavat matkustaa.), tämä tuo tuhansia thaimaalaisia ​​työntekijöitä takaisin saarelle. ….rokotetaanko heidät ennen työntekoa vai annetaanko heille mahdollisuus tehdä niin? Entä aika ennen (ja jälkeen) annoksia? Entä lähteä saarelta ja palata kotimaahansa ja mahdollisesti kantaa virus mukanaan? Thaimaassa on erinomainen jäljitysjärjestelmä, olemme nähneet sen toiminnassa The Pattaya Newsissa, mutta tullaanko myös kaikkia näitä ihmisiä jäljittämään ja jäljittämään? Tässä on paljon pohdittavaa.

K. Mitä tulee rokotteisiin, entä ulkomaalaiset?

Toinen iso kysymys. Viranomaiset ovat kerta toisensa jälkeen sanoneet, että ulkomaalaiset rokotetaan. Ei kuitenkaan ole aivan selvää, milloin se tulee olemaan, kuinka paljon se maksaa tai mitä Thaimaa tarkalleen pitää "asukkaana". Tällä hetkellä rokotteiden rekisteröinti Phuketissa on alkanut, mutta ulkomaalaiset eivät vielä saa rekisteröityä ja rekisteröinti on vain thai. Useat uutislähteet väittävät, että tämä avaa "tien varrella" ulkomaalaisille. Mutta kun? Vaikka jotkut virkamiesten lausunnot ovat sanoneet, että se on ilmainen, myös tästä on ristiriitaisia ​​lausuntoja. Voivatko ulkomaalaiset pyytää rokotteen valintaa, koska monet ovat osoittaneet huolta joistakin merkeistä? Miten asukas päätetään - onko hän naimisissa, lapsia vai työlupaa? Vai sisällytetäänkö myös eläkeviisumit, koulutusviisumit, uskonnolliset tai vapaaehtoiset viisumit? Vai tuleeko se olemaan vain ulkomaalaisia, joilla on "pysyvä asukas" -status, jollaista monilla ulkomaalaisilla ei ole? On sanottu, että matkailualalla työskentelevät ulkomaalaiset työntekijät saavat rokotteen, mutta kysymys on edelleen siitä, milloin.

Tämä on vain ajatus hiekkalaatikkoehdotukseen liittyvistä kysymyksistä, ja olisi mielenkiintoista nähdä viranomaisten käsittelevän joitain noista ja muista sosiaalisessa mediassa nähdyistä huolenaiheista. Toivomme, että pidit tämän lukemisesta ja ajattelet asioita, joista ei ehkä ole vielä keskusteltu laajasti hiekkalaatikkokäytännön yhteydessä. Se on sen arvoista, mutta toivomme todella, että he onnistuvat saamaan tämän pois, koska matkailuala ja miljoonat thaimaalaiset ovat kamppailleet nyt yli vuoden. Mutta se ei tule olemaan niin yksinkertaista kuin ovien avaaminen ja ihmisten päästäminen sisään.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/