Pattayan pormestari sanoo, että Songkran "Wan Lai" järjestetään riippumatta CCSA:n vedenheittopäätöksestä, selittää kuinka perinteinen tapahtuma toimisi Pattayassa

Pattaya, Thaimaa-

Pattayan kaupungin pormestari Sonthaya Khunplume selitti paikalliselle medialle, että kaupungin suuri Songkran-tapahtuma 19. huhtikuuta, nimeltään Wan Lai, järjestetään huolimatta Thaimaan hallituksen päätöksestä kieltää mahdollisesti "hauskoja" aktiviteetteja, kuten vesileikkiä, juhlia, savea, vaahtojuhlat, veden heittely kuorma-autoista jne.

Thaimaan hallituksen odotetaan tekevän päätöksen perjantaina 19. maaliskuuta jota on kiistetty viikkoja molempien Covid-19-huolien vuoksi ja on myös huolissaan mahdollisesta valtavasta taloudellisesta menetyksestä, joka aiheutuu "hauskojen" toimintojen peruuttamisesta ja tapahtuman pitämisestä vain "perinteisenä". Covid-19-tapauksia havaitaan edelleen, enimmäkseen Bangkokissa ja sen ympäristössä siirtotyöläisten yhteisöissä ja markkinoilla, ja huoli on suuri siitä, että villi ja märkä Songkran voisi useimpien vuosien tapaan levittää virusta edelleen. Festivaali peruttiin kokonaan viime vuonna, mutta Covid-19-tilanne on suurimmassa osassa maata hallinnassa, mikä ei tule olemaan tänä vuonna.

Songkran on thaimaalainen uusivuosi ja vuoden suurin (ja pisin) thaimaalainen loma. Tänä vuonna se kestää 10. huhtikuuta 15. huhtikuuta, mutta sitä juhlitaan eri päivinä eri maakunnissa, ensisijaisesti mahdollisuutena vierailla turisteilla, jotka voivat palata kotiin perheen kanssa perinteisinä päivinä. Juhlat ovat yleensä Pattayan villeimmät ja houkuttelevat Pattayan kaupungin pormestarin mukaan vuonna 100,000 yli 2019 XNUMX kävijää. Tapahtuma on myös jakautunut, sillä monet kaupunkien vanhemmat entiset väestöt eivät pidä tapahtumasta, mutta monet turistit, sekä thaimaalaiset että ulkomaiset, enimmäkseen nuoremmat, kerääntyvät kaupunkiin vuosittain tapahtumaa varten. Koska rajat ovat edelleen kiinni ilman XNUMX päivän karanteenia, tapahtuma olisi tänä vuonna ensisijaisesti tarkoitettu vain Thaimaan kansalaisille.

Pattayan pormestari Sonthaya Khunplumen mukaan tapahtuma jatkuisi, mutta tiukkojen Covid-19-ohjeiden ja -rajoitusten mukaisesti. Yksityistilaisuudet, kunhan ne noudattavat ohjeita ja sääntöjä, kuten Wonder Wave -konserttisarja Ramayanassa, tapahtuisi silti.

Tapahtumassa, jos vesi kielletään, olisi useita myyjiä, ruokaa ja juomaa (alkoholista keskustellaan edelleen) Beach Roadilla. Kulttuuriasemia perustettaisiin opettamaan ihmisille perinteistä Songkrania ja buddhalaisuutta, ja siellä olisi lavoja perinteistä thaimaalaista tanssia ja kulttuuriesityksiä varten. Ilmeisesti, jos vesiroiskeet kielletään, tapahtuma rajoittuisi enimmäkseen 19. huhtikuuta, jolloin tapahtumaa edeltävät vesitaistelut eivät voi tapahtua vesipelikiellon vuoksi.

Paikallisten temppeleiden uskonnolliset esineet olisivat esillä, ja munkit antaisivat siunauksia ja rukouksia uudelle vuodelle. Songkran-kukkapaidat olisivat saatavilla ja niitä voitaisiin käyttää laajasti ja katu olisi myös koristeltu kirkkaasti festivaaleja varten. Myös lahjojen antaminen lapsille tapahtuisi, sillä lasten päivä peruttiin aiemmin tänä vuonna Covid-19:n vuoksi.

Joitakin "puoliperinteisiä" aktiviteetteja, kuten hiekkalinnan rakentamista ja kauneuskilpailuja, oletettiin myös harkittavaksi. Konsertteja saattoi järjestää niin kauan, kun väkijoukkoja oli rajoitetusti ja sosiaaliseen etäisyyteen jäi tilaa viime vuoden musiikkifestivaalien tapaan.

Baarit ja viihdepaikat saisivat järjestää yksityistilaisuuksia, mutta jos Thaimaan hallitus kieltää vesiruiskutuksen, niiden on noudatettava näitä sääntöjä.

Pormestarin mukaan tapahtumassa vaaditaan maskien käyttöä, lämpötilantarkistusta, sosiaalista etäisyyttä ja muita suojatoimenpiteitä.

Naklua juhlii myös päiväfestivaaliaan 18. huhtikuuta, roiskuu vettä tai ei, kaupunki lisäsi.

Alla olevissa kuvissa perinteisiä kuvia tapahtumasta ja miltä se voisi näyttää tänä vuonna, jos vesiheitto kielletään:

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/