Pattayathailaiset ja ulkomaalaiset tekevät poliisiraportteja väittäen menettäneensä miljoonia bahteja väitetyissä verkkosijoitushuijauksissa

Chonburi-

Kymmenet thaimaalaiset ja ulkomaalaiset Pattayalla ovat tehneet ilmoituksen Pattayan poliisille, kun he väittivät menettäneensä yhteensä miljoonia bahteja väitetyissä verkkosijoituksissa ja mainoshuijauksissa.

Noin 70 uhria on jo ilmoittanut väitetystä huijauksesta Pattayan kaupungin poliisille pelkästään tällä viikolla. Pattayan poliisin mukaan huijauksesta on ilmoittanut aiemmin 130 uhria.

Uhrit selittivät Pattayan poliisille, että epäillyt mainostivat verkkosijoituksista eri menetelmin, erityisesti LINE- ja Facebook-ryhmissä, mukaan lukien Facebook-kommentteja. Uhrien oli maksettava vähintään 500 bahtia liittyäkseen epäiltyjen tarjoamaan ohjelmaan, mikä oli kuulemma täydellinen huijaus.

Kerran ohjelman jäsenenä uhrit joutuivat pelaamaan ja katsomaan online-mainoksia eri verkkosivustoilta uhrien mukaan noin 60 kertaa tai pyörittämään pyörää useita kertoja kerätäkseen rahaa. Heidän väitetään saavan kuuden prosentin voittoa alkuperäisestä sijoituksestaan, kun he olivat vierailleet mainossivustoilla ja katsoneet videoita.

Jotkut uhrit väittävät sijoittaneensa jopa miljoona bahtia. Huijauksesta epäillyt, mukaan lukien järjestelmänvalvojat ja verkkosivustot, ovat kuitenkin myöhemmin väitetysti kadonneet uhrien rahojen ja ilman sijoituksen tai voiton palautusta. Epäiltyjen kerrotaan katkaisevan useiden verkkosivustojen ja yhteysosoitteiden yhteyden.

Pattayan poliisi on ilmoittanut, että he havaitsivat, että alkuperäiset verkkosivuston ylläpitäjät ovat Thaimaan kansalaisia ​​ja työskentelevät useiden muiden virastojen ja poliisilaitosten kanssa tapauksen parissa.

Epäillyillä on myös tiettävästi yli 28 ryhmää pelkästään LINE-sovelluksissa monilla verkkosivustoilla, kuten alla näkyy. Tämä ei edes ota käyttöön Facebookissa käytettyjä profiileja, joiden uskotaan olleen väärennettyjä, kuten myös alla näkyy.

Pattayan poliisin mukaan Thaimaassa on noin 10,000 200 uhria, kun taas Pattayalla on noin XNUMX uhria. Poliisin mukaan huijauksessa menetettiin Thaimaassa yhteensä satoja miljoonia. Uskotaan, että epäillyt ovat myös harjoittaneet tätä huijausta ulkomailla tuntemattomaan määrään huijattua rahaa.

Poliisi jatkaa tutkintaa yrittääkseen löytää epäiltyjä huijareita.

Pattaya Newsin tarina

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.