Syövästä selviytyneestä, yksinhuoltajaäidistä ja leskestä tulee roskien kerääjä Pattayan alueella Thaimaan Covid-19-kriisin jälkeen

Banglamung -

Banglamungissa 61-vuotias thaimaalainen nainen, joka oli selvinnyt syövästä ennen ulkomaalaisen miehensä kuolemaa, ryhtyi roskienkeräilijäksi Jomtienissa nykyisen Covid-19-kriisin aikana selviytyäkseen ja ansaitakseen elantonsa.

Pattaya News -toimittaja vieraili Sanguan Thonginin, 61, luona Jomtienin rannalla aiemmin tällä viikolla.

Hän oli Salengissa (moottoripyörän sivuvaunussa) kerätessään roskakoriin vanhoja esineitä, tölkkejä, pulloja ja muita esineitä, joita hän saattoi myöhemmin myydä pienellä voitolla erilaisille kaupoille ja palveluille.

Hän kertoi The Pattaya Newsille: "Minulla oli ennen ulkomaalainen aviomies ja elämä oli hyvää. Valitettavasti kärsin syöpäkohtauksesta seitsemän vuotta, ja hän tuki minua tänä aikana. Onnistuin voittamaan syövän, mutta hän kuoli traagisesti pian sen jälkeen jättäen minut leskeksi ja yksinhuoltajaäidiksi.

”Ennen Covid-19:ää olin piika Pattayassa, kuten monet muutkin naiset, ensisijaisesti venäläisille ulkomaalaisille ja turisteille. Kuitenkin, kun ulkomaalaiset turistit kuivuivat Covid-19-rajarajoitusten vuoksi, myös minun tuloni vähenivät. Yritin löytää piikatyötä vielä avoimissa laitoksissa, mutta työpaikkoja ei ollut jäljellä, koska ne olivat täynnä virkamiehiä kyseisessä asemassa. Kun Covid-19:n toinen kierros tuli joulukuussa, vaihtoehdot loppuivat ja päätin kerätä kaupungille roskakorit tavaroille, jotka voisin myydä edelleen voitolla, koska en suostu luopumaan tai pyytämään hyväntekeväisyyttä." Sanguan sanoi.

– Roskakorien raivaus on kovaa työtä, ja teen töitä yön yli, kun kaikki muut nukkuvat. Kaduilla on hyvin vähän ihmisiä, ja olen sinkku nainen, joka työskentelee yksin, mutta en pelkää. Ainoa vaara, jonka näen joskus, ovat minua lähestyvät koiraryhmät, ja minä vain huudan niille ja he menevät pois. Kaupungissa on muitakin roskakorisyöjiä, enimmäkseen vanhempia miehiä, mutta me kaikki tulemme toimeen ja meillä on omat "reitit" ja alueet, jotta emme ole ristiriidassa toistensa kanssa ja olemme ystävällisiä. Tiedämme myös, milloin tavalliset roskamiehet tulevat, jotta otamme parhaat tavarat pois roskakorista ennen kuin he saapuvat." Sanguan selitti.

”Minulla on kolme vanhempaa lasta, jotka asuvat kanssani, yksinhuoltajana, vielä minun iässäni, mutta minä olen se, joka tienaa perheelle. Vain yksi lapsistani työskentelee edelleen, kaksi muuta ovat työttömiä, koska he olivat matkailuun liittyvillä aloilla, kuten melkein kaikki Pattayassa ja Jomtienissa, eivätkä he löytäneet työtä tai rahaa. Lapseni, joka edelleen työskentelee, ansaitsee hyvin vähän rahaa, koska hänen tulonsa perustuvat myös matkailuun, mutta hänellä on silti työ." Sanguan jatkoi.

”Haluan vain rohkaista muita, jotka ovat toivottomia. Meidän on taisteltava henkemme puolesta ja edettävä. En halua ihmisten lukevan tätä artikkelia ja ajattelevan, oi Sanguan köyhä, ja tarjoutuvan minulle rahaa tai apua. Se en ole minä tai hahmoni. Haluan ihmisten ajattelevan, että tämä nainen on kokenut paljon, mutta kieltäytyy antamasta periksi ja kieltäytyy olemasta surullinen tai katuva. Jos useammalla ihmisellä olisi se henki taistella, sopeutua ja olla ajattelematta "oi kurja minä", he olisivat mielestäni vahvempia ja onnellisempia. Löydän iloa jokaisesta päivästä riippumatta siitä, mitä minun täytyy tehdä juuri nyt ansaitakseni rahaa." Sanguan päätti.

Sanguan ilmaisi myös optimismia tulevaisuuden suhteen, kun Covid-19-rajoitusten toinen kierros helpottuu Chonburin alueella ja paikkoja on määrä avata uudelleen maanantaina 1. helmikuuta. Kotimaan matkailun toivotaan palaavan pian sen jälkeen alueelle, jolta hän toivoo löytävänsä rajallisen piikatyön, kunnes ulkomaalaiset turistit voivat palata… milloin tahansa se päivämäärä on.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä FacebookTwitterGoogle UutisetInstagramTikTokYoutubePinterestpuheFläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (6 ääntä)
Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.