Yksitoista Bangkokin ja Pattaya Cityn kaupunginosaa saavuttaa tänään "epäterveellisen tason" ilmansaasteiden takia PM2.5-pölyhiukkasten takia.

Bangkok -

Useilla Bangkokin alueilla ilmanlaatu on ollut epäterveellistä tämän aamun, tammikuun 15. päivän jälkeen, kun PM2.5-pölyhiukkasia on palannut ja niitä on ollut 62-116 mikrogrammaa kuutiometriä kohden viimeisen 24 tunnin aikana.

Saasteenvalvontaosasto julkisti reaaliaikaisen ilmanlaatuindeksin verkkosivusto että ilmanlaatu kaikilla pääkaupungin 11 alueella vaikuttaa terveyteen. Korkein PM2.5-pitoisuus on 90-116 µg/m3 Prawetin alueella, Bang Khun Thianin alueella, Bangnan alueella, Chom Thongin alueella, Nong Khaemin alueella, Thung Khrussa. Piiri, Khlong Toei District, Bang Bon District, Thawi Watthana District, Don Mueng District ja Prakanong District.

Paikallisia kehotetaan vähentämään ulkoilua, sulkemaan ikkunansa likaisen ulkoilman välttämiseksi ja käyttämään suojavarusteita.

Bangkokin pääkaupunkiseudun hallinnon (BMA) tiedottajan Pongsakorn Kwanmuangin mukaan PM2.5-pölyä kertyy enemmän tämän sunnuntain 17. tammikuuta asti. Tämä johtuu Thaimaan yläpuolella leijuvasta tuulen heikkenemisestä sekä viileästä ilmasta ja aamusumusta.

Samaan aikaan paksu savusumu peittää myös Pattaya Cityn, kun PM2.5-pölyhiukkasten aiheuttama ilman saastuminen on noussut epäterveelliselle tasolle tänään 15. tammikuuta.

Tasaisen tuulen vuoksi usva nähtiin peittävän useita alueita korkeasta kulmasta, mukaan lukien Thappraya/Pratumnak Hill ja rannat, mikä aiheutti rajallisia maisemia ympäri kaupunkia. Valkoinen sumu on paikallisten asukkaiden mukaan aiheuttanut myös lievää polttavaa tunnetta pitkään hengitettynä.

Koh Lanin näky ja kaikki laiturissa olevat veneet, koska saari on tällä hetkellä suljettu vierailijoilta, ei näkynyt tuskin kaukaa. Turistit ja Pattayan asukkaat olivat huolissaan siitä, että lähisaarten näkyvyyden puute saattoi johtua normit ylittävästä PM 2.5 -hiukkasesta, joka voi olla haitallista terveydelle.

IQAirin mobiilisovelluksen mukaan PM 2.5 -pölyhiukkaset Pattayassa ovat ylittäneet epäterveellisen tason, 165 mikrogrammaa kuutiometriä kohden koko päivän. Aiemmin kerrottiin, että kylmä tuuli oli leijunut Pattayalla 2 päivää, mutta vähemmän voimakasta tuulta on raportoitu tämän aamun jälkeen.

Viranomaiset eivät antaneet virallista lähdettä ilmansaasteille huolimatta monista sosiaalisessa mediassa valituksista. Pattaya News huomauttaa, että eri satelliittiyhtiöiden jakamat tutkat näyttävät tulipaloja ja palamista Thaimaassa, mikä on yleistä tähän aikaan vuodesta, kun maanviljelijät polttavat peltoja tehdäkseen tilaa satoille. Huolimatta siitä, että viimeiset vuodet ovat olleet teknisesti laittomia ja viranomaisten jatkuvista lupauksista tukahduttaa poltto, ilmansaasteet eivät ole vähentyneet.

Aiempina vuosina on syytetty monia muita tekijöitä pellon palamisen lisäksi, mukaan lukien turisteja ja Pattayan liikennettä. Kuitenkin, koska rajat on tällä hetkellä suljettu ulkomaalaisilta matkailijoilta ilman, että kuljetaan läpi useita renkaita ja jopa kotimaan rajat on suljettu Pattayaan ilman kulkulupaa Covid-19:n vuoksi, tämä ei selvästikään ole savusumun syy. Pattayan asukkaat, mukaan lukien entiset, ovat edelleen pyytäneet pitkäaikaisia ​​ratkaisuja.

Yksi suosittu ratkaisu thaimaalaisen sosiaalisessa mediassa oli sen sijaan, että viranomaiset leikkivät jatkuvaa piilosta maaseudun maanviljelijöiden kanssa, jotka yleensä polttavat peltojaan keskellä yötä välttääkseen lainvalvontaviranomaisia, ja sitten syyttää ulkopuolisia voimia oli keskittyä tehtaisiin, jotka ottavat vastaan ​​poltettua satoa. . Lisäksi maatalouden taloudellisen merkityksen ymmärtäminen varsinkin nykyisessä ympäristössä toinen suosittu idea oli tarjota viljelijöille työkalut sadonkorjuuseen polttamatta peltoja vs. sakkojen ja rankaisemisen menetelmistä, joita monet ovat kuulemma käyttäneet sukupolvien ajan.

Ilmansaastumisongelma ei häviä pian, ja vaikka Covid-19 saattaa olla menneisyyttä tähän aikaan ensi vuonna (tai ainakin toivottavasti paljon paremmin hallinnassa), ilman vakaata ilmansaastesuunnitelmaa tämä jatkuu. olla ongelma useiden vuosien ajan ja ajaa potentiaaliset turistit pois säännöllisten sosiaalisen median kommenttien mukaan, mukaan lukien omien lukijamme.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella meistä yritystäsi, tapahtumaasi, hyväntekeväisyysjärjestöäsi tai paikallista urheilua jne.? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayaNews.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.6 (5 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.