Mielipide: Thaimaan hallitus ei voi yksinkertaisesti "unohtaa" viihde- ja yöelämäalaa tämän nykyisen Covid-19-kierroksen aikana

Seuraava on mielipideartikkeli. Kirjoittajan mielipide on hänen omansa.

Thaimaa-

Thaimaassa on ollut rankkoja viikkoja, kun Samut Sakhonista löydettiin toinen Covid-19-tapausten rypäs, joka on nyt levinnyt tasaisesti koko maassa, erityisesti tuottoisalla itäisellä talouskäytävän alueella Chonburissa ja Rayongissa.

Thaimaan viranomaisten mukaan Rayongin ja Chonburin tartuntarypäle levisi pääasiassa laittomien rahapelilaitosten kautta molemmissa provinsseissa ja johtui tiettävästi kymmenistä ihmisistä, jotka olivat pakattu tiiviisti yhteen, huusivat ja tarjosivat erilaisia ​​uhkapeleihin liittyviä pelejä.

Tämän seurauksena useita huippupoliiseja on siirretty, mukaan lukien molempien provinssien provinssin poliisipäälliköt. Hallituksen puolelta on ollut paljon vihaista retoriikkaa ja paljon syytöksiä, mutta emme voi unohtaa merkittävää tosiasiaa – riippumatta siitä, kuka on syyllinen tai ei, emme voi yksinkertaisesti sulkea tuhansia yrityksiä, etenkään viihdeteollisuus, joka ensisijaisesti tukee epävirallisia työntekijöitä ilman omaa syytään eikä tarjoa jonkinlaista tukea.

Tämä artikkeli ei kuitenkaan koske vikaa tai syyllistämistä. Se voi tulla ja varmasti tulee myöhemmin kuukausien aikana, kun kaikki osapuolet syyttävät tätä nykyistä infektioklusteria ympäri maata.

Tämä artikkeli käsittelee sitä tosiasiaa, että Chonburissa, Rayongissa, Nonthaburissa, Chiang Maissa, Samut Sakhonissa ja muissa kymmenissätuhansissa yrityksissä on nyt pakko lopettaa toimintansa ja joidenkin arvioiden mukaan miljoonat ovat palanneet työttömiksi, erityisesti viihteen, hieronnan alalla. , kauneusklinikka ja lasten nähtävyydet (kuten huvipuistot) teollisuudessa, koska viranomaisten mukaan ne ovat "suuri riski". (Vaikka suurin osa viimeaikaisista tapauksista tuli markkinoilta, Samut Sakhonin tehtaalta ja laittomista uhkapeleistä.)

Toistaiseksi hallitus on sanonut, että ne, joilla on sosiaaliturva, voivat kerätä jopa 50 % päiväpalkastaan ​​tietäen täysin, että valtaosa (miljoonat ja miljoonat viimeisimmän sulkemisen perusteella) on pohjimmiltaan epävirallisia työntekijöitä ja älä kerää sosiaaliturvaa Thaimaan valtavan "harmaan alueen" työn vuoksi. Nämä eivät ole vain punaisia ​​valotyöntekijöitä, ennen kuin joku huutaa halventavan huomautuksen tuota alaa vastaan, vaan piikoja, jotka siivoavat huoneesi, ruokakärryjen myyjät kaduilla, moottoripyörätaksit ja takataksityöntekijät, vartijat, DJ:t, useimmat tarjoilijat ja tarjoilijat, hierontaliikkeen työntekijät, monet vähittäiskaupan työntekijät, markkinatyöntekijät, ja luettelo jatkuu ja jatkuu…

Tärkeänä huomautuksena on myös, että teollisuudenalat, joiden ei tarvitse sulkeutua kuten ravintoloita, ovat kärsineet vakavasti liikenteen puutteesta ilman kotimaanmatkailua Chonburissa ja muissa "korkean riskin maakunnissa" ja ne on myös suljettava aikaisin ja saattaa. ei myy alkoholia useimmissa korkean riskin maakunnissa, vakava korkea marginaali ja voitto erä. Mikä pahempaa, he eivät voi periä työntekijöilleen sosiaaliturvaa tai tukea, koska he ovat "vielä auki". Monet ravintolat, vähittäiskaupat ja hotellien omistajat sulkeutuvat tänä aikana, mutta he eivät saa taloudellista tukea, koska niitä ei suljeta väkisin. (Tästä syystä hotelliteollisuus vaati viimeisimmän sulkemisen aikana sulkemista saadakseen taloudellista tukea. Joissakin provinsseissa, kuten Chanthaburissa, kuvernööri on sulkenut hotelleja, osittain tästä syystä.)

Koska yksikään ulkomaalainen turisti ei edelleenkään saa tulla Thaimaahan ilman suuria kehyksiä, vuosi on ollut erittäin vaikea viihde- ja yöelämän teollisuudelle varsinkin, joka viimeisimmän lukituksen aikana sulki ensimmäisenä ja avasi viimeisenä. Joitakin toimialoja, kuten tehtaita, on pidetty välttämättöminä, ja se on reilua, mutta kun niillä on tuhansia työntekijöitä ja nyt jotkin, kuten Samut Sakhon, ovat positiivisia, ja on tarinoita siitä, että pieni baarin omistaja, johon tuskin mahtuu viisi henkilöä hänen laitoksessaan ja kamppailee vuokran maksamisesta, ja hänen henkilöstönsä täytyy ihmetellä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Thaimaan hallitus on sanonut, että heillä on tarpeeksi rahaa noin 5000 miljoonan ihmisen auttamiseksi, mikä on heidän arvionsa nykyisten sulkemisten ja määräysten suoraan tai välillisesti loukkaantuneiden ihmisten määrä (he kieltäytyvät kutsumasta sitä sulkuksi ja ovat itse asiassa sanoneet, että tämä johtuu korvauksiin liittyvät asiat.). Toivottavasti nämä varat käsitellään sujuvammin kuin viime vuoden "ketään ei jäänyt jälkeen" -maksut, jotka päättyivät äkillisesti. (XNUMX bahtia oli tarkoitettu epävirallisille työntekijöille, mutta lopulta oli useita ongelmia).

Lentoteollisuudella, hotelliteollisuudella, matkailualalla ja ravintolateollisuudella on kaikilla erittäin voimakkaita yhdistyksiä ja lobbaajia, jotka ponnistelevat tässä nykyisessä tilanteessa lujasti saadakseen valtion varoja, apua, edullisia lainoja ja tukea omistajille ja työntekijöille. Viihdeteollisuudessa tätä ei ole. Kaikki pelkäävät, että jos tämä jatkuu pitkään, se vahingoittaa entisestään matkailualan jo vakavasti vahingoittunutta infrastruktuuria kaikkialla maassa, erityisesti Pattayassa, Phuketissa ja Koh Samuissa. Meidän on muistettava, että yöelämä ja viihdeteollisuus (emmekä edes tarkoita paljon punaisten lyhtyjen teollisuutta, vaan pikemminkin alaa kokonaisuutena) on suuri vetovoima sekä kotimaisille että ulkomaisille matkailijoille ja tuottaa miljardeja bahtia tuloja. vuosittain Thaimaassa.

Täällä on myös oltava poistumissuunnitelma. Kaikki, jopa hallitus, tietävät hyvin, että viime vuoden kaltainen neljän kuukauden sulkeminen on mahdotonta toteuttaa ja voi (tämä ei ole tuhoa ja synkkyyttä, sitä periaatteessa ennustavat kaikki, mukaan lukien suuret pankkialan tutkimusyritykset) täysin romahduttaa matkailun, hotellin ja viihdeteollisuus, jos se pakotetaan lähelle tätä tasoa. Phuket on toistaiseksi päättänyt pitää pubit ja baarit auki tiukoilla varotoimilla ja asiakasmäärien rajoituksilla, koska he ovat sanoneet, että niiden sulkemisesta viikkoja tai kuukausia sitten aiheutuvat taloudelliset vahingot ovat liian suuria. Tuon "maagisen nollan" seuraaminen tällä kertaa kuukausia peräkkäin on yksinkertaisesti mahdotonta sulkea paikat uudelleen avaamisen edeltäjänä, varsinkin ilman taloudellista tukea.

Jos infrastruktuuri romahtaa edelleen täällä eri puolilla maata, tulee todella synkkiä aikoja. Älkäämme unohtako miljoonia, joihin nämä viimeaikaiset sulkemiset ovat vaikuttaneet eri puolilla maata, ja lopettakaamme syyllisyyden siirtäminen hetkeksi ja etsikäämme keino saada tukea tai kun maa vihdoin avautuu takaisin turisteille, ei ehkä ole paljoa palattavaa. Tässä ei ole kyse siitä, pidätkö yöelämästä asiakkaana, valtion virkamiehenä vai et, vaan kyse on miljoonista työpaikoista, ihmisistä ja toimialasta, joka tuo maalle miljardeja vuodessa.

Ja suljettu tai ei, tarjotaan tukea ravintoloiden ja hotellien henkilökunnalle ja omistajille, joita myös nämä nykyiset sulkemistoimenpiteet ja -määräykset kärsivät.

Kuva: We Love Pattaya

Adam Judd

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.69 (13 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/