Tänään tulee kuluneeksi 16 vuotta Thaimaan tapaninpäivätsunamista

Valokuva: Phuketsunami.blogspot.com

Etelä-Thaimaa -

Kuusitoista vuotta sitten tänään 26. joulukuuta 2004 Phuket, Phang Nga ja muut osat Thaimaata kärsivät uskomattoman tragedian tapaninpäivän tsunamissa, joka maksoi tuhansia ihmishenkiä ja merkittäviä taloudellisia vahinkoja turistikauden huipulla.

Päivää vietetään myös kansallisena katastrofien ehkäisypäivänä Thaimaassa, joka luotiin katastrofin jälkeen.

Tapahtumaa leimaavat perinteisesti kynttilärituaalit, muistomerkit ja kokoontumiset ei vain Phuketissa, vaan myös Phang Ngassa ja muilla alueilla, joilla katastrofin vaikutus oli vakava. Covid-19-varotoimenpiteiden vuoksi Thaimaassa, jossa Samut Sakhonin katkarapumarkkinoilta on peräisin äskettäinen tartuntarypäle, on kuitenkin odotettavissa, että tänä vuonna muistomerkkitoimintaa vähennetään tartuntapaikoilla suojatakseen Covid-19:n mahdolliselta leviämiseltä. Varotoimista huolimatta monien ihmisten odotetaan käyttävän tänään aikaa muistaakseen katastrofin uhreja sekä varaavan ajatuksia monille, jotka ovat edelleen kadonneita ja tuntemattomia.

Thaimaassa Thaimaan hallituksen virallisesti julkaisemat luvut ilmoittivat, että 5,078 8,457 vahvistettiin kuolleeksi, 3,716 XNUMX loukkaantui ja XNUMX XNUMX kadonnut, oletettu kuolleeksi, kaikki menehtyneet tsunamissa. Epäviralliset luvut merkitsevät kadonneiden huomattavasti korkeampia, ja niiden muistomerkit ovat yleisiä tuhoalueilla. Jopa nyt, monia vuosia myöhemmin, sadat Thaimaan tsunamin uhrit ovat jääneet tunnistamattomiksi huolimatta katastrofin uhrien tunnistusyksikön rikoslääketieteellisten ryhmien suurista ponnisteluista.

Pattaya News esittää surunvalittelunsa uhrien eloonjääneille ja perheenjäsenille ja muistelee tänään kaikkia niitä, joiden elämään traagisesti vaikutti tämä katastrofi, joka vielä kuusitoista vuotta myöhemminkin on monien tuoreessa mielessä.

Valokuva: Phuketsunami.blogspot.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/