Merkittävät demokratiaa kannattavat mielenosoittajat ilmoittivat kiihtyneestä mielenosoituksesta Ratchaprasongin risteyksessä Bangkokissa tänä iltana sen jälkeen, kun eilen parlamentissa oli käyty fyysisiä kiistoja poliisivoimien ja instituutioita kannattavan opposition kanssa.

Bangkok -

Suuri joukko demokratiaa kannattavia mielenosoittajia suunnittelee ottavansa haltuunsa Ratchaprasongin risteyksen tänä iltapäivänä ja iltana, 18. marraskuuta, väittäen olevansa suurin mielenosoitus viime kuukausina vastauksena tilanteiden kärjistymiseen eilisessä mielenosoituksessa, johon osallistuivat poliisi- ja lainvalvontajoukot. instituutioita kannattava oppositio.

Bangkokin Erawan Medical Centerin mukaan ainakin 55 ihmistä loukkaantui aikana yhteenotot poliisin ja kuninkaallisten vastamielenosoittajien kanssa. 32 heistä kärsi korkeapaineisista vesitykeistä saaduista vammoista kyynelkaasukemikaalisella vedellä ja kerrottiin kuusi loukkaantunutta oli viety läheiseen hsairaalaan saatuaan kuulemma ampumahaavoja yhteenotoissa opposition mielenosoittajien kanssa illalla. 

Metropolitan Policen apulaiskomissaari Piya Tawichai korosti, että mellakkapoliisi noudatti lakia ja kiisti avanneensa tulen ampumatarvikkeilla tai kumiluodeilla mielenosoittajien molempia puolia vastaan, mutta he aikovat tutkia, kuka on saattanut käyttää ampuma-aseita. Mikään ryhmä ei ole ottanut vastuuta raportoiduista ampumavammoista.

Massiivinen joukko mielenosoittajia oli kokoontunut parlamenttiin eilen kello 2 alkaen tarkkailemaan ja painostamaan Thaimaan kansanedustajia ja senaattoreita, jotka keskustelevat useista perustuslain muutoksista heidän ehdotuksensa "kansanluonnoksessa", joka vaatii pääministeri Prayuth Chanin erottamista. O'Cha ja hänen suosima sotilashallitus ja Thaimaan korkeimman instituution kiistanalainen valtuuksien uudistus.

Huolimatta joistakin poliisiviranomaisten ja kuninkaallisten kannattajien välisistä yhteenotoista iltapäivällä, demokratiaa kannattavat mielenosoittajat etenivät jatkuvasti joukkoa korvaavilla kilpeillä, mukaan lukien puhallettavat allasankat ja hylätyt poliisikilvet. Noin kuuden tunnin kuluttua poliisi oli vetäytynyt ja hylännyt vesiautonsa ja jotkut poliisipakettiautonsa, joihin mielenosoittajien nähtiin ruiskuttavan graffiteilla.

Huomattavat mielenosoittajat olivat vaatineet mielenosoituksen lopettamista pian sen jälkeen, kun jotkut olivat päässeet parlamentin portin eteen noin kello 9 vastakkainasetteluna opposition kanssa. mielenosoittajat lisääntyivät fyysisesti, kun poliisi vetäytyi ja laitoksen kannattajat saapuivat alueelle. Demokratian puolesta järjestäjät, mukaan lukien suosittu protestijohtaja "Penguin" oli rohkaissut mielenosoittajat kokoontumaan Ratchapra laulu risteyksessä tänään klo 4 odottelemaan eduskunnan perustuslain muutosesitysten äänestyksen tulosta.

Mielenosoittajien mielestä tämä mielenosoitus parlamentissa on pahin väkivalta sen jälkeen, kun uusi nuorten johtama protestiliike syntyi heinäkuussa Thaimaan Covid-19-sulkujen päätyttyä.

Sillä välin Bangkokin poliisi sanoi, että he nostavat oikeudelliset syytteet demokratiaa kannattavia mielenosoittajia vastaan ​​väitetyistä hallituksen omaisuuden vandalisoinnista, ja he ovat parhaillaan tutkinnassa ennen kuin mielenosoittajat viedään oikeuskäsittelyyn.

Eduskunnan istunto alkoi jälleen tänään klo 9 ja äänestäminen perustuslain muutoksista tänään iltapäivällä klo 30.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.