Mielenosoittajien kaksi puolta kokoontuvat tänään Bangkokin parlamenttitaloon odottamaan tuloksia mahdollisista peruskirjamuutosäänestyksistä parlamentin istunnossa

KUVA: Siamrath

Bangkok -

Thaimaan parlamenttitalon edustalla pääkaupungissa tänään, 17. marraskuuta, on tarkoitus kokoontua sekä perustamista että demokratiaa puolustavien mielenosoitusten tarkkailemaan tiiviisti parlamentin ylimääräistä istuntoa, johon liittyy mahdollinen päätös seitsemästä mahdollisesta Thaimaan perustuslain muutosehdotuksesta.

Toisessa varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltävät perustuslakiluonnokset sisältävät viisi oppositiopuolueiden luonnosta, yksi hallituspuolueen luonnos ja yksi "kansan" luonnos.

Kansanluonnoksen esittelee voittoa tavoittelematon järjestö 'iLaw', ja sen on allekirjoittanut ja hyväksynyt 98,041 XNUMX thaimaalaista demokratiaa kannattavaa henkilöä, joilla on äänioikeus. Ehdotetussa luonnoksessa on mainittu uuden peruskirjan laatiminen, uusien perustavan kokouksen jäsenten valitseminen virallisilla vaaleilla ja pääministeri Prayuth Chan-O'Chan johtaman sotilashallituksen nimittämän ja suosiman senaattorirakenteen poistaminen.

On syytä huomata, että luonnos ei muuta iLain mukaan nimenomaisesti mitään pykälää, vaan antaa tuleville valituille virkamiehille valtuudet äänestää tulevista muutoksista perustuslain kaikkiin kohtiin. Muut luonnokset kieltävät perustuslain monarkiaa koskevien kohtien muuttamisen, minkä vuoksi tämä luonnos on joidenkin puolueiden mielestä niin kiistanalainen.

KUVA: Lähetä tänään

Istunto alkoi klo 9. kun joukko keltapaitaisia ​​oli kokoontunut lähelle parlamenttia, joka vastusti kaikkia peruskirjamuutoksia, tuki pääministeriä ja vaati monarkiaan liittyvien lakien säilyttämistä.

Tohtori Warong Detgitvigrom, Thai Pakdee (Loyal Thai) -ryhmän johtaja, kertoi lehdistölle, että kaikkien perustuslakiluonnosten muuttaminen johtaa vain uuteen poliittiseen kriisiin ja "parlamentaarisen diktatuurin" elvyttämiseen.

KUVA: Thairath

Johtaja sanoi: "Me, Thaimaan Phakdee Group, olemme vahvasti eri mieltä kaikkien seitsemän perustuslakiluonnoksen hyväksymisestä. Uskomme, että se johtaa vain poliittiseen kriisiin, kuten aikaisempina aikoina, koska ne tuovat vuoden 7 tai 1997 perustuslain muodostamaan diktatuurin parlamenttiin.

”Mielestämme vuoden 2017 perustuslaki on erittäin hyödyllinen, koska se mahdollistaa monien uusien puolueiden ja uusien kansanedustajien osallistumisen eduskuntaan. Muutosten tarkoituksena on hyödyttää vain tiettyjä poliitikkoja, joten vastustamme kaikkia seitsemää perustuslakimuutosluonnosta."

Warong on myös lähettänyt senaatin presidentille Pornpetch Wichitcholchaille vastalausekirjeen perustuslain muuttamista vastaan ​​noin kello 10.00. Ryhmä aikoi hajota keskipäivällä, kolme tuntia ennen kuin demokratiaa kannattavat mielenosoittajat alkavat kokoontua samalle alueelle kello 3.

KUVA: MThai

Sillä välin lähetetty turvallisuuspoliisi on asentanut monia piikkilanka-aitoja ja liikennebarrikadeja parlamentin ympärille, kun kuninkaallisia kannattajat ovat vähitellen poistumassa paikalta. Viranomaisten mukaan vesiautojen on kerrottu nähneen pysäköivän parlamentin lähelle valmistautumaan iltapäivällä järjestettävään demokratiamielenosoitukseen, jos niitä tarvitaan. Demokratiaa kannattavat mielenosoittajat ovat korostaneet olevansa rauhanomaisia.

Bangkokin pääkaupunkiseudun poliisiviraston komissaarin mukaan parlamenttia edustava lähialue on myös julistanut erityisvalvonta-alueeksi 50 metrin etäisyydelle, mikä ei salli mielenosoittajien tehdä mitään toimintaa määrätyllä alueella.

Eduskunnan istunto päättyy klo 6. ja äänestys perustuslain muutoksista toimitetaan huomenna 00. marraskuuta klo 18.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitauluor Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.