Yhteenveto: Kolme demokratia-aktivistien ydinryhmää järjestivät eilen "Mob Fest" -mielenosoituksen edistääkseen sosiaalista monimuotoisuutta ja vaatiakseen merkittäviä uudistuksia Thaimaassa

KUVA: iLaw

Bangkok -

Kolme demokratiaa kannattavien aktivistien ydinryhmää, nimittäin "Bad Students", "Free Youth" ja "Naiset vapauden ja demokratian puolesta", sekä useat pienet ryhmät olivat miehittäneet demokratiamonumentin Bangkokissa eilen 14. marraskuuta järjestääkseen viikonlopun mielenosoitus nimeltä "Mob Fest", jonka tarkoituksena on edistää useita sosiaalisia syitä ja vaatia merkittäviä uudistuksia Thaimaassa.

"Bad Students" -mielenosoituksen ensimmäinen ryhmä kokoontui opetusministeriön edustalle noin kello 1 vastauksena ministerin ja hallituksen väitettyyn tietämättömyyteen koulutusuudistuksen painopisteistä, vanhentuneista ja epäoikeudenmukaisista säännöistä ja määräyksistä, kuten hiustenleikkauksista ja univormut ja thaimaalaisten opiskelijoiden seksuaalinen hyväksikäyttö ja fyysinen häirintä.

Opiskelijaliikkeen ydinvaatimukset ovat sopusoinnussa myös muiden demokratiaa kannattavien mielenosoitusten kanssa, mukaan lukien pääministerin ero, perustuslain uudelleenmuotoilu ja korkeimman instituution uudistus.

KUVA: INN News

Tuntia myöhemmin opiskelijat alkoivat marssia Ratchadamnoen Avenuelle, jossa "Vapaa nuoriso" ja "Naiset vapauden ja demokratian puolesta" -ryhmät, joissa oli mukana satoja demokratiaa kannattavia mielenosoittajia, olivat jo alkaneet liittyä "Mob Festiin". Ryhmä naispoliiseja nähtiin opiskelijamarssin jälkeen tarkkailemaan tilannetta ja ylläpitämään rauhaa ja järjestystä.

Luovan demokratian kannattajien kokoontuminen Demokratian muistomerkillä oli määrä alkaa klo 5. puoleen yöhön asti. Sen katsottiin tuovan esiin juhlatunnelmaa ruoalla, musiikilla, thaimaalaisten sosiaali- ja kulttuuriaktivistien rohkaisevilla puheilla ja symbolisilla esityksillä.

Demokratiaa kannattavat järjestäjät olivat ennen mielenosoitusta lähettäneet hallitusvaliokunnalle, senaattoreille ja kansanedustajille kutsun todistaa ja huomioida thaimaalaisten ongelmia eri sektoreilla ja ratkaista niitä perustuslakimuutoksilla.

KUVA: iLaw

Sillä välin joukko asettumia kannattajia asettui riviin 500 metrin päähän Phan Fa Lilat -sillalle kunnioittamaan ja tervehtimään Heidän Majesteettiaan kuningasta ja kuningatarta, jotka matkustaisivat Ratchadamnoen-tietä pitkin viralliseen MRT Blue Line -laajennuksen avajaisseremoniaan. Molemmat ryhmät eivät olleet tiettävästi kohdatneet toisiaan.

Vaikka enemmän demokratiaa kannattavia mielenosoittajia oli juuri saapunut mielenosoitukseen klo 5, Heidän Majesteettiaan kuljettava Royal Motorcade oli myös ohittanut mielenosoituspaikan. Mielenosoittajat käänsivät sitten selkänsä Motorcadelle ja välähtivät kolmen sormen tervehdyksen ilmaan ennen kuin lauloivat Thaimaan kansallislaulun ja lauloivat "Thailand is the People" kolme kertaa.

Toisin kuin edellisessä kohtaamisessa lokakuussa, demokratiaa kannattavat mielenosoittajat olivat onnistuneet kohtaamaan Hänen Majesteettinsa Kuninkaan ja Kuningattaren kuninkaallisessa moottorikadussa melko rauhanomaisella ja symbolisella tavalla.

KUVA: Standardi

Kaksi entistä mielenosoitusjohtajaa, Parit "Penguin" Chiwarak ja Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul, jotka toipuivat äskettäin väsymyksestä ja pienistä vammoista sairaalassa, sekä entinen Future Forward -johtaja Thanathorn Juangroongruangkit perheineen havaittiin myös opiskelijoiden johtamassa mielenosoituksessa. Pingviini oli myös pitänyt ensimmäisen puheensa vankilasta vapautumisen jälkeen uuden perustuslain laatimisen aiheena.

Kello 6 jotkut demokratiaa kannattavat vartijat kiipesivät historiallisen Demokratian muistomerkin luo ja käärivät sen suureen valkoiseen liinaan, johon he kirjoittivat hallitukselle viestejä vaatien uutta perustuslakia kansalle ja heidän toiveitaan. toiveita maan tulevaisuudesta. Tämä oli merkinnyt toisen symbolisen liikkeen kohokohtaa eilen mielenosoituksen aikana.

KUVA: Thairath

"Mob Fest" -mielenosoituksen yleinen ilmapiiri säilyi rauhallisena ja eloisana luovan toiminnan, esityksiä ja uusia ideoita esiteltäessä ihmisten puheiden aikana. Vapaan nuorten edustajat kutsuivat mielenosoituksen päättyneeksi tänä aamuna noin kello 01.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.