Prayut on vaarassa erota Thaimaan pääministerin tehtävästä, koska perustuslakituomioistuin aikoo antaa tuomion hänen väitetystä asumiseen liittyvästä vallan väärinkäytöstä

KUVA: PR Thaimaan hallitus

Bangkok -

Perustuslakituomioistuin antaa tuomion Prayut Chan-O'Chaa vastaan ​​ja hänen kelpoisuudestaan ​​Thaimaan pääministeriksi ensi kuussa sen jälkeen, kun hän oli asunut armeijan virallisessa asunnossa jäätyään eläkkeelle kuusi vuotta sitten.

Thaimaan edustajainhuoneen puhemies Chuan Leekpai nosti asian pääasiassa tuomioistuimen käsiteltäväksi aiemmin tänä vuonna Pheu Thaimaan oppositiojohtajan Sompong Amornwiwatin pyynnöstä.

Syytöksen mukaan kenraali Prayuth rikkoo korkeinta lakia ja käyttää väärin valtaansa oleskellessaan Bangkokin kuninkaallisen Kaartin ensimmäisen jalkaväkipataljoonan sisällä huolimatta siitä, että hän on jo eläkkeellä armeijasta vuodesta 2014 lähtien.

KUVA: Thaimaan perustuslakituomioistuin

Häntä syytetään siitä, että hän on saanut valtion virastolta, valtion virastolta tai valtion yritykseltä erityistä rahaa tai muuta etua, lukuun ottamatta sitä, jonka valtion virasto, valtion virasto tai valtionyritys on antanut muille henkilöille tavanomaisessa liiketoiminnassa, jossa rikkoi perustuslain 160 §:ää, jonka mukaan ministeri ei saa käyttäytyä tavalla, joka rikkoo vakavasti eettisiä normeja tai rikkoo niitä.

Ennen pääministeriä kenraali Prayuth oli palvellut Thaimaan kuninkaallisen armeijan ylipäällikkönä lokakuusta 2010 syyskuuhun 2014 ennen kuin hän otti valtaan sotilasvallankaappauksessa Kansallisen rauhan ja järjestyksen neuvoston (NCPO) johtajana toukokuussa. 2014.

KUVA: Postitus tänään

Pääministeri vastasi syytökseen aiemmin tämän vuoden helmikuussa ja totesi, että hänen oleskelunsa sotilasasunnossa oli "turvallisuussyistä".

”Tein töitä palvellakseni tätä maata koko ikäni. Säännöistä ja laista huolimatta olen edelleen töissä. Huolestuttava asia oli se, että olen myös pääministeri, jonka täytyy oleskella asianmukaisessa paikassa turvallisuuden ylläpitämiseksi. Joka tapauksessa olin jo valmistautunut jäämään omaan kotiini pian”, Prayuth sanoi.

Perustuslakituomioistuimen on määrä päättää 2. joulukuuta, onko hänet syyllistynyt tietyn korkeimman lain rikkomiseen. Hänet saatetaan erottaa Thaimaan pääministerin ja puolustusministerin tehtävistä, jos hänen syyllisyytensä todetaan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitauluor Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.