Erityisraportti: Pattayassa on demokratiaa puolustavia mielenosoituksia

Pattaya-

Pattayassa nähtiin tänään useita merkittäviä demokratiaa puolustavia mielenosoituksia kahdessa paikassa Pattayan alueella Bangkokissa järjestettävien suurempien mielenosoitusten jälkeen.

Mielenosoittajat kokoontuivat ensimmäisen kerran Bali Hain laiturille tänä iltapäivänä (17. lokakuuta). Myöhemmin he muuttivat Pattayan kaupungin poliisiaseman eteen saatuaan poliisilta ilmoituksen, että he rikkoivat lakia.

Banglamungin poliisiaseman virkamiehet olivat valmistautuneet aiemmin ilmoitettuun demokratiaa puolustavaan mielenosoitukseen Bali Hain laiturilla Pattayalla aiemmin tänä iltapäivänä.

Lue lisää aiemmasta tarinastamme TÄÄLTÄ.

Kello 4 Bali Hain laiturilla suhteellisen pieni määrä mielenosoittajia oli liittynyt mielenosoituksiin.

Pattayan kaupungin poliisipäällikkö eversti Khemmarin Pitsamai oli kuitenkin ilmoittanut kaiuttimessa noin kello 4, että "lupaa ei ollut jätetty julkisen mielenosoituksen pyyntöön".

Thaimaan lain mukaan kaikenlainen kokoontuminen tai mielenosoitus vaatii laillisen luvan, Pattaya News huomauttaa.

"Rikkoot yleiskokouslakia, jossa sakko on jopa 10,000 XNUMX bahtia henkilöä kohden." Poliisipäällikkö ilmoitti.

"Protestinjohtajan on annettava lupa ensin. Palaa toistaiseksi kotiin tai anna asianmukainen lupa." Hän päätteli.

Tässä vaiheessa mielenosoittajat päättivät kuitenkin muuttaa Pattayan kaupungin poliisiasemalle, koska jotkut johtajat jättivät virallisen luvan kokoontumiselle. Sillä välin suuri joukko muita liittyi kokoontumiseen kadun toisella puolella, monet, jotka tulivat nähtyään edellisen kokoontumisen, julistettiin laittomaksi ja olivat kuulemma järkyttyneitä.

Suurin osa mielenosoittajista näytti olevan teini-ikäisiä ja opiskelijoita Chonbuista ja Chachoengsaosta, vaikka joukossa havaittiin joitain vanhempia mielenosoittajia ja jopa ulkomaalaisia.

Mielenosoitukset päättyivät noin kello 8. Mielenosoittaja ilmoitti palaavansa Bali Hai Pier -laiturille huomenna klo 00, kun muodollinen lupa mielenosoitukselle toivottavasti hyväksytään.

Pattaya News huomauttaa, että vakavan hätätilan julistus, joka rajoittaa kokoontumiset viiteen tai vähemmän, koskee vain Bangkokia.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.