Lukijan mielipide/postilaukku: Pattayan alueen kasvavalle kulkukoiraongelmalle on tehtävä jotain

Huomautus: Seuraava on Pattaya Newsille meille lähetetty käyttäjäsähköposti/-mielipide. Sisältyvät mielipiteet ovat omia, eivätkä välttämättä vastaa The Pattaya News Co. Ltd:n mielipiteitä. Otamme mielellämme vastaan ​​eriäviä mielipiteitä. Jos haluat lähettää artikkelin julkaistavaksi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen pattayanewseditor@gmail.com.

Joita se voi koskettaa,

Olen lukenut molemmat artikkelisi viimeisen viikon aikana, jotka koskivat lapsiin kohdistuvia hyökkäyksiä Chonburissa, yhden Si Rachassa ja toisen lähellä Pattayaa. Yhdessä tapauksessa kahden koiran kerrottiin hyökänneen useiden lasten ja koulun henkilökunnan kimppuun, toisessa nuoren tytön kimppuun, kun hän odotti kouluun pääsyä.

En voi sanoa olevani yllättynyt.

Asun Pratumnakin kukkulan alueella, Soi 5:n ympäristössä. Koiraongelma on suoraan sanottuna käsistä täällä, ja kaikki alueella asuvat voivat taata tämän. Väestö on kasvanut räjähdysmäisesti Covid-19-pandemian alkamisen jälkeen. En tiedä miksi se on kasvanut niin paljon, ehkä se johtui omistajiensa hylkäämistä eläimistä tai kenties koirat ovat vain muuttaneet toisilta alueilta, koska Pattayalla on paljon vähemmän ihmisiä mutta Jomtienissa enemmän ihmisiä?

Mitä tahansa, ongelma on nyt käsistä, etenkin Pratumnakin kukkulalla, vesipuistoon johtavalla tiellä ja Pratumnakilla osoitteessa Soi 4/Soi 5. Itse asiassa tilanne näyttää karkaavan käsistä koko Jomtienissa, mutta ei niin paha Pattayassa. Suuret koiralaumat kokoontuvat nyt yhteen päivittäin ja yökävely voi muuttua seikkailuksi, jos joku koirista päättää, ettei hän pidä sinusta. Minulle on henkilökohtaisesti tullut ryhmiä useaan otteeseen ja vaikka en koiria pelkää, olen nähnyt ihmisiä jotka selvästi yrittävät paeta tai joilla on muita ongelmia.

Olen hyvin tietoinen koirasäätiöiden suuresta työstä eläinten rokottamisessa ja sterilisoinnissa. Olen myös hyvin tietoinen paikallisten ryhmien strategiasta, joka tarkoittaa sitä, että heidät otetaan kiinni, ruiskutetaan tai kastroidaan, rokotetaan ja päästetään sitten takaisin kaduille. Olen tietoinen syyn koirien vapauttamiseen normaaleissa olosuhteissa ja olen siitä pääsääntöisesti samaa mieltä. Nyt tilanne Covid-19-pandemian, ihmispulan ja koirapopulaation myötä on kuitenkin räjähtänyt hallitsemattomasti asutuilla alueilla ja isoja laumia on muodostunut.

Monet koirista eivät pelkää ihmisiä, eivät pelkää ajoneuvoja ja makaavat avoimesti teillä aiheuttaen onnettomuuksia. Olen itse nähnyt kaksi moottoripyöräonnettomuutta, jotka ovat aiheutuneet kulkueläimistä. Nyt on niin huonosti joillakin paikoilla, joissa on kymmeniä koiria laumoja, kuten mäen harjoitusalueella, ettei voi mennä treenaamaan, varsinkin jos koirien läheisyydessä on epämukavaa. Ymmärrän, että koiran ystävät menevät todennäköisesti eteenpäin ja sanovat, että kaikki koirat ovat ystävällisiä, passiivisia eivätkä koskaan satuttaisi ketään, mutta valitettavasti olen nähnyt, että se ei ole totuus, varsinkin jos jollakulla on luontainen pelko koiria kohtaan, ja yksinkertaisesti sanomalla jonkun, että älä pelkää ei ole oikea vastaus.

Joten mikä on ratkaisu? Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kaupungin on siirrettävä ne tai ainakin merkittävä osa niistä. Ei, ei nykyisille kiloille, joilla tiedän olevan monia ongelmia, mutta täytyy rakentaa jotain pitkäkestoista, inhimillistä, jossa on runsaasti ruokaa ja sairaanhoitoa, ja pitää niistä huolta siellä. Älä jätä niitä pimeälle puolelle, kuten jotkut sanovat, äläkä todellakaan lopeta niitä, koska olen myös koiraihminen. Kuitenkin, jos turistit palaavat joukoittain nykyiseen tilanteeseen, se on katastrofi, joka odottaa tapahtumaansa. Luin, että Nongpruen pormestari on puhunut uusien puntojen ja paikkojen rakentamisesta, mutta tapahtuuko se? Kuka tietää.

Kaupungilla on mielestäni aikaa ennen kuin turistit päästetään takaisin Thaimaahan pohtimaan ongelmaa, mutta pelkkä kaikkien koirien jättäminen kadulle näillä tiheästi asutuilla alueilla ei pitäisi olla ratkaisu.

Ystävällisin terveisin,

S.

Jomtienin asukas

Toimittajan huomautus: Olemme saaneet Pattaya Newsissa monia, monia tästä aiheesta sähköpostiviestejä, joissa on monia erilaisia ​​näkökulmia tähän asiaan. Teemme myös tiivistä yhteistyötä paikallisten säätiöiden ja Soi Dog Foundationin kanssa ja ymmärrämme, että tämä on arkaluonteinen asia, eikä sitä ole helppo ratkaista. Otamme mielellämme vastaan ​​kommenttejasi, mutta kaikki kommentit, jotka viittaavat väkivaltaan tai eläinten loukkaamiseen tilanteen ratkaisemiseksi, poistetaan ja käyttäjälle annetaan porttikielto. Kiitos ymmärryksestä ja keskustelun sivistyksestä.

Kuva on yksi paikallisista kulkukoirien "punoista" osakeartikkelista.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.5 (4 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/