Thaimaan viikko tarkastelussa: Thaimaan viisi parasta kansallista tarinaa viime viikolta

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkueemme on valinnut viime viikolta, lokakuun 5. ja 11. päivän välisenä aikana, ja joitain kommentteja. Niillä ei ole erityistä merkitystä, mutta ne on listattu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

1. Uusi Thaimaan valtiovarainministeri virallisesti ja kuninkaallisesti nimitetty

Entisen pankkiirin Predee Daochain äkillisen eron jälkeen, joka oli virassa vain noin 20 päivää, entinen liikenneministeri ja taloustieteen jatko-opiskelija Arkhom Termittayapaisith nimitettiin uudeksi valtiovarainministeriksi 5. lokakuuta. Talous- ja yhteiskuntakehityslautakunnan kanslian pääsihteerin uskotaan vuonna 2014 pystyvän ratkaisemaan maan taloudellisen taantuman Covid-19-pandemian aikana.

Thaimaan uusi valtiovarainministeri nimitetty virallisesti ja kuninkaallisesti, Royal Gazette ilmoittaa tänään

2. Thaimaan kansanterveysministeriö hakee 2.93 miljardia bahtia maan ensimmäisiin Covid-19-rokoteannoksiin ensi vuonna

Thaimaan kansallinen rokoteinstituutti, joka toimii kansanterveysministeriön valvonnassa, on ehdottanut Thaimaan hallitukselle 2.93 miljardin bahtin budjettia 66 miljoonan annoksen Covid-19-koronavirusrokotteen hankkimiseksi. Ministeriö uskoi, että ensimmäinen annos kattaisi noin puolet thaimaalaisista. Osto tapahtuisi kahdelta eri valmistajalta – 2 % WHO:n Covax-organisaatiolta ja loput 20 % kehittäjiltä Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa ja Venäjällä. Budjettiehdotus on parhaillaan hallituksen käsittelyssä ja se hyväksytään ennen ostoa ensi vuonna.

Thaimaan kansanterveysministeriö hakee 2.93 miljardia bahtia maan ensimmäisiin Covid-19-rokoteannoksiin ensi vuonna

3. Uusi Interpolin punainen ilmoitus karanneen Red Bullin perillisen pidättämisestä on julkaistu virallisesti

Apulaispoliisipäällikkö Jaruwat Waisaya näytti viime viikolla lehdistölle sen, jonka uskotaan olevan kopio Interpolin punaisesta ilmoituksesta, jonka päivämäärä on syyskuun 30. päivä. Punainen ilmoitus ei ole pidätysmääräys, joten se riippuu suuresti ulkomaisten poliisivoimien yhteistyö ilmoittaakseen Thaimaan poliisille hänen olinpaikastaan ​​ennen kuin hänet tuodaan oikeuden eteen maassa. Thaimaan viranomaiset eivät ole vahvistaneet hänen nykyistä sijaintiaan, mutta huhujen mukaan hän asui Dubaissa. Thaimaan poliisi suorittaa nyt tutkintaa todistaakseen tai kumotakseen tämän väitteen.

Interpolin uusi punainen ilmoitus karkaaneen Red Bull -perillisen pidättämisestä on julkaistu virallisesti, apulaispoliisikomissaari ilmoitti tänään

4. Kansanterveysministeriö pyrkii lyhentämään valtion karanteeniaikaa kymmeneen päivään turisteille, jotka ovat erittäin alhaisen riskin Covid-19-maista

Kansanterveysministeriö ehdottaa CCSA:lle valtion karanteeniajan lyhentämistä 14 päivästä 10 päivään. Kansliapäällikkö Kiattiphum Wongrajitin mukaan lyhyempi karanteeniaika houkuttelisi enemmän ulkomaisia ​​turisteja vierailemaan maassa sen avaamisen ensimmäisten toimenpiteiden aikana. Mutta ajatus ei sovellu kaikkiin matkailijoihin, riskimaista tulevat jäävät 14 päivän karanteeniin, kun taas matalariskisistä maista tulevat voivat lopulta joutua 10 päivän tai jopa seitsemän päivän karanteeniin. Ehdotetun idean johtopäätös viimeistellään virallisessa tapaamisessa CCSA:n kanssa seuraavan kahden viikon aikana.

Terveysministeriön tavoitteena on lyhentää valtion karanteeniaikaa kymmeneen päivään turisteille, jotka ovat erittäin alhaisen riskin Covid-19-maista.

5. Thaimaan teleyritys CAT kehittää Covid Tracker -sovelluksen ulkomaalaisten ja heidän terveystietojensa tarkkailemiseen osavaltion karanteenin aikana

Thaimaan suurin televiestintävirasto käynnistää Covid Tracker -sovelluksen ensisijaisesti valvoakseen ja raportoidakseen Covid-19:n paikallisen tartunnan riskiä saapuvilta turisteilta heidän 14 päivän vaihtoehtoisen valtion karanteenin aikana hotelleissa maan uudelleen avaamisen jälkeen. . Hakemuksen rekisteröinti annetuilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla on pakollinen jokaiselle kävijälle. Heidän on myös täytettävä omat päivittäiset tietonsa terveystarkastuksen jälkeen joka päivä sovelluksessa, jotta ASQ-hotelli kerää tietojaan. Sen uskotaan mahdollisesti auttavan kotimaan talouden ja matkailualan elpymistä maassa.

Thaimaan teleyritys CAT kehittää Covid Tracker -sovelluksen ulkomaalaisten ja heidän terveystietojensa seurantaan osavaltion karanteenin aikana

Siinä kaikki tälle viikolle, kiitos kuten aina, kun luit Pattaya/TPN National News -uutiset!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.