Lukijan postilaukku/mielipide: Maskin käyttö on yleistä kohteliaisuutta

Seuraava on käyttäjän lähetys/sähköposti, joka on lähetetty osoitteeseen pattayanewseditor@gmail.com. Heidän mielipiteensä ovat heidän omiaan eivätkä välttämättä vastaa The Pattaya News Company Limitedin mielipiteitä. Otamme mielellämme vastaan ​​lukijoiden kommentteja ja sähköpostiviestejä, lähetä meille kirje, niin voimme myös huomioida hakemuksesi.

Se ei ole vielä ohi. Koronaviruksen toinen aalto on vasta alkamassa lännessä. Thaimaa tarvitsee edelleen naamioitamme, sosiaalista etäisyyttä, käsien pesua ja toisistamme huolehtimista.

Pandemian sulkemisen alkuvaiheessa huomasin yhden asian ikätovereideni, länsimaalaisten, keskuudessa, suuri osa heistä kieltäytyi käyttämästä maskeja. Kun kävelin kotini lähellä olevaa rantaa pitkin, näin kymmeniä thaimaalaisia ​​kävelevän, ajavan moottoripyörällä töihin tai työskentelevän siellä rannalla, kaikki naamarit päällä. Sitten näin kourallisen epäkunnioittavia ja vastuuttomia ulkomaalaisia ​​ilman maskia, kenties lenkkeilevän, ajavan maantiellä tai maastopyörällä, puhkivan, pöyhkivän ja hikoilevan tiellä. Huomaamaton.

Olemme loppujen lopuksi vieraita, ja meidän tulee aina noudattaa täällä asetettuja sääntöjä, ei mitään käyttäytymiskäsitystä siitä, mistä sinä/me tulemme.

Joillekin länsimaailman ihmisille ajatus maskin käyttämisestä loukkaa heidän "oikeuksiaan". Jotkut näistä hämmentyneistä henkilöistä päättivät, että heidän "vapauttaan" rajoitettiin käskyillä olla levittämättä tappavaa, virulenttia tautia muille, mikä ajattelutapa hämmentää minua. He päättivät olla "uskomatta" virukseen ja sen leviämiseen. He tunsivat olevansa kuolemattomia, eivätkä näyttäneet välittävän hiukkasenkaan, jos he tartuttavat muita. Virukset eivät välitä uskomusjärjestelmistä tai politiikasta kotoa eivätkä koskaan välitä.

Naamioiden vastaisissa mielenosoituksissa Kanadassa (kyllä, ne ovat siellä... huokaus) ja muissa länsimaissa ilmaantui merkkejä, joissa sanotaan esimerkiksi "Minun kehoni on minun valintani", kun maskin käyttäminen ei koske heidän vartaloaan, vaan toisen terveydestä. Kyse on siitä, ettet siirrä COVID-19:ää muille, jos saat tartunnan. Kyse ei koskaan ollut sinusta, se oli ja koskee kaikkia muita.

Yksi monista thaimaalaisen yhteiskunnan osista, joista pidän, on kohteliaisuus, jota yksi henkilö osoittaa toiselle. Naamarin käyttö vilustumisesta tai flunssasta sairaana on täällä yleistä, eikä sitä pidetä kenenkään oikeuksien loukkauksena, vaan kohteliaisuus olla levittämättä sairautta muille töissä, kauppakeskuksessa tai edes 7-Elevenissä. Ajattele kotimaatasi ilman yleistä vilustumista. Voit heittää pois Nyquil-varastot ja jatkaa elämää paikallisessa Starbucksissa.

Monet meistä katsomme kotimaamme ja huokaamme. Omassa tapauksessani katson Kanadaa ja ihmettelen, mikä on vikana kanadalaisten kanssa, jotka protestoivat hallituksen määräyksiä käyttää naamioita. He osallistuvat näihin marsseihin ja mielenosoituksiin ilman maskeja, virus jatkaa leviämistä. Useat maakuntien hallitukset ovat niin innokkaita "avamaan" taloutensa, että he sallivat baarien ja ravintoloiden avata liian aikaisin uudelleen. Viruksen leviäminen jatkui. Samat maakuntahallitukset avasivat kouluja uudelleen ilman asianmukaisia ​​protokollia, virus jatkoi leviämistä ja monissa tapauksissa koulut suljetaan uudelleen. He ovat nyt siirtymässä toiseen infektioaaltoon, joka saa ensimmäisen aallon näyttämään lastenleiltä, ​​ja ei, en tarkoita elokuvia Chuckyn kanssa, tämä on tosielämää ja pelottavampaa.

Sellaista ei ole tapahtunut täällä Thaimaassa – toistaiseksi. Valtion määräyksiä pantiin ja pannaan täytäntöön täällä, ainakin suurimmaksi osaksi. Kyllä, jopa valvontaviranomaiset ovat väsyneitä tähän. Yleisesti ottaen väestö on ymmärtänyt, että tappavan taudin hillitsemiseksi kaikkien on osallistuttava. Olemme kaikki kuulleet sanonnan "Parannus ei voi olla pahempi kuin sairaus" ihmisten puhuvan, joiden mielestä heidän "vapautensa" ja kassavirta ovat tärkeämpiä kuin itse elämä. Se ei ole.

Olen itse tyytyväinen sekä Thaimaan hallituksen että väestön, mukaan lukien me ulkomaalaiset, viruksentorjuntatoimien tuloksiin. Vaikka maskien noudattaminen on heikentynyt katutasolla, sisäänpääsyä ei edelleenkään ole sallittua mihinkään kauppaan tai ostoskeskukseen ilman sitä. Thaimaalaiset ovat ymmärtäneet, että parannuskeino ei ole pahempi kuin sairaus. Keksi kaikki metaforat, joita haluat vastustaa sulkemista vastaan, jotka eivät muuta tartuntoja ja kuolleisuutta missään. Järjestetyn eristysjärjestelmän noudattaminen.

Nyt meidän, thaimaalaisten, eläkkeellä olevien ulkomaalaisten, englannin opettajien ja kaikkien muiden muista maista tulevien, jotka työskentelevät thaimaalaisille yrityksille, täytyy ottaa vastaan ​​valtava tehtävä rakentaa takaisin paremmin. Tiedän, että sitä käytetään kaikkialla, mutta se pitää paikkansa. Elämämme täällä ja kotimaissamme on muuttunut. Meidän tehtävämme on suunnitella ja määritellä uusi tapa toimia ja huolehtia toisistamme.

Kuten tohtori Johnny Fever sanoisi: "Pidä rauhassa toverit, se on melkein ohi." Uudelleenavaaminen on välitön, joten tee oma osasi valittamatta (tai mahdollisimman vähän) jatka maskin käyttöä, tämäkin menee ohi.

Allan R.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.09 (11 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/